martes, 2 de agosto de 2016

Ascensió Les Agudes "Via Itzi, V- - 150 m.", El Montseny/Fogás de Monclús (Barcelona).

L3

Cim de Les Agudes,1.706 m. Guti & Vanessa.
La via Itzi és una opció molt interessant per ascendir a les Agudes (a la llista dels 100 cims) per una via d'escalada més assequible que la seva veïna Vol de l'Home Ocell. Una mica més curta que aquesta última presenta un bonic recorregut per aresta on s'han de superar ressalts amb bonics passos d'escalada arribant a la mitjana dificultat. I en un lloc com aquest del Montseny gaudirem d'unes vistes i un ambient privilegiat.

L1.

L2.

Les Agudes, El Montseny.

L1.

L1.

R1.

L3.

Ressenyes i croquis "Via Itzi", Les Agudes. El Montseny.

 










Via: Itzi.
Zona: Les Agudes - Montseny.
Dificultat: V-.
Dificultat obligada: IV +.
Longitud: 150 metres.
Grau d'exposició: Mitjà / Alt
Grau de compromís: Alt
Equipament: Via desequipada. (Algun spit per muntar reunions i claus en alguns passos mes compromesos).
Material: 6 cintes exprés (algunes llargues), tascons, friends (Camalots i Aliens), bagues per encintar algun gerdarme i R 's.
Orientació: Sud-est.


L2.




Accés.-

Des del municipi de Sant Celoni agafarem la carretera BV-5114 que es dirigeix al Parc Natural del Montseny i que es dirigeix a Santa Fe del Montseny. Al km 23,8 aparcarem en un petit aparcament a la dreta de la carretera, just després de passar una espècie de petit pontet a la carretera per salvar una canal fortament arbrada per la qual haurem de pujar. Fita o fita en l'inici d'aquesta.

Zona d´Estacionament. km 23, 8 de la Ctra. BV- 5114.

Fita Inici aproximació. Canal.

Marques Pintura Vermella, per la aproximació.
Vam pujar per aquesta canal que està a mà esquerra de la carretera amb lleugera tendència a la dreta seguint un sender una mica difuminat, i on anirem trobat fites. En fort pendent tota l'estona anirem progressant fins arribar a una espècie de tartera després de creuar una pista i posteriorment una espècie de senda. Ascendirem la tartera fins que arriba un moment que arribem a una bifurcació marcada per les fites o fites. Per la dreta s'arriba a un moment a la via Vol de l'Home Ocell, per a l'esquerra ens dirigirem cap a la via Itzi. Creuem la tartera fins a sortir d'aquesta per la seva esquerra i pugem per un estrenyiment que ens condueix a una canal. Seguim pujant i just després de passar un arbre vam realitzar una petita grimpada. Sortint d'aquesta veurem davant una cresta que separa dos canals. Ens dirigim cap a la de la dreta per arribar de seguida a la R-0 situada al costat d'un arbre (una mena de acàcia) a la seva dreta hi ha un altre exemplar mort i un spit amb xapa que assenyala l'inici, per atacar aquesta cresta, la via Itzi (entre 45 minuts i 1 hora).

Tartera.

Inici de via. R0. Spit amb chapa.(JOM)

Arbret Mort dreta. Inici de Via.

L1.
L1 (V- ó IV+).-

Sortim de la R0, marcada amb un spit amb xapa (JOM) (creiem que reequipat ja que la majoria de ressenyes llegides només parlaven del casquet a la paret), i seguim l'aresta. Vam trobar un primer ressalt i un altre una mica més endavant on se supera un petit desplom. R1 en un coll 1 spit amb xapa (de JOM) que la muntem amb un Tascon (nº 7 Black Diamond) a la fissura de la dreta. 2 pitons i un spit a 35 metres.

L1.

L1.

R1.

L1.

L2.

L2.

L2.

L2.
L2 (IV+).-

Des de la R1 agafem un tros fi d'aresta i l'abandonem per arribar a un altre coll. Tirem recte amunt per una placa i vam sortir d'aquesta per la dreta per continuar cap a un visible ressalt, ambient molt pirinenc, per atacar-lo. En sortir s'arriba caminant a la R2 situada en un altre collet, 1 spit amb xapa que reforcem amb un friend a la fissura de l'esquerra (Camalot 0'75, verd). 3 pitons en 40 metres.


L2.

L2.

R2.

L3.

L2.

L3.

L3.
L3 (IV+).-

Sortim de la R2 en flanqueig cap a la dreta per anar a buscar el peu d'una visible placa on veurem un spit amb xapa. En sortir d'aquesta continuem escalant per l'esquerra de l'aresta per arribar caminant a la R3 1 spit amb poques possibilitats de reforçament. Així que pujarem uns metres mes fins a trobar un altre spit costat d'una gran fissura on ens és possible reforçar i muntar la R3.R3 un spit amb xapa i un friend (Camalot nº 2, Groc) en fissura o forat esquerre. Un piton i un spit a uns 25 o 30 metres.



L3.

R3.

L3.

L4.

Agudes.

L3.

L4.

L4.

L4.

L4.
L4 (V- ó IV+).-

Des de la R3 bis ascendim per un muret amb passos una mica marfulls i algun ressalt destacable. Això i que la ressenya marca el llarg com de tràmit. No hem seguit la línia estipulada per la via i ens hem complicat, li ha donat una mica de caràcter a la via, jejeje. Arribem a una zona de caminar i vam sortir cap a la dreta per anar a buscar una mena de petita llar de foc, que ens diposita al final de l'aresta dels Castellets molt a prop del cim de les Agudes. R4 on es pugui, en el nostre cas una roca on hem col·locat dos tascons per muntar la R4 fissura horitzontal. (Crec que nº's 4 i 5 de Black Diamond). Tirada neta en uns 50 metres.

R4. Fi Cresta dels Castellets.

R4. Fi de Via.

R4. Fi Cresta dels Castellets

Cim de Les Agudes.

Cim de Les Agudes. 1.706 metres.

Pessebre. Cim de Les Agudes.

Coll de les Agudes.

Coll de les Agudes.
Descens.-

Des del cim de les Agudes vam baixar al coll de les Agudes i agafem un camí senyalitzat amb fites de fusta (PR C-208 / Santa Fe) i marques de pintura vermella que ens conduirà fins a la font de Pasavets, una zona d'aparcament al km 22 de la BV-5114, (font salvadora "font de Briançó" a mig camí). Un cop a la carretera BV-5114 remuntarem la carretera fins al km 23,8. Una altra opció (menys recomanable i perdedora) és baixar pel mateix lloc i en trobar una mena de pista agafar-la. Aquesta pista és la que es creua al cap de pocs minuts d'iniciar-se l'aproximació i per aquí enllaçarem amb aquesta estalviant-nos el tram de carretera.
Coll de les Agudes.

Font de Brianço. PR C- 208

Ctra. B- 5114.

Les Agudes, Parc Natural del Montseny.

No hay comentarios:

Publicar un comentario