domingo, 26 de mayo de 2024

Ascensió Paret de la Salut o de la Cova Gran "Via Gran Via de les Corts Catalanes, V+ - 60 m." , Collbató (Barcelona).

Paret de la Salut ó de la Cova Gran - Torrent de Santa Caterina.

La Paret de la Salut, és un esperó rocós, que es troba molt a prop de la Gran Cova, entre la Paret de la Codolosa i les Garrigosses gairebé a la pujada o baixada del Torrent de la Font Seca o de Santa Caterina.

S'hi han equipat i oberts alguns itineraris d'escalada tradicional o via llarga. Vies curtes de dos o tres llargs amb poca aproximació des de l'Àrea d'Esbarjo de la Salut, per fer curtes matinals o tardes, segons època i moment escollits. jejeje.

Ens acosem a aquesta i decidim pujar al cim d'aquesta paret per la Via Gran Via de les Corts Catalanes, us deixem amb la descripció. Esperem que us agradi.

Zona d´Aparcament Ermita de la Salut, Collbato.

Torrent de la Font Seca - Acces Paret de la Salut, Paret de la Codolosa, Cova Gran, etc.

Aproximaciò:

Sortim des de Barcelona per l'A2, fins al municipi de Collbató. Continuarem per la carretera B-112, de Collbató a Monistrol de Montserrat i ens dirigirem a l'Àrea d'esbarjo Ermita de la Salut / Cova de Salnitre. Hi ha zones adaptades per estacionar el vehicle al costat de la zona de pícnic, aqui estacionarem el vehicle.

Un cop haguem estacionat el vehicle, ens dirigim cap a l'inici o el final del Torrent de la Font Seca o de la Salut. Aquest comença per darrere d'una casetes de mesura meteorològica, seguirem primer per un corriol que ens porta fins al llit del Torrent. Pugem per aquest en direcció a la Paret de la Codolosa i la Cova Gran. Després de pujar uns quants metres, veurem que surt un corriol a la nostra dreta, i potser vegem una marca negra amb forma d'arc, és l'indicador per a la Cova Gran. Seguim per aquest i després de pujar i gairebé arribant a la Cova Gran passarem per la base de la Paret de la Salut i els peus de vies.

Elia & Nuria - Peus de Via Gran Via de les Corts Catalanes.

L1.

L1.

R1.
L1 (V).-

Després d'arribar a la base de la Paret de la Salut, molt a prop de la Cova Gran. Ens dirigim a l'esquerra veurem unes fletxes pintades de blanc a la paret, tot indicant l'inici de les vies. La que té un parabolt és la Via Laieta 18 d'Octubre, l'inici de la Gran Via de les Corts Catalanes és la questa mes a l'esquerra i veurem una primera assegurança (pont de roca - cordino color rosa).
Ens equipem i comencem a escalar per una mena d'esperar i al cap de poc seguirem per una canal on trobem una primera assegurança (pont de roca), continuem en vertical, fins arribar a un ressalt, on veurem una altra assegurança (pitó amb baga).


L1.

R1. (Yolanda & Nuria).

Després d'aquest pas, la dificultat disminueix, passem un tram més sorrenc i amb força roques soltes, ens dirigim cap a l'esquerra després de passar una zona una mica arbustiva, aquí trobem un altre ressalt una mica més vertical que podem assegurar amb algun friend i després aquest ressalt si ens fixem bé veurem la R1, uns metres per de baix de la primera assegurança (cordino taronja) del segon tram. R1, dos spits amb xapa. Reunió no rapelable. Un pont de roca i un pitó a uns 30 metres.

L2.

R1. (Nuria & Guti).

L2.

R2.

L2 (V+).-

Després de pujar tota la cordada a la R1, tornem a sortir rectes a la recerca d'una primera assegurança (un pont de roca - cordino taronja/ femella "Si ens encanta aquest tipus d'invents"). Seguim ascendint per la roca, per col·locar-nos al costat d'una fissura, on podrem assegurar-nos col·locant un friends (en el nostre cas el vermell de Totem Cam) i realitzar amb més tranquil·litat aquest pas força vertical. Passem per la fissura per l'esquerra i després continuem tendència cap a la dreta. Arribem a una altra zona força bruta, amb sorra i pedres soltes, la roca és una mica trencadissa, a vigilar on ens agafem. Ens assegurem en alguna savina, seguim amb tendència a la dreta buscant millor roca i on col·locar algun friend (nosaltres col·loquem en altres trams una mica més vertical un altre friends groc Totem Cam), gairebé arribant a la R2, un romaní també ens serveix per assegurar-nos i per fi arribar a la R2, està compartida amb la Via Laietana 18 d'octubre. R2, dos parabolts amb xapa més anella units per un cordino. Reunió rapelable. Un pont de roca i una baga savinera a uns 30 metres.


L2.

R2, Cim Paret de la Salut (Elia, Nuria & Yolanda).

Rapel.

Descens:

Després d'arribar a la R2 (aquesta compartida amb la R3 de la Via Laietana 18 d'octubre), la resta de la cordada ens fem alguna foto per ressenya, etc. i vam decidir muntar un ràpel per al descens. En principi amb un sol ràpel de 60 metres, arribem al peu de via.

Un cop a la base de la Paret, bé podeu fer un altre itineari del sector o de la Paret de la Codolosa o donem per conclosa la sortida i desfer el camí fins arribar de nou a l'Àrea Recreactiva de la Salut.

Descens.

Croquis i Ressenyes Ascensió Paret de la Salut ó de la Cova Gran "Via Gran Via  de les Corts Catalanes", Collbató (BCN) extret de.- https://fuertescabassa.blogspot.com/

Fitxa Tècnica.-

Via: Gran Via de les Corts Catalanes.
Zona: Paret de la Salut o Cova Gran (Collbató).
Dificultat: V+.
Dificultat obligada: V+.
Grau d'exposició: Mitjà/Baix.
Compromís: Mitjà.
Longitud: 60 metres.
Equipament: Via semiequipada amb material divers (Ponts de roca, Sabines i un pitó). Reunions R1 (no rapelable) R2 (compartida amb Via Laietana 18 d'octubre, rapelable).
Material: 8 cintes express (algunes llargues), arnes, baga d'ancoratge, R´s, casc, peus de gat, joc de friends o fissurers (tascons), bagues savineres o cordins i dues cordes de 60 metres. 
Orientació: Est.

Ubicació i Localitzacio Vies Paret de la Salut o de la Cova Gran, Collbató (Barcelona ) extret de.- https://joanasin.blogspot.com/ de Esq. a Drta.-

Via 1.- Gran Via de les Corts Catalanes, V+ - 60 m. Semi equipada.
Via 2.- Laietana 18 de Octubre, V - 70 m. Equipada.
Via 3.- Passeig de Colón, V+ - 70 m. Semi equipada.
Via 4.- Rambla Santa Monica, V - 70 m. Equipada.

 

No hay comentarios:

Publicar un comentario