martes, 27 de febrero de 2018

Ascensió Roca de sobre l´Estació Superior del Funicular de Sant Joan "Via Tourism, IV - 75 m." Monistrol de Montserrat (Barcelona).

Camí del Fra Garí

Serra Llonga

En aquesta ocasió realitzarem l'ascensió de la Roca sobre l'Estació Superior del Funicular. Es tracta d'una petita agulla situada en ple camí de Sant Joan i amb prou feines uns metres des de l'Estacion Superior del Funicular de Sant Joan a Montserrat. En si no té molta peculiaritats, realitzar la seva ascensió és mes per pur afany de col·leccionisme. I ratllar altre cim mes de la Region de les Magdalenes. Pocs itineraios (un almenys) en la seva superfície i completament desequipada és un bon entrenament i iniciació tant per buscar-se la vida posant assegurances flotants com psicològic ja que és força difícil aconseguir donar amb el buit necessari per autoasegurarnos. Nivell mitjà d'ascensió però alt de compromís si volem deixar-ho a mitja via, jejeje. Roca alguna cosa solta al principi i ja gairebé al final. Però amb un dificultat bastant accessible. Només per a col·leccionistes i provar coses noves.

Ermita de Sant Miquel.

Gorros i Magdalenes (de esqur. a drta. Roca Cristian Dior, Miranda de Santa Magdalena, Ag. de la Font de Jacob, Gorro Mariner, Roca sobre l´Estació Superior del Funicular i a dalt al fons Magdalena Superior).

Roca sobre l´Estació Superior del Funicular de Sant Joan.
Aproximació:

Diverses opcions, ràpida, fàcil però alguna cosa costosa. Simplement agafar el Funicular des del Monestir de Montserrat a Sant Joan. Un cop vam baixar del Funicular i sortint de l'estació al Pla de les Taràntules agafem la pista que es dirigeix cap a la erimita de Sant Joan. Passant una els totxos del Camí i després el d'en Chaman (sectors d'escalada esportiva). Arribarem als peus de via de la Roca sobre l'Estació Superior del Funicular. L'inici el té en el mateix camí a la zona mes arbustiva. Veurem uns metres nets de vegetació. Aqui hi ha el principi d'itinerari.

L'opció més lenta, difícil i barata és seguir el camí - pista (semi asfaltat o empedrat) ascendent del Fra Garí i Sant Miquel, des del monasterior passant el càmping, etc fins arribar a Pla de les Taràntules i des d'aquí seguir les mateixa indicacions que amb anterioritat hem explicat més amunt a la primera opcion. jejeje.

Totxo d´en Chaman.

Peu de via.

L1.

R1.
L1 (IV).-

Un cop localitzem l'inici de la via, que el situem en l'espai lliure entre la zona arbustiva. Pujarem uns primieros metres mes verticals però amb molt bones preses, de seguida tomba i després de passar una primera lleixa. Remuntem fins a una segona on montares la R1, en un petit forat, que alguna cosa hem sanejat, per a col·locar dues micro friends (Vermell i Gris Aliens CAMP). També podem anar cap a la nostra esquerra una mica mes a baix i auto assegurar-nos amb algun arbust. R1, a muntar. Tirada neta uns 15 metres.

L1.

L1.

L2.

L2.
L2 (IV/ IV-).-

Sortim rectes des d'on muntem la R1, aquesta és la tirada més llarga de la via. Pujarem per una placa semi estirada amb molt bones preses i una dificultat bastant senzilla. Si busquem bé hi ha alguns buits i fissures on podem col·locar algun segur flotant. A mig llarg la dificultat torna a minvar, muntarem la R2, en un fi arbust gairebé arribant al cim. R2 a muntar, Nosaltres a arbust amb bagues llargues. Tirada neta en uns 55 metres.

R2.

R2.

Vanessa, R2.

Cim Roca sobre l´Estació Superior del Funicular de Sant Joan.

Cim Roca sobre l´Estació Superior del Funicular de Sant Joan.
L3 (II).-

Darrer llarg, més que un llarg és una semi grimpada gairebé es fa caminant d'uns pocs metres per arribar al cim de la Roca sobre l'Estacion Superior del Funicular. Al cim pràcticament no hayaremos res potser una petita fita de pedres en un punt on veurem la sorra d'un color mes ataronjat. En aquesta ocasió no muntem reunió i assegurem als companys d'esquena. Tirada neta uns 10 metres potser menys.

Ag. de la Font de Jacob,

Guti & Vanessa, Cim Roca sobre l´Estació Superior del Funicular de Sant Joan.

Tebaida (Sant Salvador - Sant Benet).
Descens.-

Vam gaudir de les vistes que ens ofereix aquest cim, donant per conclosa l'ascensió. Una via d'per colecionistas amb la signatura dels Germans Masó. Fàcil, senzilla i bo pel gust de fer-la. Després de fer unes fotos, etc. Començarem el descens, dirigint-nos cap a la cara nord-oest on veurem un corriolet no gaire marcat entre els arbustos, que baixarà a zigi saga a manera de desgrimpada d'uns 20 metres amb una disficultad de IIº i algun punt de IIIº. Fins a arribar a un marcat camí que ens deixés de nou a la pista que porta fins a l'ermita de Sant Joan. Un cop a la pista de Sant Joan, podem tornar fins al nostre vehicle per descendint amb el Funicular o baixar pel camí de Sant Miquel i Fra Gari fins al Monestir.
O si tenim temps fer altres ascensions per la zona.

Descens.

Roca sobre l´Estació Superior del Funicular de Sant Joan.
Fitxa Tecnica.-

Via: Tourism.
Zona: Gorros / Sant Joan.
Dificultat: IV.
Dificultat obligada: IV.
Grau d'exposició: Mitjà.
Compromís: Alt.
Longitud: 75 metres.
Equipament: Via desquipada i amb dificultat per col·locar les assegurances flotants. Reunions a muntar (No hi ha, possibilitat de rapelar).
Material: Friends petits (semàfor Aliens) i bagues savineras per R1 i R2. 4 cintes exprés llargues.
Orientació: Sud.


Croquis i ressenyes de Roca sobre l´Estació Superior del Funicular de Sant Joan "Via Tourism", Monistrol de Montserrat (BCN) extret de .- https://masogarcia.com/.


No hay comentarios:

Publicar un comentario