domingo, 20 de octubre de 2013

Integral del Montgros I part.- La Cajoleta "Vias Esquivabolas V, - 145 m. & Aresta Brucs V, - 140 m". Ecos- Montserrat. (Barcelona)



Maravillosa integral de la region de Ecos en Montserrat, donde nos enfretamos a un gran paseo vertical de tres vias en grado de Vº, unos 345 metros de desnivel. Comenzando por 2 vias en La Cajoleta, siguiendo tras un breve rapel, grimpada otra via que une al Ple de La Martina con la cima del Montgros. Lastima que por tiempo nosotr@s no pudimos llegar a concluir. Pero si con ello celebrar un gran cunpleaños de dos grandes compañer@s de este nuestro y vuestro perfil ( Boulder Rocòdrom A Barcelona ) como Vanessa y Yolanda. FELICIDADES y que siempre la vida os sea una gran sonrisa llena de ilusion y muchas escapadas a esas grandes cimas del mundo. Se os quiere!!!!! jejeje.
En esta ocasion fuimos dos cordadas por lo cual os encontrareis tres reseñas; dos de La Cajoleta (Vias Esquivabolas & Aresta Brucs) y la otra de Montgros+Ple de La Martina (Via Tot el que vola, a la cassola). Que disfruteis de este album y si haceis la integral de ella.Un beso para tod@s. Salut!!!!



















Reseñas y croqui Via Aresta Bruc V, 140 m. La Cajoleta. Ecos Montserrat. Barcelona.

Via: Aresta Brucs (Via Blava).
Zona: Ecos - Montserrat.
Dificultad: V (D)....
Dificultad obligada: V.
Desnivel: 140 metros.
Grado de exposicion: Bajo.
Grado de Compromiso: Bajo.
Equipamiento: Via equipada con parabolts.
Material: 8 cintas exprés, baga y mosquetones para reuniones.

Aproximació: Des de Can Jorba agafar el Camí dels Francesos fins el Coll de l’Ajaguda. Des del Coll de l’Ajaguda ja es pot veure l’Agulla de la Cajoleta. Baixem al torrent del Migdia i el remuntem fins arribar a l’alçada de la Cajoleta, on ens desviem a mà esquerra per arribar al peu de l’Aresta Brucs. Calcular una hora aproximadament.

L1 (III).-

La Via s´inicia recta i una mica cap a l´esquerra, despres tornem en diagonal a la dreta fins la primera reunió en una zona ajardinada. 4 parabolts ó 5 parabolts, 40 metros.

L2 (IV).-

La segona tirada remuntem amunt, buscar la reunió trobarem una opcional que no cal fer-la, casi pengant al sostre trobarem la R- 2. 8 parabolts, 40 metres.

L3 (V ó IV).-

Aquesta tirada te un pasajte ben protegit que ronda el Vº, se pot evita. Voretjem cap a la dreta del sostre IVº fins la R-3. 5 parabolts, 20 metres.

L4 (II).-
Pugem els metres que quedem fins el cim.Una grimpadeta de IIº. 25 metres.


Descens: Del cim fem un ràpel curt (d’uns 15 metres) fins al coll nord. Després fem una curta i fàcil grimpada a l’agulla situada al nord del coll, i d’aquí pugem uns 50 metres fins a trobar unes rampes de roca situades a l’oest de la Cajoleta amb marques grogues. Des del coll també podem baixar directament cap a les rampes de roca amb un ràpel d'uns 50 metres instal·lat en un arbre (preveure cordinos). Baixar per aquí fins a peu de via.
Ver más

Reseñas y croquis Via Esquivabolas V, 145 m. La Cajoleta. Ecos- Montserrat. Barcelona.

Via: Esquivabolas.
Zona: Ecos- Montserrat.
Dificultad: V (D+)....
Dificultad Obligada; V.
Desnivel: 145 metros.
Grado de exposicion: Medio.
Grado de Compromiso: Medio.
Equipamiento: Via equipada con parabolts.
Material: 8 cintas exprés, baga y mosquetones para reuniones.

Aproximació: Des de Can Jorba agafar el Camí dels Francesos fins el Coll de l’Ajaguda. Des del Coll de l’Ajaguda ja es pot veure l’Agulla de la Cajoleta. Baixem al torrent del Migdia i el remuntem fins arribar a l’alçada de la Cajoleta, on ens desviem a mà esquerra per arribar al peu de l’Aresta Brucs. Calcular una hora aproximadament.


1er llarg II i III dos parabolts i 55 metres
Aquest es un llarg molt fàcil. Ens situem un xic a l'equerra de l'Aresta Brucs i pujem per terreny molt fàcil fins un parabolt a la pateixa alçada que l'Aresta Brucs. Cuntinuem, ara un pel més difícil (no us penseu, es III) fins trobar un altre parabolt abans d'arribar a la reunió. Llarg molt sencill on el primer tramp el pots pujar caminant.

2on llarg III+ i IV 5 parabolts i 45 metres
Ara es posa un pel més dreta la cosa però d'escalada fàcil fins els deu últims metres, molt macos i d'escalada vertical. Hem de vigilar una mica la roca dons hi ha llastretes una mica sueltes.

3er llarg IV i V 8 parabolts i 45 metres
Estem a sota de la gran "bola" enganxada al cap de munt d'aquesta roca i crec que d'aquí li ve el nom a la via. Surtim de la reunió en clara tendencia a l'esquerra fins el primer parabolt. En aquest llarg les dificultats estan concentrades en el tram vertical despres del flanqueix. Després, recte a munt amb roca molt bona i la nostra esquerra tenim un notable ambient i si mirem a la dreta, sembla que podriem sortir caminant. Continuem pujant amb roca franca i arribarem a la reunió abans d'assolir el cim de l'agulla.

Descens: Del cim fem un ràpel curt (d’uns 15 metres) fins al coll nord. Després fem una curta i fàcil grimpada a l’agulla situada al nord del coll, i d’aquí pugem uns 50 metres fins a trobar unes rampes de roca situades a l’oest de la Cajoleta amb marques grogues. Des del coll també podem baixar directament cap a les rampes de roca amb un ràpel d'uns 50 metres instal·lat en un arbre (preveure cordinos). Baixar per aquí fins a peu de via
Ver más

No hay comentarios:

Publicar un comentario