miércoles, 6 de enero de 2016

Pujada al Cim de Puig Cendrós "494 m.", Olesa de Montserrat (Barcelona).



Fitxa Tecnica.-

Grau de Dificultat: baix/mitja.
Temps/ Horari: 2 hores 20 minuts.
Desnivell /Cuota Maxima: desde uns 124 metres a 494 metres.
Us: Si.
Us actual: pista agricola i forestal. senderista.
Estat: Bo.
Llocs de valors: Pavello Municipal d´Esports Salvador Boada, Creu de Beca, Font de la Roureda, Mirador Coll de la Pertusa/ Coll de les Espases, Pla del Fideuer, Puig Cendrós, Font de Sant Valenti.

Pavello Municipal d´Esports Salvador Borda. Inici de la ruta.

Senyals indicatius.


El Puig Cendrós es una muntanya de 494 metres que és troba a municipi d'Olesa de Montserrat, a la comarca del Baix Llobregat.

A aquesta muntanya s'hi accedeix paper pla del Fideuer amb un fort pendent a l'ascens i el descens, on des del seu cim s'hi pot contemplar una vista de 360º com per exemple Montserrat, Olesa, Sant Salvador de les Espases, masia de Can Puigventós, etc.
Bifurcació a Puigventòs.

Pista forestal.
Aproximació.-

Des de Barcelona per l'A2 cap a Olesa de Montserrat, sortida 582A cap a Manresa. Seguim per la C-55 cap a la sortida d'Olesa de M / Esparreguera a la C- 1414. Ja a Olesa de Montserrat ens dirigim al Pavelló Municipal esportiu de Salvador Boada al final del carrer de l'Urgell. Aqui podrem aparcar el vehicle, sinó seguint una mica la pista asfaltada darrera del Pavelló hi ha una gran zona d'estacionament.

Torrent de la Creu de Beca.

Guti i Laia.

Recorregut.-

Un cop estacionat el vehicle, continuem a peu per la pista asfaltada al costat del Pavelló Esportiu, veurem un pal de fusta que ens indica cap a Puigventòs i en una senyal un distintiu de petit reccorido PR C-167 amb les característiques marques grogues i blancas.Que ja ens ajudaran a seguir el camí fins a gairebé el cim del Puig Cendrós.
Seguim cap al Torrent de la Creu Beca (pista asfaltada es torna de terra), i en arribar a una bifurcació gairebé a l'altura de la Creu de Beca, girarem a la dreta tal com indica un altre pal de fusta cap a Puigventós. Sempre seguint les marques del PR (grogues i blanques).


Font de la Roureda.

Font de la Roureda.

Bifurcacio a Sant Salvador de les Espases.
Passarem per camps d'oliveres i ametllers. Sempre anirem per la pista principal ignorant altres bifurcacions, agafant alçada mantenint al nostre costat esquerre la vall del Torrent de la Creu Beca. Pel camí trobarem informació del Puigventós i un pal de ferro en encapçalat per una aguila amb el nom de Puigventós. Després d'uns 2 quilòmetres trobarem la font de la Roureda, gairebé sense aigua (s'esta notant la falta de pluges a l'hivern i tardor)

Puigventós.

Coll de la Pertusa/ Coll de les Espases.
Continuem la marxa per la pista ignorant una altra bifurcació a l'esquerra ben un revolt, trobarem uns cartells de fusta que ens indiquen per on serguir (pas particular o Sant Salvador de les Espases), vam continuar cap a la dreta cap a Sant Salvador, després de diversos centenars de metres i alguns revolts mes, ja allunyant-nos del Puigventós, trobarem els senyals del pàrquing del Coll de la Pertusa / Coll de les Espases. i després d'aquestes arribarem al Coll de la Pertusa. Aquest amb cartells informatius i una zona de pícnic, en un costat un Menir + algunes figures de ferro decoratives.

Coll de la Pertusa/ Coll de les Espases.

Pista a Pla del Fidauer.


Pista Pla del Fideuer.

Aparcament Pla del Fideuer.
Després d'un breu descans i beure aigua. Seguim per la pista cap al pla del Fidauer travessant una barrera de ferro, El Puig Cendros aquesta a la nostra esquerra, aquest ho anem vorejant per la pista. Veurem una piques de pedra i ja gairebé els senyals de la zona de pàrquing del Pla del Fidauer, continuem i arribem gairebé al Pla del Fidauer, aqui ens desviem a l'esquerra per un sender va senyalitzar que posa Puig Cendrós

Aparcament Pla del Fideuer.

Puig Cendrós.

Corriol final a Puig Cendrós.

Cim del Puig Cendròs. Pessebre.

Muntanya de Montserrat.

Cim del Puig Cendrós, 494 metres. Guti.
Aquest sender amb una forta pendent en pocs minuts ens fa arribar al Cim del Puig Cendrós, coronada amb un petit pessebre. Des del cim podem disfrutar d'unes genials vistes de la Muntanya de Montserrat, Sant Salvador de les Espases, Puigventós i els roques de l'Afrau


Cim de Puig Cendrós. Lorena, Guti i Laia.

Ermita de Sant Salvador de les Espases.
Descens.-

El descens el farem per l'altre costat del vessant que hem pujat al Puig Cendrós, on trobarem una gran fita de pedres, en caminet és mes vertical per així decirlo.Bajamos amb molt de compte, tot i que per aquest es fa curses de cros dels bombers . Descendim fins al Coll de la Pertusa / Coll de les Espases.

Fita gran al Cim del Puig Cendrós. Corriol de tornada.

Tossal Rodò.
Des del Coll de la Pertusa, seguim rectes deixant a la nostra esquerra la pista per on abans hem pujat. Tornem a seguir les marques del PR C- 167 (grogues i blanques), aquest cop per la cara contrària a l'ascensió. Veurem el Tossal Rodo, la vall del riu Llobregat i el pont de l'autopista

Montserrat.

PR C- 167. Guti, Laia i Lorena.

Balneari de La Puda.
Ja albirant l'abandonat balneari de la Puda, ignorem el desviament cap a la font de Sant Valenti'. Continuem per la nostra esquerra, fins arribar a una pista ampla, seguim i passarem al costat de nou per unes cases i cultius d'oliveres
Bifurcació a la Font de Sant Valentí.

Camps de Olivcres.

Desviació tancant encimentat.
A prop ja d'Olesa de Montserrat, agafarem una drecera, que ens surt a l'esquerra un caminet cimentat amb una mena de marcs de porta també de ciment, amb dos esglaons al principi. Seguim aquest caminet fins arribar a la Creu de Beca i des d'alli tornem a recórrer els nostres passos cap al Poliesportiu i el barri de les Planes d'Olesa.

Creu Beca.

Barri de Les Planes.

No hay comentarios:

Publicar un comentario