sábado, 5 de octubre de 2013

Escalada Esportiva Pedrera de Sant Jeroni de la Murtra. "Barri del Canyet", Badalona. (Barcelona).

Escalada Esportiva Pedrera de Sant Jeroni de la Murtra.

Vias d´Escalada i bulder.

La Pedrera de Sant Jeroni de la Murtra, és una de les mes antigues zones on es practicava l'escalada en els anys 80's. Aquesta es troba a la localitat Barcelonina de Badalona. Molt a prop del conegut Monestir de Sant Jeroni de la Murtra al Parc de la Serralada de Marina.

Aqui trobem una petita paret de granit, que amb anterioritat va ser explotada com pedrera per extreure sauló i altres aridos per a la construcció.
Després del seu abandonament es van equipar algunes vies d'escalada quedant-com una petita escola per a escaladors locals.

Sector d´Escalada i bulder Pedrera de Sant Jeroni de la Murtra.

Croquis i resenyes Escalada Esportiva a la Pedrera de Sant Jeroni de la Murtra.


Acces a la Pedrera de Sant Jeroni de la Murtra.

Aproximació.-

Des de Barcelona agafem Ronda de Dalt / B- 20, direcció Badalona. Sortim a la sortida de Sta.Coloma, agafem l'Av. Pallaresa / Parc Europa gira a la dreta carrer Gaspar, 1ª a l'esquerra carrer Prat de la Riba, passem al Parc Forestal de La Bastida i continuem per l'esquerra per una pista forestal molt ampla (Cami o carrer de l'Monestir de Badalona). Sense sortir-nos ens dirigim a Monestir de Sant Jeroni de la Mutra. El rodem per darrere (aquí hi ha una font "La Font del Lleo" on podem agafar aigua), seguim fins arribar a una esplanada a el fons veiem la Pedrera (Escola d'escalada), vam aparcar el vehicle a la explanda. Caminant son 2 minuts per un caminet que surt a la nostra esquerra a la pista on hi ha uns cartells de prohibicions.

Mosnastir de Sant Jeroni de la Murtra.


Via Off TV, V+.

Via OFF TV, V+.

Una mica d'història d'aquesta escola d'escalada.

Després de quedar pràcticament en desús i abandonament gairebé a la fi dels anys 80's. Es van equipar els primers itineraris amb material i assegurances de l'epoca que encara s'observen a la paret (burins i espits).

Més tard es van equipar mes vies i fins i tot es van picar algunes zones de la roca i van col·locar algunes preses, sobretot a la zona amb mes enfonsament.
Després d'aquesta ultima equipació es va quedar en l'oblit i durant un temps llarg va estar cedida com hort o zona de cultiu, gairebé sense possibilitat d'accés.

Amb el temps els horts i cultius van quedar també en l'abandó i l'oblit.
L'any 2.008 va haver una reequipación i fins a dia d'avui l'any 2.021 que s'ha realitzat una nova reequipación i neteja de la zona obrint tres nous itineraris.

Via Off TV, V+.


Escalada Esportiva Pedrera de Sant Jeroni de la Murtra


Ressenyes d'Escalada Esportiva Pedrera de Sant Jeroni de la Murtra, Badalona. (Barcelona) .- d'Esquerra a Dreta.

Via 1.- ¿?, 6c ....
Via 2.- ¿?, 6b / 6b +.
Via 3.- ¿?, 7a.
Via 4.- Off T, V +.
Via 5.-?, ¿?.
Via 6.-?, ¿?.

Material.- 14 cintes exprés, baga d'ancoratge i R's.
Opcional: Algun fisurero o joc de friends. També es pot fer practiques d'escalada en artificial.
Alçada màxima uns 12 metres.

Nota: Els graus són orientatius !!!!!! A l'esquerra de la primera via és pot practicar Boulder !!!! portar crash-pad. Cal netejar bastant.


Croquis Vies Noves Dreta, IV+.

Croquis Via Nova Esquerra, V/V+.

ATENCIÓ !!!

Nous itineraris oberts al febrer any 2.021.

Amb una dificultat de IV + a V +. Situats un a l'esquerra el sector i altres dos a la dreta.

Via Off TV, V+.

Via Off TV, V+.

A la Pedrera de Sant Jeroni de la Murtra, trobarem una escalada en placa de granit on haurem de buscar petites regletes i realitzar alguns passos més tècnics. Provar la nostra força, destresa i adherència.

La dificultat que trobarem va des IV + a 7a / 7a +. Potser a la zona de boulder el grau sigui amb més dificultat.

En si és una escola amb alguns itineraris bonics, i per escaladors més iniciats.

Via Off TV, V+.


Bulder Pedrera de Sant Jeroni de Murtra.

1 comentario:

  1. hoy he estado en el sector he ido con ilusion a ver las nuevas vias... y al llegar veo que algun desgraciado ha quitado todas las nuevas chapas!! He contado al menos 14 que faltaban y se veían desde el suelo los tornillos vacíos, brillantes aun y sin cortar y un parabolt del reves que imagino no han conseguido desatornillar...
    Lamentable desgracia. Que asco de gente desconsiderada que se sube a robar chapas.
    Que disgusto y mal cuerpo pensar que unos se lo curran, y otros solo a joder...
    Me pregunto si reponer las chapas de las vias faciles y poner sica encima serviría para disuadir a la gentuza de ir solo con la llave inglesa :(

    ResponderEliminar