lunes, 28 de marzo de 2022

Escalada Esportiva Roca Christian Dios "Sector Restaurant", Monistrol de Montserrat (Barcelona).

Accés a l'Ermita de Sant Onofre i Antic Restaurant.

A la Roca Christian Dios, ubicada a la Regió de Tebes "Les Magdalenes" a la Muntanya de Montserrat, podem trobar una petita escola d'iniciació a l'escalada esportiva, encara que també alguns itineraris d'estil més clàssic. En aquesta ocasió ens centrem en el sector Restaurant, on decidim provar i fer algunes de les seves vies, que ja portem temps fer-los una visita.
Esperem que us agradi sigui de la vostra curiositat.

Camì de l´Ermita de Sant Joan.

Roca Christian Dios.
Aproximació:

Des de Barcelona agafarem la C-58 direcció Manresa, seguirem en aquesta seguint les indicacions cap a Montserrat. Sortirem a la sortida Montserrat / Manresa a la C-55 Per aquesta carretera ens dirigirem cap al poble de Monistrol de Montserrat. Un cop arribem a aquest pujarem cap a l'aparcament del Monestir de Montserrat per una carretera BP-1121 amb força revolts, Compte amb els i les ciclitas !!!! i altres vehicles que ens vindran de cara.
Un cop passem la barrera de l'aparcament del Monestir buscarem lloc per estacionar. El tiquet d'estacionament té descompte per a les persones federades.

Ermita de Sant Joan.

Sector Restaurant, Roca Christian Dios.
Acces:

Deixem el vehicle al pàrquing del Monestir de Montserrat. I ens dirigim al funicular de Sant Joan o podem pujar pel camí de Fra Gari (opció més llarga i pesada segons anem carregats posar així una 1 hora o 1 hora i 40 minuts per arribar als peus de via). Recomanem agafar el Funicular de Sant Joan.
Un cop a l'estació superior del Funicular de Sant Joan,  sortin en direcció al Pla de les Taràntules, i d'aquí cap a l'ermita de Sant Joan. Continuem uns metres més per la pista asfaltada, i tindrem el sector just a la rampa, també asfaltada que ens porta a les restes de l'Ermita de Sant Onofre i l'antic Restaurant, aquests enclavats a la mateixa Roca Christian Dios. 

Via s/n, IV.

Via Alfa, IV+.

Després d'equipar-nos, comencem a escalar pel primer itinerari que localitzem just on hi ha la fita de fusta indicadora, a l'inici gairebé de la rampa que dóna accés a les restes de l'Ermita de Sant Onofre i l'antic Restaurant.
L´equipació d´aquestes dues primeres vies és a base de químics. La roca està força bé amb abundants preses. Però la reunió aquesta trencada d'un dels seus punts de subjecció. Aconsellem portar algun material per reforçar i no forçar o evitar realitzar Top Rope.
Via Gamma, IV.

Via Beta, IV+.

Via Delta, IV-.

Continuem provant vies del sector i anem pujant per la rampa que accedeix a les restes de l'Ermita de Sant Onofre. Aquí l'equipació és més variada, usant long life, parabolts i alguns spits.
L'escola en general és pura iniciació intineraris senzills amb bona roca i abundància de forats o agafades. Algunes equipacions han patit vandalisme, la qual cosa fa que haguem d'estar al corrent de possibles sorpreses, no aquesta demas portar al nostre material alguns cordins, xapes recuperables i femelles/ cargols per muntar alguna assegurança de progressió. Les reunions traient la primera de l'esquerra, es podria dir que aguanten, encara que algunes tenen algun punt d'oxidació o maltractament.

Via Pi, IV-.

Acces a la part alta del sector Restaurant.

Balsa.

A la part més central trobem els itineraris amb més longitud gairebé arriben als 30 metres. I a la dreta del sector trobem les dues úniques vies amb més dificultat. Per arribar-hi haurem de pujar uns graons i arribar fins a una plataforma on creix un teix (Taxus baccata) i per fer les vies és millor fer els primers passos per l'esquerra per evitar les punxes d'una bardissa. Aquí és més difícil trobar les assegurances (spits) molt camuflades pel deteriorament amb la roca. El descens de la desvinculació l'haurem de fer des d'un sol punt d'ancoratge (spit amb xapa i anella).

Peu de Vies Part Alta del Sector Restaurant.

Per últim dir que és un sector realment escola/iniciació, però a causa de la seva ubicació i estat de les equipacions, no és molt recomanable per a gent poc iniciada. La ubicació en trobar-se al pas d'accés a les restes de l'Ermita de Sant Onofre i l'antic Restaurant, els caps de setmana i sobretot en període estival o festiu, és un pas constant d'excursionistes i turistes. Val més anar a les tardes o dies entre setmana quan l'afluència és menor.
Via Tau, 6a.

Bri, Sector Restaurant - Roca Christian Dios.

Resenyes Escalada Esportiva Roca Christian Dios "Sector Restaurant", Monistrol de Montserrat (Barcelona).- de Esq. a Drta.

Via 1.- s/n, IV.  Eq. Quimics (Reunió amb mosqueto compromesa, portar alguna cosa per reforçar).
Via 2.- s/n, IV. Eq. Quimics (Reunió amb mosqueto compromesa, portar alguna cosa per reforçar).
Via 3.- Alfa, IV+. Eq. Long life (Reunio amb mosqueto).
Via 4.- Beta, IV+. Eq. Long life (Reunio amb anellas).
Via 5.- s/n, IV. Eq. Parabolts (Reunio amb anellas).
Via 6.- Gamma, IV-. Eq. Parabolts i Long life (Reunio amb anellas).
Via 7.- Epsilon, III+. Eq. Parabolts (Reunió amb anellas, algunes chapes xapes fetes malbé).
Via 8.- Delta, IV-. Eq. Parabolts (Reunio amb mosqueto).
Via 9.- Omega, IV. Eq. Long life. (Reunió amb mosqueto).
Via 10.- Pi, IV-. Eq. Parabolts i Long life (Reunió amb mosqueto,  algunes chapes xapes fetes malbé).
Via 11.- Sigma, IV-/ III+. (Reunió compromesa desvinculació des de només un punt - parabolt amb anella!!!).
Via 12.- Tau, 6a. Eq. Spits (Reunió compromesa desvinculació des de només un punt - parabolt amb anella!!!).
Via 13.- Omicron, 6a. Eq. Spits (Reunió compromesa desvinculació des de només un punt - parabolt amb anella!!!).

Material 10 cintes expres, baga d'ancoratge, casc i peus de gat. Recomanable: portar material per reforçar reunions i xapes roscables o cordins per estrangular assegurances. Alçada maxima uns 30 metres.

Croquis Escalada Esportiva Roca Christian Dios "Sector Restaurant", Monistrol de Montserrat (Barcelona).

 

No hay comentarios:

Publicar un comentario