domingo, 27 de octubre de 2013

Ascensió a La Bola de la Partiò "Via Aresta Brucs, IV+/Ae - 65 metres" Agulles - Montserrat. (Barcelona).

La Bola de la Partiò i la Bitlla.

Cabretes Montserratinas.

La Bola de la Partió.
La Bola de la Partió es un monolito singular de la zona de les Agulles en Montserrat. Que invita nada mas verlo a querer subir a su cima, totalmente recomendable por las vistas de esta zona quizás la mas bella de Montserrat. Con no mucha altura se puede combinar con alguna via mas ó subir previamente La Bitlla su gran compañera de los tiempos, jejeje. Hace que tengáis un precioso dia de escalada y una gran sadisfación de superación y lucha, jejeje. Comentar que la Via Aresta Brucs "la reseñada", es la suma de la Normal + el ultimo largo de la Siddharta. Con el tiempo quedando con este nombre Aresta Brucs. Venga disfrurtar!!!!.

L1.

L2.

IV+/ Ae ó 6c en libre. L2.

L2.

L2.

R2.
Resenyes La Bola de la Partiò " Via Aresta Brucs, IV+ /Ae - 65 metres". Agulles-Montserrat. (Barcelona).-

Via: Aresta Brucs...
Zona: Montserrat – Agulles
Dificultat: IV+/Ae (D)
Dificultat obligada: IV+/Ae
Grau d’exposició: Baix
Compromís: Baix
Llargària: 65 metres
Equipament: Equipada amb espits i parabolts
Material: 12 cintes i estreps
Orientació: Sud.

Aproximació.-
Hem d’anar fins al refugi Vicenç Barbé. Des d’aquí prenem un corriol direcció nord. Seguint el camí, i al cap de poc, trobem un corriol que puja directe fins al peu de la Bitlla; la voregem per la vessant est fins al coll que formen la Bitlla i la Bola remuntant-lo fins al punt més alt, on comença la via. Una altra opció del tot recomanable és primer escalar la Bitlla i rapelar directament des del vessant nord d’aquesta al peu de via de la Bola.

L1 (IV+).-

La primera tirada s’inicia al capdamunt del coll que formen la Bitlla i la Bola de la Partió. Des de peu de via no es veu cap assegurança, però no cal patir, a mida que anem pujant ens en trobarem fins a quasi mitja dotzena. Aquest primer llarg esdevé una agradable escalada sobre placa tombada fins situar-nos al peu de la bola somital on trobarem la reunió.

L2 (Ae/IV+).-

El segon llarg comença amb un tram d’escalada artificial equipada gens exigent, que ens servirà per superar l’extraplom característic de la bola. Quan el tema afluixa sortim en lliure de gran bellesa, mercès a l’ambient i les generoses preses, que ens ajuden a arribar massa ràpid a la reunió cimera.

Descens:

Des del cim fem un curt ràpel fins a la primera reunió. Des de la R1 hem de fer un altre ràpel fins al peu de via (45 metres). Les reunions estan preparades per rapelar.


Coll Bitlla + La Bola de la Partió.

L1.

R1.

L2.

Cim R2.

R2.

No hay comentarios:

Publicar un comentario