lunes, 10 de junio de 2024

Escalada Esportiva a La Mola - Sector Urbanització/ Iniciació, Matadepera (Barcelona).

Sector Urbanització/ Iniciació - La Mola, Matadepera.

La Mola (el nom de la qual significa, literalment, «la taula») és la muntanya més alta del parc natural de Sant Llorenç del Munt i de l'Obac. Aquesta es localitza a la comarca barcelonina del Vallès Occidental, dins del terme municipal de Matadepera, separa les conques del Llobregat i del Besòs. 

En aquest precioso paratge natural, trobem una gran infinitat de monòlits, agulles i parets de pedra conglomerades on des de fa moltes dècades es practica l'escalada. És potser la zona on es va fer la primera ascensió documentada l'any 1.911 del monòlit del Cavall Bernat a Catalunya i potser de la península Ibèrica.

Ens hem acostat fins a un sector als voltants de la població de Matadepera, que hem anomenat sector Urbanització/Iniciació per l'aproximitat d'aquest al conjunt dels habitatges. Esperem que us agradi.


Carrer Vista Alegre, Matadepera.

Pista Forestal.
Aproximació:


Des de Barcelona, agafarem la C-58 direcció Terrassa, Manresa, etc. Sortirem per la sortida 12, cap a Sabadell Centre / Nord - St. Quirze V. Sud / centre. Seguirem les indicacions Sabadell Nord per la C-58c. Després agafarem la Ctra. De Matadepera la BV-1248 Arribant al municipo de Matadepera, pujarem fins al carrer Vista Alegre nº 15 ó 19 i estacionarem el vehicle.

Un cop estacionem el vehicle al carrer Vista Alegre de la població de Matadepera. Anirem a buscar la cruïlla entre els carrers Vista Alegre i carrer Cavall Bernat, continuarem pel carrer Cavall Bernat fins que aquest s'acaba. Just aquí a mà dreta comença una pista forestal, que en uns pocs metres vorejant les tanques que limiten els terrenys dels habitatges. Arribarem al sector Urbanització/Iniciació, a la dreta veurem el Bloc Xaparru i Tret del sector de boulder Diposits II o Cavall Bernat.

Peus de Vies Sector Urbanització/ Iniciació.

Via s/t, V+.

Esther fent nus vuit simple.
 
La Mola és la zona més característica del parc, és com un immens pastís de tres pisos, cadascun d'ells, protegit per una cinglera de roca que dóna lloc al seu perfil característic. En aquests cingles de roca variable i estratificada, l'escalada ha evolucionat des de principis del segle XX i trobarem vies de totes les èpoques i estils
.
En aquesta zona del massís es concentren la majoria de les parets interessants per a la pràctica de l’escalada, i també és la zona que rep un major nom de visitants no escaladors. Per aquests motius la regulació permet escalar i obrir vies a gairebé totes les parets, amb alguna excepció. Per a més informació podeu consultar la web.- https://parcs.diba.cat/es/web/santllorenc/escalada-i-espeleologia#escalada

Via Drolo Va, III+.

Via Drolo Va, III+.

Esther desfent nus vuit simple.

Via s/t, III.

El Sector Urbanització/Iniciació, així ho hem anomenat nosaltres, per l'aproximitat als habitatges de la zona. És un lloc per iniciar-se a l'escalada esportiva i realitzar practiques tant de muntador de primer a cordada, maniobra de desvinculació de vies, muntar reunions, etc.
Amb un grau molt baix, des de III a V+, segons el que hem provat.
L'Equipació és molt bona la majoria de vies estan equipades amb parabolts i varietat a la instal·lació de les reunions, que ja va bé per realitzar les practiques.
Interessant per passar el dia en família i amb gent que comença a aquest món de l'escalada., en un etorn a l'aire lliure.

Via s/t, III.

Pista Forestal.

Via s/t, III.

Roca conglomera molt de la zona de la Mola i el Parc de Sant Llorenç de Munt, la majoria de les vies estan reequipades, tot i que les obertures van anar abans deixant aquestes semiequipades. Amb el temps es van reequipar deixant aquest espai per a la pràctica i iniciació. I més tard es va obrir i va equipar la via Drolo Va!!!, de similars característiques.
Un espai que molaria respectar, mantenir en net i evitar que es degrade per poder seguir gaudint-ho amb la família i amics.
Gràcies per no deixar escombraries i emportar-vos la vostra.
Aconsellem també portar material per muntar les reunions i evitar el desgast prematur de les instal·lacions.

Via s/t, V+.

Via s/t, V+.

Guti (Els Cinc Peus al Gat) & Esther Elf (Kaotic Klimbers).

Carrer Vista Alegre al fons Paret del Cap de Mort, Les Gaites, Roca de l'Esquirol i Roca de les Onze Hores.

Ressenyes Escalada Esportiva a La Mola - Sector Urbanització/ Iniciació, Matadepera (Barcelona).

Via 1.- s/t, III. Equipada amb parabolts - R= Anella i Maillon.
Via 2.- s/t, III (1er llarg) i IV (2ond llarg). Equipada amb parabolts - R´s= Dues Anellas
Via 3.- s/t, III (1er llarg) i V+ (2ond llarg). Equipada amb parabolts - R´s= Anelles.
Via 4.- s/t, III. Equipada amb parabolts - R= Cadena i Anella.
Via 5.- Drolo Va!!!, III+. Equipada amb parabolts - R= Cadena i Mosquetó.

Material: 10 cintes exprés, casc, arnès, assegurador, bagà d'ancoratge i peus de gat. Opcional: Magnesera i maillon per abandonar. Alçada màxima de les vies uns 22 metres. Corda de 60 metres de 9´5 mm. a 11 mm. de diàmetre.

Nota: A peu de via Drolo Va!!!, hi ha una reunió per practicar desvinculacions. Lloc ideal per iniciar-se

Croquis i ressenyes Escalada Esportiva a La Mola - Sector Urbanització/ Iniciació, Matadepera (BCN).

 

No hay comentarios:

Publicar un comentario