miércoles, 17 de septiembre de 2014

VF "Via Ferrata" Saltant de l'Aigua K1 (PD+), Figuerola del Camp. (Tarragona).


Bonica i curta ferrada a la zona de l'Alt Camp. Ideada per a la iniciació i molt apta per portar als i nen @ s (7 o 8 anys) no se'ls farà pesat. Ideal menjar-se l'entrepà al mirador que trobarem a la baixada. Un paisatge fantàstic per a una mig matí brillant, jejeje. Una abraçada se us vol !!!.

Zona de aparcamiento.

Indicaciones.

Guti & Marieta.

Pista de acceso.

Serrat d´en Jorda.

Via ferrata.


Indicadores de inicio.

Seguir las marcas rosadas


Inicio Ferrata.

Primer tramo.



Primer Tramo.


Primer Tramo.


Instalacion de rapel.



Segundo tramo.

Segundo tramo.

Tercer Tramo.

Tercer Tramo.


Final del tercer tramo.

Escalera de madera (Tercer Tramo).

Tercer tramo.


Fin del tercer tramo.

Cuarto tramo.

Desplome (Cuarto tramo).

Fin via ferrata.

Guti & Marieta.

Fitas(seguir para regreso).


Mirador . Buen lugar para comerse el bocata.





Resenyes VF "Via Ferrada" Saltant de l'Aigua K1 (PD+), Figuerola del Camp. (Tarragona).-

Dificultat: K1 (PD+).
Aproximació: 30 minuts.
Durada: 20 minuts.
Tornada: 40 minuts.
Desnivell/ Cota màxima: 500 m a 770 m.
Orientació: Sud.
Passatges aeris: Cap.
Equipament: Tram amb caiguada, 1 escala y cadena. Un gran d´exposició. Apta per iniciació i per anar amb nens.
Material: Arnes, Casc, i disipadora. Opcional (una baga per ancoratge o cinta exprés per el tram de caiguada).

Com arribar.-

Figuerola del Camp es troba molt a prop de la sortida 10 -El Pla de Sta. Maria / del Pont d'Armentera- de l'autopista de peatge AP-2. Un cop creuem el poble del Pla de Santa Maria prendrem la TV-2001 cap a Figuerola del Camp. A l'entrar al poble seguim de front fins a una cruïlla de carrers, veurem una font i uns pals indicadors verticals, prenem el carrer que segueix a la dreta, Verge de l'Esperança fins a un ampli aparcament on podrem estacionar.

»No hi ha servei de transport públic.

Accés.-

Comencem l'aproximació seguint els indicadors del GR-175 direcció Prenafeta. L'estacionament pugem per la pista i no l'abandonem fins un revolt tancat a la dreta, haurem passat prop d'una masia i una granja d'animals.
Al revolt seguim a l'esquerra, senyalitzat amb un pal vertical -via ferrada inici-. Comencem una curta pujada pel bosc seguint unes marques rosades fins al peu de la paret. 

Recorregut .-

L'inici de la via és una mica desconcertant, sembla que hi ha dues entrades diferents, primer una que puja per una faixa més o menys horitzontal i la segona més allunyada que puja per una paret vertical. 

L'autèntica entrada és l'horitzontal i ens adonem quan arribem per primera vegada a l'escala de fusta i el recorregut comença a baixar. Prèvia baixada d'un tram només equipat amb una cadena arribarem a peu de via. D'aquí pugem de nou fins a les escales aquesta vegada per un tram de paret vertical, lleugerament tombat al final. Salvant el desplomat final aquest pas és el que ofereix millors sensacions de tota la ferrada. 

La paret és tan breu que val la pena fer el recorregut com ha estat dissenyat o fins i tot repetir diverses vegades si es vol ampliar l'experiència. Pot ser interessant per a refermar conceptes si anem amb gent que s'està iniciant, en realitat és una equipació perfecta com a escola de via ferrada. 

De l'escala, que té una mena de plataforma per contemplar les vistes, sortim del bucle per anar a la recerca de la perla de la via. Caminem pel vessant de la muntanya fins a un últim pas curt i desplomat pel qual sortim de la ferrada. 

L'activitat val la pena, sobretot si la complementem amb més activitats per la zona. Podem explorar algun tram de la Ruta del Cister GR-175 o fer una completa excursió a dos cims properes, El Tossal Gros i la Cogullola. 

Retorn.- 

Sortim de la via de front i aviat donem a la pista del GR-175. A l'esquerra ens anem en direcció a Prenafeta, a la dreta tornem a Figuerola del Camp i l'estacionament. 

Resnyes extretes de.- http://esgarrapacrestes.blogspot.com.es/

No hay comentarios:

Publicar un comentario