domingo, 1 de junio de 2014

Ascension a la Roca Christian Dios "Via Papa Frita, V+ - 85 m." Gorros - Montserrat, (Barcelona).

Ermita de Sant Joan.

Roca Christian Dios.

Roca Christian Dios y Ermita de Sant Joan.

Tras la Miranda de Sant Joan, encontramos esta magnifica roca "Christian Dios", debajo de esta se ubicaba dos ermitas la de Sant Onofre y ??!!. Tambien estuvo un tiempo un restaurante, en la actualidad solo podemos ver sus ruinas. Y es un camino de transito para much@s excursionist@s. 
La Roca de Christian Dios, nos ofrece vias de escalada deportiva y algunas de clasica (de estas con la antigua equipacion cuando se abrieron!!!!). Como es el caso de Papa Fritas en su segundo largo, burriles que hacen que pensar mucho, jajaja!!!. Las fotos estan hasta la R1 y algo de L2 (poca cosa). Tuvimos que salir pitando nos amenazaba lluvia y nos pillo en medio de la via. Asi que para evitar males mayores recogimos y nos fuimos, sin hacer fotos para no peder tiempo. Jajaja. Gracias por vuestra compresion!!!
Ruinas del Restaurant de Sant Joan.

Tambe son las runas de las Ermitas de Sant Joan y Sant Onofre.

Ermita de Sant Joan.

Sendero de la Roca Christian Dios.

L1.

Pies de via. L1.

L1.

L1.

L1.


L1.

R1.

R1.

Rapel

L2.

L2.


Roca Christian Dios.

Gorros y Sant Benet.
Mapa situacion.

Croquis y reseña Roca Christian Dios ó Cota 408 "Via Papa Frita, V+ - 85 metros". Gorros - Montserrat, (Barcelona).-

Via: Papa Fritas.
Zona: Montserrat - Gorros.
Dificultat: V+ (6a) MD.
Dificultat obligada V+.
Grau d´exposicio: Mitja.
Grau de compromis: Baix.
Equipament: Via totalment equipada amb spits i buriles (L1 aceptable, L2 molt en compte!!!).
Material: 8 cintes expres, baga i mosquetons per muntar R´s.
Orientacio: Nord- est.

Aproximació: Del Pla de les Taràntules, o estació superior del Funicular a Sant Joan, seguim el camí que va a l'ermita de Sant Joan, un cop l'haguem passat després de pujar per una rampa de formigó, continuem a la dreta per les rampes cimentada i amb barrandillas de fusta, aquests és el peus de vies de la Roca Chiristian Dios. La nostra via comença en el dipòsit o aljub més a la dreta després de passar tot el caminet i totes les ruïnes del restaurant i les ermites. Al costat d'un arbret. Podreu veure els spits.

L1 (V+ ó 6a).-

En el dibuix o croquis posa IV + o V Al nostre parer és V + o 6a (cadascú digui la seva, jejeje). La primera assegurança està al costat dret del arbret al costat del dipòsit, és un pas bastant delicat. Direm que les tres primeres xapes són en si el més difícil de la via. Recordem que és escalada clàssica i comformaran minva la dificultat, allunyen les assegurances. Seguim rectes a cap amunt fins a trobar la R1 amb anelles per rapelar (tres spits, dos amb anelles).
Nota. aquest llarg creiem que vam fer una via d'esportiva???). 8 cintes exprés, 20 metres.

L2 (IV+).-

Sortim de la R1, flanquejant cap a l'esquerra buscant la línia de burins, burilles i xapes bastant deteriorats. COMPTE!! Pugem a tendecia a la dreta després de diverses assegurances veiem la R2. 2 o 3 burins, 25 metres.

L3 (II ó III).-

El tercer llarg és una grimpada de II o III fins al cim de la roca. Tirada neta, 40 metres.

Descens:

Desgrimpamos fins al coll entre la Miranda de Santa Magdalena i Magdalena Inferior, després agafem el camí que ens porta a l'escala de Jacob o cap avall i tornem al Pla de les Tarantrules.

No hay comentarios:

Publicar un comentario