viernes, 12 de septiembre de 2014

Ascensió al Pic del Martell (Sector Reserva) Via Chumy Chumez, 6a - 145 metres. Parc Natural del Garraf (Barcelona).

Acceso al Pic del Martell

Paolo y Guti

El Pic del Martell és una de les parets més llargues i amb tradició d'escalada, una zona kaotica a causa del gran nombre de intineraris on es creuen unes vies amb altres. amb la possibilitat de perdre, jejeje.Pero molt intiresantes, en l'actualitat queda una gran part prohibida per la nidificacion de l'Àguila quadriculada (o així) encara que ens sembla exagerada aquesta prohibició tan extricta per part dels organismes estatals. 
De tota manera es poden realitzar molts i boniques vies, practicar la equipacio, etc ... Us deixem amb la Chumy Chúmez via equipada però no està demés portar alguns cacharrines per col · locar, jejeje. Esperem que us agradi. Salut !!!!
Pies de via.

Pies de via.

Nombre a pie de via.

L1

L1

L1

R1

L2

R1

R1

L2

L2

L3

L3

Guti

R2

Paolo

R3

R3

R3

R3

Playa de Castelldefels.

Riera de Vallbona.


R3.

L4 (Pont de roca).

R4.

L4.

L4.

L4.

R4.


Cova de les Cabres.

Croquis i localització de les vies (Vista panoràmica) .-

Nota.- Comencen des del Sector Diagonal al sector Argelada, no estan totes les vies que hi ha a la paret només unes poques. Les que s'esmenten en aquest croquis. Dir també que passat el sector Reserva a la actualida està totalment prohibida l'escalada. Gràcies per respectar les normes i el medi ambient.

1(bis).- Via de les Noies, ¿? - ¿?.
1.- Diagonal Pasatiempo, V - 150 m. SE (Semiequipada).
2.- Excalibur, V - 150m. SE.
3.-Lafayette, V+ - 120m. D (Desequipada).
4.- Mar i Cel, V+ - 110 m. SE.
5.- Angel Rock, V - 145 m. D.
6.- Laberinto Hueco, V+ - 140 m. D.
7.- Almendariz, V+ - 35 m. D.
8.- Muntant World, V - 110 m. SE.
9.- Chumy Cumez, 6a - 145 m. E (Equipada).
10.- Reserva, V - 120 m. SE.
11.- Retorno Magico, IV+ - 155 m. SE.
12.- Herboristes, IV+ - 140 m. SE.
13.- Cathedral Circus, V - 40 m. D.
14.- Espero Jesus Barrientos, V+ - 110 m. SE.
15.- Corazon Loco, V+/A0 - 180 m. SE.
16.- Dios me libre, V+/A3 - 150 m. SE.
17.- Besame Mucho, 6a - 140 m. SE.

Resenyes Pic del Martell (Sector Reserva) Via Chumy Chumez, 6a -145 m. Parc Natural del Garraf (Barcelona).-

Via: Chumy Chumez.
Zona: Pic del Martell (Sector Reserva).
Dificultat: 6a (MD-).
Dificultat obligada: V+.
Llargària: 145 metres.
Grau d’exposició: Mitjà/ baix.
Grau de compromís: Baix.
Equipament: Via equipada amb parabolts, espits, burins i claus.
Material: 10 cintes exprés. Tot i que la via es troba completament equipada pot anar bé algun friend mitjà o un petit joc de tascons per reforçar la tercera tirada.
Orientació: Est.

Aproximació:

Anant per la C-32 direcció Sitges prenem la sortida 42 i continuem fins una primera rotonda. Agafem l’Avinguda Ratpenat i de seguida trobem una altra glorieta més petita, prenem la direcció al Parc Natural i de ràpidament sortirem de l’urbanització.

Continuem per la carretera aproximadament un quilòmetre i mig fins que trobem una zona per aparcar just passada una corba a mà esquerra. Seguim a peu creuant la carretera i agafem un corriol marcat, que primer ens fa pujar una petita carena per després anar descendint fins al peu de la paret.Quan la paret canvia d’orientació a est hem de continuar uns metres fins trobar el peu de via (nom pintat a l’inici).

L1 (V-).-

Iniciem la via i de seguida quedem davant una panxa, podem anar per l’esquerra per un diedre una mica vegetal, però és molt més bonic superar-la directament, de manera atlètica i amb molt bona presa. De seguida trobem una nova panxa, que de nou podem escaquejar per la dreta ara, però que novament val la pena superar de manera directa amb millor presa encara que la primera. Un cop passat aquest ressalt encarem una bonica placa amb franges que ens mena directament a la primera reunió. 35 metres.

L2 (6a).-

Sortim de la reunió recte a caçar la primera expansió i després cap a l’esquerra (no seguir recte per unes expansions). Escalem una bonica i mantinguda placa, que va alternant passos atlètics i altres més tècnics fins que ens situem sota un petit extraplom que és el pas clau del llarg. Les preses són escadusseres, tant de mans com de peus. Un cop superat aquest tram ens resten uns metres fàcils fins la segona reunió. 35 metres.

L3 (V+).-

Sortim de la reunió i escalem per unes fissures que ens fan fer alguna giragonsa fins que sortim cap a la dreta i quedem en un relleix. Des del relleix ataquem una fissura diagonal que ens farà fer algun pas potent, sobretot per sortir a una nova lleixa. Des d’aquesta flanquegem un xic a l’esquerra i superem un desplom amb un pas força atlètic. Encara ens restarà una altra panxa més fàcil abans d’arribar a la reunió. 35 metres.

L4 (IV).-

Si no volem rapelar la via (ho hauríem de fer des d’aquesta reunió), sortim cap a la dreta i ens enfilem per una llastra. Seguim en tendència a la dreta per terreny selvàtic i anem superant algun ressalt, fins que arribem a una placa amb un parabolt. Superem la placa i arribem a la darrera reunió, que és comuna amb la Reserva. 40 metres.

Descens:

Hem d’arribar fins la part alta de la carena, on trobarem un corriol poc marcat amb algunes fites que ens mena fins al punt de sortida.

Resenyes extretes de.- http://escalatroncs.wordpress.com/

No hay comentarios:

Publicar un comentario