domingo, 14 de abril de 2024

La Mola Bloc - Zona Les Bruixes "Sector Les Agonies I", Matadepera (Barcelona).

Problema s/t, V/ V+ (sit). Bloc Els Sentinels.

Sant Llorenç del Munt és un massís situat entre les comarques del Vallès Occidental i Bages (Catalunya). Els seus principals cims són el Montcau (1056,8 metres) i la Mola (1104 metres), on hi ha el Monestir de Sant Llorenç del Munt. Juntament amb la serra de l'Obac, conforma el parc natural de Sant Llorenç del Munt i de l'Obac, gestionat per la Diputació de Barcelona.

En aquest massís, es realitzen multitud d'activitats com ara senderisme, excursions, espeleologia, vies ferrades i per descomptat l'Escalada en totes les seves variants. Ens centrem en aquesta a l'escalada a Blocs o Boulder.

Problema s/t, 6a/ 6b (sit). Bloc Els Sentinels.

Carrer Granera - Parking Canal de les Bruixes.

Aproximació.-

Des de Barcelona, agafarem la C-58 direcció Terrassa, Manresa, etc. Sortirem per la sortida 12, cap a Sabadell Centre/Nord - St. Quirze V. Sud/centre. Seguirem les indicacions Sabadell Nord per la C-58c. Després agafarem la Ctra. De Matadepera la BV-1248 arribant al municipi de Matadepera. Seguirem per Ctra. Matadepera/BV-1248, agafarem el Passeig d'Àngel Guimerà, Passeig del Pla i Av. de Can Marcet cap a Carrer Granera a Matadepera. Podem estacionar o bé al Pàrquing de la Canal de les Bruixes o al carrer Granera ó de les Boixaderes.

Carrer Granera.

Sender d´Acces - Parking Canal de les Bruixes.

Acces:

Un cop estacionem el vehicle, ens dirigim a la zona de Parking o Estacionament de la Canal de les Bruixes. A mà dreta, comença un corriol ascendent, marcat l'inici amb una fita de fusta. Pujarem per aquest corriol endinsant-nos a la zona boscosa, fins arribar pràcticament als peus de vies del Sector d'Escalada Esportiva les Agonies.
Aquí ja veurem alguns blocs per explorar i per fer noves obertures. Si busquem a mà dreta algun buit o senderet, arribarem al bloc conegut com "La Quilla" i uns pocs metres per sota d'aquest gran bloc ja veurem el següent gran bloc de pedra "Els Sentinels", la resta de blocs estan força a prop dipersats per aquest llom.
Amb l'ajuda del croquis, us resultarà més fàcil localitzar-ne la ubicació.

Problema s/t, V/ V+. Bloc Els Sentinels.

Bloc Els Sentinels.

Problema s/t, V/ V+. Bloc Els Sentinels.

Al sector de Les Agonies I, dins de la zona de les Bruixes. Ens trobem amb dos grans blocs de pedra conglomerada "la Quilla" bloc amb grans desploms i problemes més exigents i el bloc "Els Sentinels" més d'iniciació pèro amb també interessants problemes. Molt habituals a aquesta zona del Parc Natural de Sant Llorenç de Munt i l´Obac. La resta de blocs ja són més petits i pràcticament estan força reagrupats.

Boulder significa roca (gran) en anglès.
I en això consisteix el boulder, búlder, o bloc: a escalar roques d'una mida prou gran perquè puguin ser escalades, i prou petites com per no sigui necessària la corda d'assegurament per superar-les.

Problema s/t, 6c/ 7a+. Bloc La Quilla.

Problema s/t, V/ V+ (sit). Bloc Els Sentinels.

El bloc no està exempt de riscos, i les caigudes en males posicions existeixen, sobretot provocades per les posicions forçades a què exigeix la dificultat.

I aquestes caigudes les salvem per unes persones fonamentals que ens ajuden -i les que ajudem- a caure amb seguretat: les i els portadors.

Sí, matalàs, o crash pad. I és que, potser, de tot el material que existeix per a búlder, el més important és el matalàs. Diríem que els portadors, però no és material, són companys. Igual que el company de cordada és el més important a l'escalada i l'alpinisme.

Problema s/t, V/ V+. Bloc Els Sentinels.

Bloc Els Sentinels.

