domingo, 1 de marzo de 2020

Ascensió La Màquina de Tren "Via Aresta Brucs (Variant de Jose L. Gomez Bas, 1.985), IV +/ V- - 45 m." Agulles / Montserrat, El Bruc (Barcelona).

Can Massana.
 L'Agulla de la Màquina de Tren, anomenada així segons perquè costat es la miri, si no, no tindria gaire sentit veure-anomenat d'aquesta manera. Es troba situada a la regió d'Agulles de el Parc Natural de la Muntanya de Montserrat.
Situada molt a prop de el Refugi Vicenç Barbe i en ple cor de les Agulles, fa gairebé obligada la seva ascensió per la seva mes que recorreguda Aresta Brucs (Variant de Jose L. Gomez Bas, 1.985).
Des del seu cim tindrem una de les vista mes impressionants de tota aquesta part de les Agulles de Montserrat.
Us deixem amb la nostra visites i impressions esdevingudes. Salut !!!

Coll de Can Massana.

Agulles. (Montserrat).
Aproximaciò:

 Aparquem el vehicle a la zona d'estacionament de Can Maçana (de pagament). Seguim passant per la barrera de ferro pel GR-172 en direcció a l'Refugi de Vicenç Barbé (PR C-78 Marques Grogues i blanques), un cop ens haguem desviat cap al Coll de l'Portel. Pal indicatiu i marques de pintura amrilas i blanques ens ajudaran a seguir bé l'accés.
Remuntarem pel Pas de la Portella, continuem pel PR C-78 cap a la dreta descendint uns metres i seguint el camí cap al Refugi de les Agulles o Vicenç Barbé.
Ja arribant a el Refugi ja podem localitzar el Cap de Guerrero, just darrere de la Roca de la Va partir que és el gran monòlit darrera d'ell mateix refugi.
Voregem la Roca de l'partir en direcció Est i un cop passada la Canal de l'Ou, ja veurem l'Agulla de la Màquina de el Tren. Un corriolet amb molta pendent que puja cap al Nord, ens deixa en peu de via en poc temps.


Pas de la Portella.

Agulles Part Central (Refugi Vicenç Barbe i Roca de la Partiò).

La Maquina de Tren.

L1.

L1.
 L1 (III+).-

Arribem a peu de via, ja veiem el sostre que caracteritza aquesta Agulla. Ens equipem i comencem a escalar amb tendència cap a l'esquerra buscant un primer segur. La intenció és anar vorejant el sostre pel costat dret i tornem després després d'una banda alguna cosa mes vertical cap a l'esquerra cap a una lleixa on creix una savina, la qual podem encintar amb una baga savinera, així tenir un altre segur mes en aquest primer llarg. Continuem remuntant una mica més per la paret fins arribar a un buit i sobre d'aquest hi trobem la R1. R1, Tres burins d'època amb xapa i un parabolt amb xapa. Reunió no rapelable. Dos espits en uns 20 metres.


R1.

Jota, R1.

L2. Variant de Jose L. Gomez Bas, 1.985.

L2. Variant de Jose L. Gomez Bas, 1.985.
 L2 (IV+/ V-).- Variant de Jose L. Gomez Bas, 1.985.

Sortim rectes des de la R1, acabant de remuntar una rampa fins arribar a una altra lleixa on veiem un parell d'assegurances que ens assegurar els passos. Fem un parell de passos una mica compromesos i de seguida torna a tombar la paret. Cal buscar bé les preses de mans i tenir una bona col·locació de peus.
Uns metres abans del cim trobarem un altre pas una cosa vertical en roca alguna cosa dubtosa. Podem recórrer a un arbust o col·locar algun autoassegurança a la fissura per anar una mica més tranquils.
Després d'aquest pas arribem al cim i al terra veurem la R2. R2, Dos burins un amb xapa i un parabolt amb xapa (preveure xapa recuperable si volem reforçar la reunió). Reunió no rapelable.
Dos espits i un burí en uns 25 metres.


R2.

Guti & Jota. Cim La Maquina de Tren.

Agulles (Per aparició de baix a dalt .- Les Bessones, Veïna de l'Guerrer, la Bitlla, la Bola de la Partio, Boteruda de l'Gra, Roca oblidada, La Xepa i Ag. Vuitanta-sis).

Instalació per rapelar.
 Descens:

Un cop estem al cim de la Màquina de Tren, gaudirem d'una de les millors vistes de la regió d'Agulles. Amb el refugi de Vicenç Barbe de fons i les innombrables col.lecció de roques i agulles (Cap de l'Guerrer, Bola de la Partio, la Botedura del Gran, Les Bessones, El Esquelet, La Xepa, Roca de la Va partir, La Bitlla, etc.) . Fem les fotos per donar constacia d'aquesta ascensió i vam decidir fer el descens.
Trobarem al vessant nord una instal·lació de ràpel. Des d'aquesta farem un curt ràpel d'uns 15 metres pel costat dret fins als peus de la roca.
Després només hem de seguir per un corriolet mes o menys trepitjat vorejant la roca fins als peus de via. Des d'aquí només ens queda desfer el camí per on hem vingut o si tenemostiempo fer una altra ascensió o donar una vueta per aquest meravellós entorn.


Jota, Cim Maquina de Tren.

Rapel de decens.

Refugi Vicenç Barbe.
Croquis i ressenyes La Maquina de Tren "Via Aresta Brucs (Variant de Jose L. Gomez Bas, 1.985)" extret de.- http://fotosanticasanovas.blogspot.com/

Via: Aresta Brucs (Variant de Jose L. Gomez Bas, 1.985).
Zona: Agulles - Montserrat.
Dificultat: IV + / V-.
Dificultat obligada: IV +.
Longitud: 45 metres.
Grau d'exposició: Baix.
Grau de compromís: Baix.
Equipament: Via equipada amb material divers (Burins, espits i parabolts). Reunions no rapelables, al cim en el vessant Nord hi ha una instal·lació per fer el rapel.
Material: 6 cintes exprés, baga savineras i reunions. Opcional.- pot venir bé un joc de friends o de tricams. Per reforçar l'equipament existent.
Orientació: Sud-oest.

Malgraó.



1 comentario: