lunes, 27 de abril de 2015

Ruta a peu Santa Creu d´Olorda - Puig d´Olorda, 450 m. "SFLL 3", Barcelona.


Castell d´Olorda.
Tranquil·la ruta circular que parteix des de la zona d'esbarjo de Santa Creu d'Olorda al Puig d'Olorda. Un dels 100 Cims amb una bona panoràmica de Barcelona i les poblacions del Baix Llobregat.

Passarem per l'antiga cimentera "Pedredes del Puig d'Olorda". Un paisatge gairebé tètric, com si reviurem alguna pelicula de terror dels 80's tipus Matança a Texas, jajaja.

Inici de la ruta.

Pista a les Pedreres de Puig d´Olorda.
També per acabar la vistita per aquesta zona recomanem passar-se i per una estona a escoltar el cant dels ocells a l'espai naturalístic de la Pedrera dels Ocells.Curiosa zona de pissarra de la qual segurament s'extreia bastant carbon.

Singular ruta per conèixer una mica mes el Parc de Collserola.

Com arribar: Des de Barcelona agafarem la Ronda de Dalt, fins a la sortida 7 (Sarrià - St Gervasi). Després d'unes rotondes pujarem per l'Avd. De Vallvidrera. Sense sortir-nos de la BV-1463, a l'arribar al desviament o encreuament de la BV- 1468. Agafarem aquesta carretera i estacionarem a la zona d'esbarjo Santa Creu d'Olorda, km 6.



Pedreres de Puig d´Olorda.
Recorregut:

Des de l'Ermita de Santa Creu de l'Olorda, sortim cap a buscar una àmplia pista de terra. Mirant a cap al cim que tenim enfrete coronada amb una torre d'observació anti incendis. A pocs metres, arribem a una bifurcació amb un gran cartell.
A la dreta aniríem a Molins de Rei. Seguim per l'esquerra direcció Sant Feliu de Llobregat i Pedreres del Puig d'Olorda. A uns 300 metres més endavant, ens trobem una altra bifurcació amb un camí que baixa a les Pedreres i una altra pista amb cadena que puja cap al Puig d'Olorda.
Guti.

Puig d´Olorda.

Ascendim vorejant el Puig d'Olorda, sempre per aquesta pista, podrem observar vistes de Barcelona i les instal·lacions de l'antiga cimentera de les Pedreres. Després d'un parell de marcats girs superant pendents moderades, arribem al Puig d'Olorda, recognoscible en gairebé tot el recorregut per la Torre de vigilància forestal.

Pista al Cim.

Marieta.

Cim del Puig d´Olorda, 450 metres.

Vistes desde Cim del Puig d´Olorda, 450 metres.

Torre K "Kilo".
Puig d'Olorda, amb la torre de observacion anomenada K "Quilo", i al costat d'ella ens trobem amb una enorme Creu de ciment i la seva vèrtex geodèsic.
Si el dia ens acompanya i aquesta clar podrem obeservar Montseny, la Serra de Collserola, Montserrat, Barcelona ciutat i gran part del Baix Llobregat.
Cim del Puig d´Olorda, 450 metres.

Continuem i tornem a baixar per on hem vingut, fins a trobar de nou la pista. Que continuarem per ella on l'abandonem per arribar al Puig d'Olorda.

Pedreres.

Continuem per la pista descendint uns metres veurem les pedreres, com si es tractés d'una tartera. Seguim caminant envoltats de parets tallades i una gran varietat de matolls com la ginesta, a la primavera amb el seu floracions grogues.



La pista es extrecha després de diverses corbes, observarem que anem vorejant al voltant del Puig d'Olorda, ens trobarem algun fita amb les sigles SFLL 3, a la nostra contra seguim així seguint aquest rastre. Passarem al costat d'una gran paret i un petit bosc de pollancres. En sortir a un prat veurem un dipòsit d'aigua. Continuem per la nostra dreta, ens trobarem un altre pal o fita amb les marques abans que s'hi esmenten, també a la nostra contra, jejeje.



Diposit d´Aigua.


Antigua Cimentera de Pedreres del Puig d´Olorda.
A pocs metres arribarem a una tanca amb una reixa tancada, seguim un parell de metres ja veurem el pas cap a la pista.
Seguim la pista en dirrecció a la cinta portadora de pedres de l'Antiga cimentera.
Un passatge espectacular i estrany, veure la cinta portadora baixar des de la muntanya a l'antiga fàbrica de tractament, per fer ciments i altres variants.
Després d'observar tan curiosa imatge, continuem per la pista semi asfaltada. Aquesta ja ens portarà fins a la zona d'esbarjo de Santa Creu d'Olorda.
Antigua Cimentera de Pedreres del Puig d´Olorda.

Antigua Cimentera de Pedreres del Puig d´Olorda.


OHHH!!!

Pedrera dels Ocells.

Pedrera dels Ocells.
Arribant a Santa Creu d'Olorda a la nostra dreta baixa una pista, a pocs metres podrem veure un espai naturalista amb grans parets de pissarra, és la Pedrera dels Ocells. amb uns tolls d'aigües de color vermellós. Si posem atenció i estem en silenci podrem sentir el cant de diversitat d'aus que alli es troben.

Ja a Santa Creu podem veure el Castell d'Olorda semi derruït i al seu costat l'ermita. Fi de la excursió.
Pedrera dels Ocells.

Castell d´Olorda.

Castell d´Olorda.



Fitxa Tècnica: 

Grau de Dificultat: baja
Temps / Horari: 1 h. 45 minuts
Desnivell / Quota màxima: 328 metres a 450 metres.
Ús: Si.
Ús actual: Si.
Senyalització: bona
Llocs de Valor: Castell d´Olorda, Ermita d´Olorda, Pedreres del Puig d´Olorda, Puig d´Olorda, Pedrera dels Ocells.
Època: Tot l'any.

No hay comentarios:

Publicar un comentario