Portear és un art que també s'aprèn: no només hi ha en joc la seguretat de qui escala, sinó també de qui porta. Hi ha unes normes per aprendre per no fer-nos danys en mans i cos.
El material indispensable per a bloc, si el comparem amb el d'escalada, es caracteritza pel que no és necessari. Aquí no necessitem arnès, ni corda, ni asseguradors, ni cintes exprés, ni friends, ni fisurers…

Tot això, que frena la nostra caiguda, sobra en un tipus d'escalada que es caracteritza perquè caiem fins a terra. Per això el més important és l'amortiment, per mitjà de crash pads i companys, i aprendre a caure.

Problema s/t, IV+/ V (sit). Bloc Els Sentinels.

Bloc El Sandwitch.

A La Mola, o la zona de les Bruixes es divideix en tres sectors Les Agonies I i II o també segons ressenyes les Agonies i Les Nenes, per últim aquesta el sector Cap del Faraó.

Aquesta zones per a la pràctica del bulder, majoritàriament són de blocs de pedra conglomerada molt de qualitat, però també hi ha de qualitat més inestable.
Així que en principi només estem redissenyant els ja que van ser freqüentats i més compactes.
De totes sempre caldrà que haguem de sanejar algunes parts i netejar de mala herba o esbarzers.

No està massa de portar alguna tisores de jardiner o poda. Per treure part d'aquestes branques i esbarzers.

Bloc El Plat.

Bloc Les Tres Bessones.

Per últim dir, que la nostra intenció és continuar divulgant i en part ressenyes o redissenyar aquestes interessants zones o sectors de la pràctica d'escalada en boulder. D'una banda d'unes ressenyes que ens van facilitar de la mà eburgada@eresmas.com, anomenades Sant Llorenç del Bloc. També recollint més informació d'altres blocs, amb l'ajuda i comentaris d'amics, usuaris i gent anònima. Als quals estem molt agraïts.

Esperem que us agradi i sigui del vostre gaudi i interès.
Així també agraïm totes les noves aportacions per a poc a poc anar millorant aquestes ressenyes. Gràcies.

El Cap del Mort.

Ressenyes La Mola Bloc - Zona Les Bruixes "Sector Les Agonies I", Matadepera (Barcelona).- Nomenament dels blocs d'esquerra a dreta i de dalt a baix.

Bloc nº 1 "La Quilla":

Problema 1.- s/t "Vermell", 6c/7a+ (trave).
Problema 2.- s/t "Negre", 7b/7c+ (trave).
Problema 3.- s/t "Gris", Proyecte (sit).
Problema 4.- s/t "Negre", 7b/7c+.
Problema 5.- s/t "Vermell", 6c/7a+ (sit) Trave.
Problema 6.- s/t "Blau", 6a/6b+.
Problema 7.- s/t "Gris", Proyecte.
Problema 8.- s/t "Negre", 7b/7c+.
Problema 9.- s/t "Blau", 6a/6b+.
Problema 10.- s/t "Vermell", 6c/7a+.
Problema 11.- s/t "Blau", 6a/6b+.
Problema 12.- s/t "Vermell", 6c/7a+.

Problema s/t, 6a/ 6b+ (sit). Bloc Els Sentinels.


Bloc nº 2 "Els Sentinels":

Problema 1.- s/t "Blau", 6a/6b+. Obligat.
Problema 2.- s/t "Vermell", 6c/7a+.  Obligat.
Problema 3.- s/t "Groc", IV+/V (sit).
Problema 4.- s/t "Groc", IV+/V (sit).
Problema 5.- s/t "Groc", IV+/V (sit).
Problema 6.- s/t "Verd", V/V+ (sit).
Problema 7.- s/t "Blau", 6a/6b+ (sit).
Problema 8.- s/t "Blau", 6a/6b+ (sit).
Problema 9.- s/t " Verd", V/V+.
Problema 10.- s/t "Verd", V/V+. Trave.
Problema 11.- s/t "Blau", 6a/6b+ (sit).
Problema 12.- s/t "Verd", V/V+.
Problema 13.- s/t "Gris", Proyecte (sit).
Problema 14.- s/t "Vermell", 6c/7a+ (sit).

Bloc nº 3 "El Sandwitch":

Bloc per explotar.

Bloc nº 4 "Les Tres Bessones":

Bloc explotat.

Bloc nº 5 "El Plat":

Problema 1.- s/t "Verd" V/V+. Trave.
Problema 2.- s/t "Gris", Proyecte (sit).



Croquis i Ressenyes La Mola Bloc - Zona Les Bruixes "Sector Les Agonies I", Matadepera (BCN) extret de.-  Sant Llorenç del Bloc eburgada@eresmas.com

 

No hay comentarios:

Publicar un comentario