miércoles, 17 de octubre de 2018

Progresió Cresta Mercadal Inferior " Via Aresta entrada per Via La Bada Badoo, V - 140 m. " Berga (Barcelona).

Font Negra (Font de Guiu).
La serra de Queralt s'estén al nord-oest del municipi de Berga i compta amb una gran varietat de vegetació i diversos camins que permeten descobrir la bellesa del paisatge de l'Alt Berguedà. La serra està coronada pel santuari de Santa Maria de Queralt, a 1.200 m. A més trobem bastants zones per practicar l'escalada tant esportiva com de caràcter més clàssic i gaudeix d'unes vistes immillorables del Berguedà. Ens endinsem a la zona de la Font Negra i vam optar per realitzar l'ascensió al cim del Mercadal Inferior.


Mercadal Inferior.
Aproximació.-

Des de Barcelona agafarem la C-58 i C-16 en direcció C-26 i després agafarem la sortida 95 cap a Solsona / Avia i seguint per la C-26 fins a Berga. Des d'aquí agafarem la carretera a Rasos de Peguera BV-4242 fins a la zona d'estacionament de la Font Negra en el punt kilometrico 1,3 aproximadament. Tot i que es pot estacionar en altres zones més properes i després dirigir-nos fins a aquest emplaça ment de la Font Negra.

Acces al Mercadal Inferior.

Mercadal Inferior.
Acces.-

Un cop estacionat el vehicle, des del pàrquing de la Font Negra (Font de Guiu) creuarem la carretera i buscarem un torrent o rasa que de vegades porta una mica d'aigua pel costat dret. El Mercadal Inferior és visible des de la carretera, passarem al costat el sector d'escalada esportiva Cal Nebots (algunes assegurances visibles) voregem per l'esquerra seguint el sender més evident que anirem hacendiendo pel bosc a zigi-zaga, passarem per sota d'un filferro ja poc metres mes ja estarem a la base de la roca (Mercadal Inferior).

L1, Via La Bada Badoo.


L1.

L1
L1 (V).-

Vam decidir començar l'ascensió primer escalant per aprofitar alguns segur per la via d'escalada esportiva "La Bada Badoo" aquesta ens deixa gairebé a meitat del primer llarg. Que després després d'uns passos mes verticals la dificultat minva i continuem ja ascendint per la carena.
Seguirem progressant per la cresta, mirant on ens agafem doncs la roca aquesta alguna cosa descomposta en aquesta part i amb algun segur fins que acaba la verticalitat. I vam muntar la R1, en uns arbustos. R1, Muntar en uns arbust. No Rapelable. 8 parabolts en uns 30 metres.


L1.

R1.

L2.

R2.

L2.
L2 (II).-

Sortim des de la R1, pràcticament en horitzontal crestejant rectes fins a la base d'un altre tram més vertical. On farem una mica de griimpada cap a l'esquerra, aqui trobarem la R2 a la mateixa base de la paret. R2, Dos parabolts amb xapes. No rapelable. Tirada neta uns 25 metres.

L2.

L2.

R3.
L3 (IV+).-

Sortim des de la R2, cap a l'esquerra a la recerca d'un primer segur per una paret vertical. Continuarem bastants metres així escalant pel llom de la carena fins arribar a una respisa amb un arbust i buit a la paret. De seguida veurem dues assegurances molt seguits, en aquesta és la part de la aresta trobem els passos més claus. Per sortir bé és millor remuntar per l'esquerra i després dirigir-nos de nou a la dreta. Acabarem per un tereno mes horitzontal i amb algunes zones mes arbustives. Fins arribar a la R3, que utilitzarem la R4 de la Via "Xavi Puig" per muntar-la. R3, Dos parabolts amb xapa units amb cadena i anella. Reunió rapelable. 6 parabolts en uns 35 metres.



L3.

L3.
L4 (II).-

Sortim des de la R3, ara si crestejant bastants metres amb passos i trams molt fàcils. Vigilant amb algunes parts de la roca una mica descomposta. Ens vam pujar i en equilibri fem uns passos per la cresta. Després ve un tram més aeri i després de realitzar aquest muntem la R4, a la instalacion d'R3 de la via "Somnis tangibles". Dos parabolts amb xapa i un espits que s'uneix a uns d'ells ccon cadena l'altre té dues baules. Reunió rapelable. Tirada neta uns 50 metres.

R4.

L4.

L4.

R5. Instalacio de descens. Rapel.
Descens:

Després de gaudir de les magnifiques vistes, fer fotos per al blog. Continuem per la carena fins a l'extrem final d'aquesta. Recomanem anar encordats per evitar ensurts innecessaris, al extrems trobarem un pont de roca coin diversos cordinos i un mall. Des d'aquí farem un ràpel d'uns 30 o 35 metres que ens deixés en una zona boscosa molt a prop de la zona d'escalada del Mercadal Superior. Després només haurem de vorejar la roca al costat sud i seguir-la per la base per un evident corriol que ens portarà de nou al principo del Mercadal Inferior i des d'alli desfer el camí per on hem vingut.

Mercadal Superior.

Mercadal Inferior, Cara Sud.
Fitxa Tecnica.-

Via: Aresta entrada per La Bada Badoo.
Zona: Font Negra - Serra de Queralt.
Dificultat: V.
Dificultat obligada: IV +.
Grau d'exposició: Mitjà.
Grau de compromís: Mitjà.
Desnivell: 140 metres.
Equipament: Via equipada amb parabolts. Reunions R2 (no rapelable), R3 i R4 (Rapelables). R1, anar en arbustos o amb tascons.
Material: 9 cintes exprés (algunes llargues), reunions, joc de tascons, Friends (semàfor de Camalot o Aliens) i bagues savineras.
Orientació: Oest.

Croquis i ressenyes Cresta Mercadal Inferior "Via Aresta entrada Via La Bada Badoo" extret de.- http://papiyjuanan.blogspot.com

No hay comentarios:

Publicar un comentario