jueves, 21 de octubre de 2021

Escalada Esportiva Pic del Martell "Sector Esquerra", Castelldefels (Barcelona).

Pic del Martell i  Fondo Vallbona.

El Pic del Martell, és una de les parets amb major longitud de Parc Natural de Garraf i Olèrdola i potser una de les primeres referència de l'escalada clàssica a la zona.
Per la seva ubicació molt propera a la ciutat de Barcelona en els anys 80's, va fer un boom on es van realitzar moltíssimes obertures e itineraris donant pas a una gran saturació de vies d'escalada, algunes solapant a unes altres. Amb uns deu sectors que després d'unes restriccions per nidificaciones d'aus rapinyaires, van quedant-en uns 5 o 6 sectors. Deixant de l'oblit i desaparició sectors com Herborista, on es van realitzar les primeres ascensions a aquesta paret.

Per a més informació consultar el web Parcs de Catalunya Xarxa de Parcs Naturals "Parc de Garraf - Regulacions Escalada".-https://parcs.diba.cat/es/web/garraf/regulacions#escalada 

Via Lluna, 6a.

Mirador Serra dels Lladres - Penya Ginesta.

Aproximació:

Aproximació:

Des de Barcelona ens a dirigim per l'autovia C-32 a Castelldefels. Sortirem per la sortida 42 "Port Ginesta / Sitges", seguirem cap a la carretera del Garraf i en arribar a una rotyonda girarem cap a la dreta en direcció la Urbanització Rat-Penat.
Arribant a la Paret de Penya Ginesta veurem una zona d'estacionament "Puig del Martell ó Mirador de la Serra del Lladre". Aqui deixarem aparcat el vehicle.

Després estacionar el vehicle, baixarem uns metres per la carretera fins a l'alçada del senyal de pàrquing i cercarem una fita de pedres que ens mostrés el camí ascendent al Pic de l'Martell. Aquest és força perdedor així que haureu de ser bastant intuïtius per arribar al sector desitjat. jejeje. Un cop veiem el cim del Pic del Martell i el primer sector de vies d'escalada esportiva. Per arribar als itineraris més llargs haurem d'anar descendint fins a la base de la paret. L'inici d'alguns itineraris estan escrits a peus de via. 

Acces al Pic del Martell.


Sector d´Escalada Esportiva Esquerra, Pic del Martell.

El Sector Esquerra del Pic de l'Martell ens ofereix un calcari de bona qualitat amb bastants itineraris per a la pràctica de l'escalada tant esportiva com algunes vies mes a l'estil clàssic.

La zona està dividida en dues parts bastant ben diferenciades. Els accessos a peus de via pot ser una mica perdedors i complicats.

Via s/n, III+.

Via s/n, III+.

A la part superior veurem vies ben equipades amb químics i parabolts, algunes amb reunions inter-mitges condicionades per realitzar cursets d'iniciació a l'escalada esportiva i de diversos llargs. Veurem també algunes desvinculacions arres de peus de vies. A la dreta podem aprofitar altres tres llargs de dificultat més moderada.
Gaudirem d'una roca excel·lent i bones vistes de la costa Mediterrània i Fons de Vallbona.

Via s/n, V.


Via s/n, V.

Via s/n, V.

Via s/n, V.
Ressenyes Escalada Esportiva Pic del Martell "Sector Esquerra", Castelldefels (Barcelona).-

Via 1.- s/n, III. L1 / III+. L2 (Químics).
Via 2.- s/n, IV. L1 / V. L2 (Parabolts i químics).  L1, Reunió sense desvinculació.
Via 3.- s/n, III. (Químics).
Via 4.- s/n, IV. L1 / IV+. L2 (Parabolts).
Via 5.- s/n, IV. L1 / V-. L2 (Químics i parabolts). L1, Compartida amb via nº4,. Diedre i desplom.
Via 6.- s/n, IV. (Químics).
Via 7.- s/n, IV. L1 / V. L2 (Químics).
Via 8.- Cunilingus L2, V+. (Parabolts).
Via 9.- Migraña profunda, V. (Espits). Porta material.
Via 10.- Bombers de Barna Climb L2, V+. (Parabolts).
Via 11.- Alma salvaje, V+. (Parabolts).


Croquis i ressenyes Escalada Esportiva Pic del Martell "Sector Esquerra", Castelldefels (BCN).

Via Descarga electrica, 6a.

Via Descarga electrica, 6a.

Paolo & Bri. Peus de Vies Sector Esquerra, Pic del Martell.

A la part inferior del Sector Esquerra del Pic de l'Martell, té equipacions mes antigues i per tant bastant mes deteriorades, rovellades i velles. Sent un equipament gairebé d'origen en el qual seria necessària una reequipació. Segons la via escollida pot ser que tenim de reforçar les desvinculacions amb material o muntar-les directament. Per sort algunes les podem muntar per dalt a la dreta ens va semblar veure una corda fixa per accedir-hi.
La roca a l'igual que la seva part superior és de qualitat, en aquest cas la dificultat és més considerable i escalades més tècniques.

Via Lluna, 6a.

Via Lluna, 6a.


Via Sortida d´emergència, 6a.

Via Sortida d´emergència, 6a.

Ressenyes d´Escalada Esportiva Pic del Martell "Sector Esquerra", Castelldefels (Barcelona).-

Via 12.- Descarga eléctrica, 6a. (Espits). Reunió a reforçar.
Via 13.- Lluna, 6a. (Espits). 
Via 14.- Flying in a blue dream, V+. (Espits i claus).
Via 15.- Espasmo cerebral, 6b. (Espits). Reunió al arbust molt precària.
Via 8.- Cunilingus L1, 6a. (Burils).
Via 16.- Ulapo, 6a+. (Espìts). No hi ha desvinculació, sol un espits molt precari !!!.
Via 17.- Sortida d´emergència, 6a. (Espits). No hi ha desvinculació, sol un espits molt precari !!!.

Croquis i ressenyes Escalada Esportiva Pic del Martell "Sector Esquerra", Castelldefels (BCN).

 

2 comentarios:

  1. Observo que tenéis actividad en la zona y tal nos podáis ayudar, recientemente se han colocado químicos en vias como Sweet Home BA, y un par más a izq y derecha. En todos los casos se han dejado sobresaliendo peligrosamente como 5 o 6 cm varilla roscada, que no sabemos la finalidad o está en pendiente de proceso de pasar una circular y cortar.
    Saludos.

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. Buenas, pues gracias por avisar. Cuando realizamos este itinerario no vimos estas varillas, quizás posiblemente quieran realizar una reequipación. En lo posible seria bueno si en próximas ascensiones siguen estando estas eliminarlas o cortarlas. Gracias por el aporte.

      Eliminar