sábado, 24 de octubre de 2020

Escalada Esportiva a Gorros-Sant Joan "Sector Txoto del Camí", Monistrol de Montserrat (Barcelona).



Pla de les Tarantules.

La zona de Gorros dins de la Regió de Tebes "Les Magdalenes", és un dels llocs més concorreguts de el Parc Natural de la Muntanya de Montserrat. Aquí a més de poder realitzar interessants excursions i realitzar bastants itineraris de vies clàssiques o de diversos llargs, també trobem sector per a l'escalada esportiva i iniciació. Com és el cas de el sector Totxo de el Camí, a el qual li hem fet una visita.

Esperem que sigui del vostre gust aquesta ressenya.


Camí de Sant Joan (Ermite).

Aproximació.-


Des de Barcelona, agafarem primer la C-58 direcció Manresa, buscarem i sortirem a la Sortida Manresa, Montserrat, Andorra cap a la C-55 i des d'aquí fins a Monistrol de Montserrat. Passem el municipi de Monistrol i continuarem per la carretera amb força revolts fins a l'aparcament de l'Monestir de Montserrat (estacionament de pagament !!!). Un cop tinguem estacionat el vehicle. Tenim dues opcions la fàcil però una mica cara econòmicament o la llarga i cansada però barata econòmicament, jejeje.

La Barata és pujar pel conegut camí de Sant Miquel fins al Pla de les Taràntules, juntament l'estació superior de l'Funicular de Sant Joan.

L'opció còmoda i cara, és agafar el funicular cap a l'estació superior de Sant Joan (descomptes a els i federad @ s). Un cop hàgim baixat a l'estació superior del funicular de Sant Joan. Sortirem a al Pla de les Taràntules i continuarem per camí de Sant Joan que es dirigeix cap a l'ermita amb el mateix nom. El Totxo del Camí el trobarem a la nostra dreta a molt pocs metres de l'estació. De seguida veureu les assegurances "Químics" a la paret.


Totxo del Camí.

Via nº 10, II.

Via nº 9, III.

El Totxo de l'Camí, és un petit sector situat en el mateix camí de Sant Joan. Pràcticament és un sector purament d'iniciació i / o per als més petits. En aquest trobarem bastant itineraris amb una dificultat molt accessible i grau baix.

Amb els peus de vies molt còmodes, això si els caps de setmana i èpoques festives o estivals hauran un continu pas de turistes, excursionistes. Així que pau i tranquil·litat no tindrem. Jajaja. És el camí més transitat a causa de la proximitat de l'estació de l'funicular.


Via nº 7, IV.

Via nº 8, IV+.

Totxo del Camí.

La roca és conglomerat generalment de qualitat amb abundància de bones preses. Trobarem trams tombats a costat dret de el sector on tenim les vies més fàcils i una mica més verticals cap a l'esquerra on el grau té més dificultat, des IIº grau de dificultat a 6b. Tot i que la mitjana no passa de l'IV +.

Sector molt equipat amb químics, excepte el pas de 6b, aquest protegit amb un spit. Aquest pas és exposat !!!


Via nº 4, V.

Via nº 2, 6b.

Resenyes Escalada Esportiva Totxo del Camí, Gorros/Sant Joan "Montserrat".-

Via 1.- s/n, III.

Via 2.- s/n, 6b. Expo!! (Equipada amb spits).

Via 3.- s/n, IV.

Via 4.- s/n, V.

Via 5.- s/n, III+.

Via 6.- s/n, IV.

Via 7.- s/n, IV.

Via 8.- s/n, IV+.

Via 9.- s/n, III.

Via 10.- s/n, II.

Material: 8 cintes exprés i baga d'ancoratge. Alçada màxima uns 12 metres. 

Croquis i resenyes Escalada Esportiva Totxo del Camí, Gorros-Montserrat (BCN).

 

No hay comentarios:

Publicar un comentario