domingo, 12 de febrero de 2017

Ascensió a La Pastereta "Via Havana Club, 6c+ ó 6a/Ae - 220 m." El Clot de la Mònica/Montserrat (Barcelona).

La Pastereta Cara Oest (Croquis e Itineraris). Extret de.- http://cegarriguenc.org

Via 0.- Anoiram, 6a - 190 m (No surt al croquis).
Via 1.- Viatge Apache, 6b+ - 150 m.
Via 2.- El Kraken, 6b+ - 165 m.
Via 3.- Proyecto, ¿? - ¿?.
Via 4.- Stargate, 6c - 145 m.
Via 4.2.- Indis de les Praderes/L´Inspector Caules, 7a+ - 45 m. (No Surten al croquis).
Via 5.-  Diedre Bonington, V - 130 m.
Via 6.- Havana Club, 6c+ - 220 m.
Via 7.- Zoe, ¿? - ¿? ( Sense dades).
Via 8.- Cuervix, 6b - 90 m.
Via 9.- Sac de Paciència, 6a - 95 m.
Via 10.-  Vilmanbar, 6a - 130 m.
Via 11.- Shoshone, 6b - 30 m.
Via.- 12 .- Josep Nieto, V+ - 120 m.
Via 13.- Funció Clorofíllica, V - 135 m.
Via 14 .- Top-Less, 6c - 120 m.
Via 15.-  IC ó Papers per a Totes, 7a - 60 m.
Via 16.- Asterix, 6c - ¿?.
Via 17.- Lletra Negreta, 6b+ - ¿?.
Via 18.- Pet Teu Somriure, Cel, V+ - 100 m.

(A la zona hi ha vies d'escalada esportiva que no esta reflectides al croquis, aquestes poden portar a una confusió. Aconsellem que us informeis bé de les vies que aneu a realitzar ja que poden estar desequipades o amb el nom canviat, Gràcies).

Pista al Clot de la Mònica.

Paolo.
 Aproximació.-

Des de Barcelona agafarem l'A2 direcció Lleida / Tarragona, i sortirem a la sortida de Collbató, continuarem rectes i paralel.les i al costat de l'autovia sense entrar cap al municipi de Collbató. Seguirem després de passar la gasolinera i el supermercat Esclat fins que veiem les indicacions del Restaurant Vinya Nova i la Hipica. Les seguirem i estacionarem el vehicle entre el Passeig de Ronda i Carrer de Lloret de la Urbanització del Pla del Castell a Collbató.

Totxo Clean  is Good.
 Després estacionar el vehicle, agafarem la pista forestal amb acesso restringit vehicles que continua al final del Carrer Lloret que s'endinsa en els camps d'oliveres al costat de la Hipica. Seguirem fins al final del tancat de la Hípica i agafarem el primer tram de pista que ens surt a l'esquerra. Ascendirem pel fins arribar a l'antic estacionament del Clot de la Mònica (una explanadita amb cartells de acesso restringit vehicles). girarem de nou cap a l'esquerra cap al Clot de la Monica, buscant en uns pins a la nostra dreta amb unes marques de pintura blava. Aquestes ens s'endinsessin pel Torrent del Misser i el mateix Clot de la Mònica.

Ja només seguirem les marques blaves del camí. Passarem primer prop del Totxo Clean is Good, després gairebé enganxats a l'Agulla del Frare Baix i l'Serrat Inferior d'en Muntaner.  A poc arribarem gairebé als peus de La Pastereta, aqui haurem localitzar un dels dos senders que es desvien i ascendeixen cap a la paret. El que va cap a la dreta es dirigeix a la cara sud i est, alguna cosa mes amunt encara seguint el camí principal, veurem un altre desviament que puja gairebé directament cap a la cara Oest, aqui només ens queda localitzar el peu de via.


La Pastereta.

La Pastereta.
 La Pasterera, aquesta situada prop del Clot de la Mònica (Entre Vinya Nova i Collbato) i amb poca aproximació encara que una mica pesada, jejeje. Està formada per un conjunt de plaques i una gran aresta que ens portaria fins als peus de la zona dels Gorros. Des de la seva part inferior l'anomenada Pastereta amb la primera petita agulla La Planeta fins el tram final de la V (Ve Baixa) que coincideix amb la Placa Tòtem una mica més avall, aquesta plena de múltiples vies tant esportives com del caràcter més clàssic totes molt recomanables .
Frare de Baix i Serrat Inferior d´en Muntaner.

La Pastereta,

L1.

L1.
 L1 (6a) .-

La via comença en un diedre una mica ataronjat, al costat d'una llosa després de la gran fissura que en el seu costat dret hi ha la Via Cuervix, l'Havana Club, és la primera després d'aquesta gran fissura o esperar després de la gran placa del la cara oest de la Pastereta.
Veurem una llosa a la nostra esquerra amb alguna vegetació i força dalt la primera assegurança. Ens encarem per aquesta llosa bastant descomposta i tirem una mica primer a l'esquerra. Aqui podrem col·locar un friend (Camalot 0'75) o tascon en alguna fisuritas que veiem.

L1.
Després col·loca el friend o tascón, de seguida i gairebé al final de la fissura veurem la primera assegurança, després d'aquest ve un bon tram vertical ben assegurat que ens deixa en una lleixa on veurem la R1. Cal evitar tocar la roca més delicada en aquest llarg hi ha bastants. R1, dos parabolts amb xapes, un amb anelles per rapelar però no esta units ???. 5 parabolts en uns  40 metres.

L1.

R1.

L2.

L2.



R1, Guti & Paolo.

L2.
L2 (6c+ ó 6a /Ae).-

La part més bonica de la via, 1 precisoso llarg vertical amb un parell desploms i continuïtat, també molt ben assegurat i amb molts cants i forats per agafar-se. Per als més valents una bona 6c + que no defraudés per a res, i per als no tan valents es pot realitza en Ae però amb alguna sortida en lliure d'entre 6a / V +. Al final del llarg trobarem la R2 just a sobre d'un arbust (Juniperus), que en algunes ressenyes donaven com rapelable, però no és així. R2, dues parabolts amb xapa, sense unió ni anelles o mall, no rapelable. 11 assegurances en uns 30 metres.

L2.

L2.

R2.

L3.

L3.
L3 (V).-

El tercer llarg s'inicia amb uns metres en diedre assegurat amb un pitó, per després superar un petit desplom sobre el qual hi ha un altre segur, per sortir a una placa tombada amb roca una mica descomposta, arribant al cim d'una espècie de gran lleixa molt arbrada , en la qual es pot fer reunió per asegurarar a segons en cordada en algun dels arbres (alzines), el tram fins a muntar la R3 a la alzines aquesta totalment sense equipar el sense que anar al tant !!!!.

R2, Guti.

R3 (Alzina).

L4.
Un cop estiguin la cordada, ens queden desgrimpar per una canalita cap a la nostra esquerra mirant la paret, per muntar una altra R3 bis a peu de L4, una placa preciosa que se'ns presenta. Els peus d'aquesta placa són molt còmodes i podem muntar la R3 bis aprofitant altres alzines o arbustos. R3 i R3 bis muntar en arbustos o arbres. Un pitó i un parabolt a uns 35 metres.
L4.

L4.
L4 (6a).-

El L4, és una preciosa placa, amb un primer pas una mica polit, però després amb muchismas bones preses i forats per gaudir. La placa és bastant vertical i el grau sostingut com a L2. Cal buscar bé els peus, les assegurances són bastants però una mica allunyats, així que si voleu acererar haureu de sortir alguna cosa en lliure, jejeje. Aquest juntament amb L2 són potser els trams mes bonics de la via, amb bona roca. Al final de la placa trobarem la R4, aquest cop amb dues parabolts amb xapa i un cordino amb Malló per poder rapelar. 7 parabolts en uns 35 metres.

R3 bis (Colladet a peu de placa L4).

R3 bis.

Guti, R3 bis.

L3.

R4. (Rapel de la via Havana Club)
Des aqui a la R4, tenim dues opcions. Continuar per L5 un tram de tramit gairebé o bé ja donar per acabada l'ascensió i rapelar un primer ràpel des de R4 fins R2 de la via Indis de les Praderes / L'Inspector Caules d'uns 50 metres. I després des de la R2 de la Via Indis de les Praderes / L'Inspector Caules a peus de via d'uns 45 metres. Des alli només hauríem de tornar pel camí que vam fer d'aproximació.
I la segona opcions és continuar per L5 que és el que nosaltres decidim fer.

