miércoles, 14 de febrero de 2024

Ascensió Paret de la Salut - Torrent de Santa Caterina "Rambla Santa Monica, V - 70 m." , Collbató (Barcelona).

Paret de la Salut - Torrent de Santa Caterina.

Gairebé al bell mig del Torrent de Santa Caterina o de la Font Seca, i molt a prop de la Cova Gran ens trobem amb l'anomenada Paret de la Salut. Hi podem trobar alguns itineraris per a la pactica de l'escalada classica. Uns semi equipats i un altre una mica més equipats però fugint una mica de les equipacions amb forats i parabolts. Tornant potser a les equipacions amb falques de fustes, pitons o ponts de roca.
Dir que és una zona on a primeres hores del matí estarem a l'ombra i cap a les onze o dotze hores del migdia no tindrem sol.
La majoria de vies són curtes entre dos a tres llargs i una longitud d'uns 70 metres.
Ens apropem a fer un dels seus itineraris, la via Rambla Santa Monica. Esperem que us agradi.

Zona d´aparcament Àrea Recreativa la Salut.

Torrent de la Font Seca ó Santa Caterina.
Aproximaciò:

Sortim des de Barcelona per l'A2, fins al municipi de Collbató. Continuarem per la carretera B-112, de Collbató a Monistrol de Montserrat i ens dirigirem a l'Àrea d'esbarjo Ermita de la Salut / Cova de Salnitre. Hi ha zones adaptades per estacionar el vehicle al costat de la zona de pícnic, aqui estacionarem el vehicle.

Torrent de la Font Seca ó Santa Caterina.

Zona d´Escalada Esportiva ?? - Cova Gran.

Paret de la Salut.

Accés:

Un cop haguem estacionat el vehicle, ens dirigim cap a l'inici o el final del Torrent de la Font Seca o de la Salut. Aquest comença per darrere d'una casetes de mesura meteorològica, seguirem primer per un corriol que ens porta fins al llit del Torrent. Pugem per aquest en direcció a la Paret de la Codolosa i la Cova Gran. Després de pujar uns quants metres, veurem que surt un corriol a la nostra dreta, i potser vegem una marca negra amb forma d'arc, és l'indicador per a la Cova Gran. Seguim per aquest i després de pujar i gairebé arribant a la Cova Gran passarem per la base de la Paret de la Salut i els peus de vies.

Inici de Via Rambla Santa Monica.

Peus de Via.

L1.

R1.

Guti. R1.

L1 (IV+).-

Un cop a la base o peus de vies de la Paret de la Salut, per localitzar o ubicar l'inici de la Via Rambla Santa Monica, haurem d'anar cap a la dreta i remuntar alguns metres pel corriol que va cap a la Cova Gran de Collbato . En buit clar de la massa arbustiva veurem un cordino falcat amb fusta ia la roca gravada una fletxa, aquest és l'inici d'aquest itinerari.

Ens equipem i iniciat l'escalada per una placa però amb molt bones preses. Assegurat-nos en alguns ponts de roca, la dificultat és força factible algun pas a vigilar, ja que la roca encara està per polir. Més amunt hi ha un xiulet rovellat amb aspecte no massa segur i encara algun altre pont de roca. Arribant a un replà veurem la R1. R1, dos spits amb xapa tova units per un cordino i un mosquetó. Reunió rapelable. 4 ponts de roca i un pitó a uns 30 metres.

L1.

L1.

L2.

L2.

Curiosa equipació - Pont de Roca. L2.

L2 (V).-

Sortim rectes des de la R1, a buscar una diedre, on podem assegurar-nos amb algun msegur flotant (tipus friend o tasc gran), en una bona fissura. Un parell de passos més i trobem amb un curiosos pont de roca (cordino amb femella). Acabem de remuntar aquest diedre i continuem per un terreny més amb pedres més soltes, seguint les assegurances moltes són, cordines en savines o arbustos, fins arribar a un altre diedre una mica més vertical on tindrem un parell de passos d'equilibri, però ben assegurats. Després de superar aquest a pocs metres veurem la R2, gairebé al cim de la Paret de la Salut. R2, dos spits amb xapa tova units per un cordino i mosquetó. Es pot reforçar la reunió amb friends, ja que els mosquetons molt gruixuts no entren al forat de la xapa. Reunió rapelable. 4 ponts de roca (o en savines) i un pitó en uns 40 metres.

R2.

Guti & Luque - UGEL.

Collbato.

Rapel.

Descens:

Després de fer les fotos per a la ressenya, vam decidir fer el descens muntant un ràpel d'uns 60 metres gairebé fins a peu de via. Aquest ens deixés a la canal prop de la Cova Gran, i després tindrem després de recollir material destrepar uns passos fins a peus de via.
O bé fer un parell de ràpels de 40 metres, el primer i uns 25 metres el segon.
Un cop a la base de la Paret de la Salut o bé podem continuar fent altres itineraris per la zona o donar per conclosa la sortida i baixar fins al vehicle, estacioneu a l'aparcament de l'Àrea Recreactiva de la Salut i visitar l'Ermita. Just a sota hi veiem una possible zona per practicar el boulder o escalada en bloc. jejeje.

UGEL (Unio de Grups Excursionistes Llibertaris).

Croquis i Ressenyes Paret de la Salut "Via Rambla Santa Monica", Collbató (BCN) extret de.- https://joanasin.blogspot.com/

Fitxa Tecnica.-

Via: Rambla Santa Monica..

Zona: Paret de la Salut o la Cova Gran (Collbató).

Dificultat: V.

Dificultat obligada: V.

Grau d'exposició: Mitjà/Baix.

Compromís: Baix.

Longitud: 70 metres.

Equipament: Via Equipada amb material variat (Ponts de roca, pitons i bagues en savines). . Reunions Rapelables.

Material: 6 o 8 cintes express (algunes llargues), arnes, baga d'ancoratge, R´s, casc, peus de gat, joc de friends o tascons, bagues savineres o cordins i dues cordes de 60 metres.

Orientació: Est.


Ermita de la Salut, Collbató (BCN).

roquis i ressenyes Paret de la Salut o de la Cova Gran, Collbató (Barcelona ) extret de.- https://joanasin.blogspot.com/ de Esq. a Drta.-

Via 1.- Gran Via de les Corts Catalanes, V+ - 60 m. Semi equipada.
Via 2.- Laietana 18 de Octubre, V - 70 m. Equipada.
Via 3.- Passeig de Colón, V+ - 70 m. Semi equipada.
Via 4.- Rambla Santa Monica, V - 70 m. Equipada.

 

No hay comentarios:

Publicar un comentario