domingo, 12 de julio de 2015

Ascensió Gorro Frigi "Via G.E.D.E., IV - 195 m.". Gorros / Montserrat (Barcelona).

Jota & Guti. Cim del Gorro Frigi.

Cim Gorro Frigi, 1.153 m.


El Gorro Frigi, una de les més emblemàtiques agulles de la zona de Gorros i potser la que mes ascensions tingui realitzades, jejeje. Un altre cop ens deixem caure per aquesta agulla. En una de les seves vies més conegudes la GEDE, també dins el conjunt de Vias Blaves i iniciació a les vies clàssiques.
En aquest cas perquè Jota, es deixi anar amb el muntatge de reunions i realitzi algun llarg de la via.
La via se puede comenzar junto a la refugio de Sant Marti ó como realizamos nosotros desde la base y comienzo original de la misma, pero la acabamos por la salida facil de la derecha, dejando para otra la salida de la izquierda V+ / A2, sin equipar.



Aparcament del Monastir de Montserrat.

Monastir de Montserrat.

Estació del Funicular a Sant Joan.

Aproximació: Des de Barcelona ens dirrigimos fins a Monistrol de Montserrat, i des d'alli fins a l'aparcament del Monestir de Montserrat.
Un cop deixem el vehicle, podem pujar per la Escales dels Pobres i ens desviem per Santa Anna, fins arribar a la zona de Gorros. o l'opció més còmoda i una mica mes cara agafar el funicular a Sant Joan. Un cop haguem arribat a la zona de Gorros, continuem pel camí cap a Sant Jeroni, passada la Magdalena Superior i abans d'arribar al Gorro Frigi just on la tanca passa deser de fusta a ser de ferro.

Sant Benet.

Gorros.

Gorro Frigi.

Acces al collado entre la Magdalena Superior i Gorro Frigi.

Pas equipat. Corda fixa.

Ermita de Sant Marti.

Via GEDE.

 A la nostra esquerra veiem una canal on es separen els cims. Ascendim per aquesta canal amb un pas equipat amb corda fixa, fins al coll.
Després només ens queda baixar pel vessant contrari fins a l'ermita o refugi de Sant Marti.
Al final de l'ermita tenim la R1 des d'on podem ja començar la via. Nosaltres encara descemos mes per fer la via des de l'inici original. Seguint un corriolet fins a la falda de la gorra on veurem un punt blau que ens indica el començament de la via.

Peu de via. R0. Punt Blau.

L1.

L1.

Guti. L1.

R1.

L1 (III) .- La via comença en una llarga rampa amb una excel·lent roca, pujarem una mica cap a la dreta fins on s'hagi l'Ermita de Sant Marti, buscant els pocs assegurances (algun parabolt), fins arribar al costat de l'Ermita.
Aquest llarg no té reunió o haurem de muntar-la amb ajuda de algun friend o tascons. O arriscar-nos i fer-la des només un punt (el nostre cas !!!) no tan recomanat. En un parabolt que hi ha en aquesta lleixa de la R1. Al costat de l'ermita veureu la R1 desmuntada amb els punts blaus característics d'aquestes vies. 2 parabolts, 45 metres.

R1.

R1.


L1.

L1.

L2.

L2.

L2 (III) .- Continuem per la placa enganxats a la llastra de la nostra esquerra, sense moltes dificultats trobarem un burí, on podrem col·locar una placa recuperable o escanyar amb un cordino o cable de l'Tascón. Més amunt trobarem un parabolt pintat de blau i ja fins a muntar reunió en una altra comoda lleixa. Reunion amb parabolts i parabolt amb anelles. Un parabolts i un buri, 40 metres.

R2.

L3.

R2.

L3.

L3.

L3.

R3 (intermitjat).

L3 (III +) .- Aquest llarg alguna cosa mes assegurat, on podrem trobar un pas de IV- però molt fàcil de fer. Ascendim primer una mica a la dreta, on ens trobem amb un parabolt, i després un altre burí per estrangular o posar xapa recuperable. Al tercer parabolt ens trobem amb una reunió ocpional (nosaltres vam muntar aqui !!! Però la R3 aquesta uns metres més amunt), després de dos parabolts mes. 4 parabolts i un buri, 40 metres.


L3.

R3 (opcional)

Pito,

R3.

L4.

L4.

L4 (IV) .- El llarg clau de la via i on mes ens podem liar. Sortim enganxats a la Llastra, buscant el primer parabolt. Amb tendecia a l'esquerra per envoltar la Llastra i després girar a la dreta on trobarem parabolts d'una altra via color daurat. Remuntem per la Llastra i flanquemos cap a la dreta buscant les assegurances, jejeje. Preparar cintes molt llargues per evitar el fregament de la corda. Després d'acabar el flanqueig tornareu a veure els parabolts blaus i mes amunt la reunió. 6 parabolts i algun burí amb un mosquetó oxidado.40 metres.

L4.

R4.

L5.

L5.

R4.

L5 (III o V + / A2 segons opció escollida) .-
Per a aquest últim llarg hi ha dues opcions l'original que aquesta sense equipar i es realitza pel costat dret on veiem una caiguda i neix una fissura amb un per de pas en A2 i en lliure abans d'arribar a l'enfonsament algun pas V + en lliure (via original). O la més senzilla per l'esquerra si passar de III per la canal on ens vam trobar un parabolts i una alzina per estrangular, fins arribar a la reunió amb parabolts de color groc alguna cosa mes descomposta. Un parabolt i alzina per assegurar, 30 metres.

L5.

Magdalena Superior.

Miranda de la Magdalena.

CAM 9 Barris.

Cim Gorros Frigi. R5.

Cim Gorro Frigi. Ay!!! que no salgo en la foto!!!.

Cim Gorro Frigi.

1º Rapel. Via Normal.

Descens: Per la via normal, Desgrimpem ull que comença a estar muiy polit fins a la instalacion d'ràpel amb dos punts d'ancoratges químics. que ens permet un ràpel d'uns 30 metres. Busquem la segona instalacion d'ràpel, aquest cop des d'un sol punt, gens recomanable però de moment és l'únic que hi ha. Des d'aquí fem un segon ràpel de 25 metres. fins a una canal d'arbres i arbustos. Desgrimpem per la canal que ens deixa molt a prop del coll entre les dues Agulles. Aqui veurem un altre químic per sinó volem destrepar i muntar un ràpel de tot just uns 6 metres, per evitar descrimpar al coll i no fas mal.
Des del coll tornarem a fer el descens cap al camí de Sant Jeroni I d'aquesta per Santa Anna al Monestir o si que rems baixar amb el funicular. Això a la vostra elecció, jajaja !!!.

Cami de Sant Jeroni.


Via: GEDE ó via blava.
Zona: Gorros - Montserrat.
Dificultat: IV ó (opció original de la via V+/ A2).
Dificultat obligada: IV.
Llargària: 195 metres (desde R0 original.).
Grau d´exposició: Baix. ó (mitja segon opció).
Grau de compromís. Mitja.
Material: 6 cintes expres (algunes molt llargues), placa recurable i opccional bagues, algun tascon ó friend.
Orientació: Sud.

No hay comentarios:

Publicar un comentario