domingo, 5 de abril de 2015

Ruta a peu Can Maçana - Roca Foradada - Portell Estret. Les Agulles/ Montserrat. (Barcelona).

La llegenda de la talla de la Verge de Montserrat. Que la van trobar uns pastors a l'interior d'una cova. El Bisbe voler que la portessin a la ciutat de Manresa, però va ser impossible perquè la estautua pesava molt. Això va fer que creguessin que la Verge volia quedarese alli en el lloc i entoces enviar construir una ermita que fou l'origen de l'actual monestir (segle IX).

Canal Ampla.

Brutal Cuscus al Bar Granada del Bruc.

Roca Foradada
Avui us presentem una ruta circular on podrem veure i descobrir algunes agulles i parets emblemàtiques de la Muntanya de Montserrat. Com la Cadireta, Roca Foradada, zona d'Agulles, Frares Encantats. On podrem accedir a la Roca Foradada i contemplar a els Frares Encantatas, visitar el refugi de Vicenç Barbé i passa pel curiós pas del Portell Estret.


Com arribar: Des de Barcelona vam entrar per l'A2 direcció Lleida / Tarragona i no la deixem fins a la sortida del poble del Bruc, des d'aquí busquem la zona de Can Maçana, just a la cruïlla de les carreterras B- 1100, B- 1101 i B- 1103, que porten a Manresa i el Monestir de Montserrat. Can Maçana disposa d'un ampli lloc per aparcar.

Coll de Guirló.

Recorregut.- Iniciem la ruta des de la zona d'aparcament del Coll de Can Maçana. Ens dirigim per la pista ampla (GR 172) cap al Refugi de Vicenç Barbé (pal indicatiu) .La pista fa una mica de pendent, en pocs metres arribem al Collet de Guirló (una tanca de fusta), seguirem de fente de deixant a la nostra dreta el desviament cap al Refugi.


Serrat de Les Agulles.


Seguim en dirrecció al Monestir de Montserrat (GR 172), el bosc s'obre i ens permet veure una magnífica panoràmica del nord, amb el terme de Marganell i altres poblacions com Manresa i Santpedor. Seguim endavant i veurem la Cadireta o Morro de Gos. L'itinerari transcorre per la part frontal. Ens deixa a la nostra esquerra un petit corriol marcat amb una fita, que ens permet ascendir fins a la cavitat de la Roca Foradada.
És un corriolet força dret i després del pas de molts visitant bastant polit. Ull !!!. Des alli podrem tenir una magnífica vista de les Agulles, etc. Tornarem a la pista pel mateix camí, sempre amb cura.
Serrat de La portella.

La Cadireta i Roca Foradada.

Serrat de Guirló.

La Cadireta i Roca Foradada


Moro del Gos.

Acces a la Roca Foradada


Fi de la ascensió Roca Foradada

Roca Foradada

Roca Foradada

Roca Foradada

Roca Foradada

Agulles.

Roca Foradada

La Cadireta.

La Cadireta.

GR 172.
El sender GR 172 passa per sota de la Cadireta, continuem pel camí dirrecció Monestir, fins a trobar amb una fita que ens indica. Agafem el camí que puja per l'esquerra cap al Coll del Porc (també és un camí una mica pesat en la pujada). Llegamosremos a un fort revolt on tornem a trobar una altra fita amb indicacions en aquest cas agafarem de nou el camí que es dirigeix a l'esquerra Coll del Portell Estret, també amb una forta pendent que ens farà pujar per una canal. A la nostra dreta estarem veient constantment les parets de les Agulles per la seva cara Nord. En pujar per la canal cal vigilar amb la caiguda de pedres per vent o passa d'altres usuaris.

La Cadireta.



Acess al Coll del Porc.

Acces al Coll del Porc.

Cami del Portell Estret.

Després de la grimpada arribarem al Portell Estret, d'aqui seguirem les marques blanques als arbres i pedres del bosc. On anirem descendint cap al refugi, deixant a pocs metres un camí a la nostra esquerra amb marques blaves. Atenció no perdeu les marques blanques !!!.


Cami del Portell Estret.

Portell Estret.

Canal del Portell Estret.

Coll del Portell Estret.

Marques Blanques.

Bosc.

La portella.

Refugi Vinçencs Barbé.
Seguim la Canal Ampla, en algun punt bastant trencada i arribem al refugi de Vicenç Barbé, on podem per i si aquesta obert prendre alguna cosa.
Aquest refugi és de pagament i té la capacitat per a unes 20 persones. Servei de cominas, etc.
Des d'aquest punt només hem de seguir el camí ha la nostra dreta descendint, des d'aquí podrem veure La Bola de la Partió, la Portella i altres emblemàtiques Agulles.
Agulles.



La Bitlla i Bola de La Partiò.

La portella.

Canal de La Portella

Pas de La portella.
Ens dirigim cap a la Portella (marques grogues i blanques), sense peder molta altitud arribem a la Portella, aqui baixarem per una petita canal, també bastant polida.
Continuem pel Torrent de la Diablera, fins al Collet de Guirló i des d'aqui de nou al punt d'inici al Coll de Can Maçana.



Serrat de La portella.


Can Maçana.

Fitxa Tècnica: 

Grau de Dificultat: Mitjana.
Temps / Horari: 2 h. 45 h.
Desnivell / Quota màxima: metres 712 a 1036 metres.
Ús: Si.
Ús actual: Si.
Senyalització: Regular..
Llocs de Valor: Masia Can Maçana, Castell de la Guàrdia, Sant Pau Vell, Roca Foradada, La Cadireta, Refugi Vicenç Barbé, Serrat de les Agulles, Serrat de la Portella, Portell Estret, La Portella, Roca Gran de la Portella.
Època: Tot l'any.

No hay comentarios:

Publicar un comentario