domingo, 18 de octubre de 2015

Ascensió Agulla del Sol Ponent "Via Normal, IV - 30 metres".Agulles/Montserrat (Barcelona).

Agulla del Sol Ponent.

L1.


L'Agulla del Sol Ponent, aquesta desapercebuda entre les seves companyes del voltant en el Sector de Les Sacades per les zones d'Agulles de Montserrat. D'escassa altura té algunes viesinteressant per fer. Nosaltres ens vam decidir per una es les seves rutes mes classiques la Via Normal i bastant pocequipada.
El nom de l'Agulla del Sol Ponent ve donat pels primersascensionistes que van arribar al seu cim en plena posta de sol.Que gaudiu d'aquesta joia de l'escalada més clàssica de Montserrat.

L1 (Buril de inici)

L1.

Aproximació.-

Per arribar podem deixar el vehicle al Coll de Can Maçana i seguir primer per la pista del GR - 172 i despres ens desviarem cap al Coll de Guirló, camí cap al refugi de Vicenç Barbé el PR C-78 fins a arribar al Pas de la Portella , marques grogues i blanques. Des del coll de la Portella, vam iniciar la travessa d'Agulles, seguint unes marques vermelles pintes per pedres i algun arbre. Seguirem la ruta fins a sobrepassar Ag. De Les Savines. Girem a la nostra esquerra (oest) per apropar-al coll que uneix La Savine Superior amb Ag. Del Sol Ponent. Al coll trobarem el peu de via. Un burí sense xapa és l'inici.

L1.

Ag. Els Merlets

R1.

R1. Alzina al costat de R1.

Cim d´Agulla del Sol Ponent.

Guti.

L1.

L1.

Ag. Del Capdemunt.

Pas Equipat de la Travessa d´Agulles.

L1.

L1 (IV).-

La via comença seguint una fissura de III, on es pot col·locar un Camalot del núm 3 o Tascón, ja que els primers assegurances estan bastant amunt. Col·loquem una plaqueta recuperable en l'burí de començament de la via per evitar un factor 2 de caiguda, jajaja. Realment simbòlic !!!. Escalem gairebé enganxats a la fissura on hi ha bones preses, vigilar sobretot amb les preses o bitlles prop de la fissura alguns poden desprendre. Amb paciència arribem al primer segur un buril amb xapa recuperable bastant oxidat però prou per estar més tranquils, aqui ve el pas clau de la via 1 IVº a pocs metres trobem una piton amb cordinos una mica abans d'acabar arribant a la canal. Sortegem una planta de romaní i per fi arribem a la reunió 2 parabolts amb anelles per rapelar. Al final de la canal.

Vane. R1.

Cim Agulla del Sol Ponent.

Añadir leyenda

Agulles (Ven-Suri-Ven ó La Bandereta,etc.)



Per arribar al cim accedirem per l'esquerra vorejant una alzina i en uns poc metres arribarem al costat la fita de pedra que hi ha al cim. Des d'aquí tenim unes increïbles vistes de les Agulles (Vine -Suri- Vine o La Bandereta, Agulla del Capamunt, Peluda, Pelada, Portella Petita i Gran, etc) .Motivo mes que suficient per escalar aquesta via. !!!!
Portella Petita?.

Guti & Vane.

Agulles.

Cim 

Vane Selfies.

Rapel.
Descens.-

Des de la reunió o la R1 al costat de l'alzina del cim, Farem un ràpel d'uns 20 metres fins a la canal on hi ha el pas equipat (cordes fixes) de la Travessa d'Agulles. Després només hem de desfer el camí que hem fet cap al Pas de la Portella i des d'alli a Can Maçana. O fer una altra ascensió en una altra Agulla o via. !!!

Rapel.

Sector Les Saques d´Agulles.

Croquis estret de.- http://esgarrapacrestes.blogspot.com.es/
Fitxa Tecnica.-

Via: Normal.
Zona: Agulles-Montserrat (Sector Les Saques).
Dificultat: IV.
Dificultat obligada: IV.
Llargaria: 30 metres.
Grau d´exposició: Mitja/Alt.
Grau de compromis: Alt.
Equipament: Molt poc, 2 buril (un amb plaqueta recuperable) i un pitó.Reunió parabolts amb anella per rapelar.
Material: 4 cintes expres (algunes molt llargues), Per mes seguretat podem porta un camalot del nº3 , bagues, cordinos i plaqueta recuperable.
Orientació: Sub-oest.

No hay comentarios:

Publicar un comentario