Els Pollegons i el Platan.

L5.

L5.
L5 (IV).-

L5, és un llarg de tramit amb roca descomposta que ens allunyés bastant de la R4, perdent així l'opció de rapelar per la mateixa via. Sortim rectes de R4 per una gairebé rampa d'IIº sense assegurances vam aprofitar per encintar amb bagues o cintes llargues algun arbre (alzines) o arbustos. En aquest llarg trobarem algun pas de IV molt senzill de fer, vigilar ja que la corda pot anar tirant pedres ja que en aquest llarg frega molt per terra. Després de pujar un primer ressalt o tram, en un segon ressalt o tram veurem una gran alzina, aqui vam decidir muntar reunió, la R5. Doncs les cordes estan al límit de la seva extensió. R5, una gran alzina. Tirada neta uns 60 metres.

L5.

R5.
La majoria de ressenyes han aqui acabada la via, però nosaltres vam decidir arribar fins al cim de la Pastereta. Així que vam realitzar per últim el llarg L6. Per als que decideixin acabar aqui la via l'opció de baixar és baixar cap a la dreta per la zona mes boscoca fins a la lleixa i buscar la R3 de la Via Vilmanbar i des d'alli en dos còmodes ràpels (un 45 i un altre de 50 metres) arribar a peu de via. Des alli desfer el camí pel qual venim.

R6.



R6, Cim de La Pastereta.
L6 (IV).-

L6, vam sortir de la gran alzina on tenim muntada la R5, rectros cap amunt per una rampes d'IIº fins a un tram més vertical on veurem una assegurança, superem aquest tram i ja torna a tombar el llarg, Vam muntar R6 en uns arbust en el Cim de la Pastereta, també es pot assegurar d'esquena ja que el tram no implica molta dificultat. R6, en arbustos o assegurar d'esquena. Un parabolt a uns 20 metres.

Llibre de Piadas

Rapel Instalació Via Barcelonets (Cara Est).

Rapel.
Descens.-

Per baixar opctamos per baixar per la aresta de la Pastereta, fins a donar en la seva cara Est amb la R2 de la via Barcelonets. Alli veurem un pot amb un llibre de registres, per descomptat deixem la nostra, jejeje. Vam muntar el rapel i baixem per un ràpel de uns 45 metres, molt bonic per a la nostra sorpresa volat. i que ens deixa a peu de via, en una canal bastant descomposta.

Rapel Via Barcelonets (Cara Est).

La Pastereta.
Un cop recollim les cordes i ens vam treure els peus de gats, vam sortir de la canal primer pujant una mica cap a la nostra dreta, a la recerca d'un altre acesso mes comodo per baixar, de seguida veiem una canal molt descomposta per la qual anem descendint fins a trobar el sender d'accés a aquesta cara Est de la Pastereta. Seguirem unes fites de pedres, després d'aquesta veurem un tram equipat amb corda fixa, unes fites mes i de seguida trobem el camí de marques de pintura blava per baixar cap al Clot de la Mònica i on hem aparcat el vehicle. Salut i gaudir de les vostres aventures.

La Pastereta.

Croquis de la via Habana Club extret de.- http://elsvisas.blogspot.com.es

 Fitxa de la via.-

Via: Havana Club.
Zona: Clot de la Mònica/ La Plantacio - Montserrat.
Dificultat: 6c + ó 6a/Ae
Dificultat obligada: V+/6a.
Longitud: 220 metres.
Grau d'exposició: Baix .
Grau de compromís: Mitjà.
Equipament: Via equipada amb parabolts i un pitó.(R1 i R4 rapelables, R3,R5 i R6, Es fa en arbustos o altres mitjans, (assegurant d'esquena a R6).  
Material: 14 cintes exprés, bagues per encintar arbustos i opcional un friend (Camalot 0,75 per L1).
Orientació: Oest.


No hay comentarios:

Publicar un comentario