miércoles, 26 de junio de 2024

La Mola Bloc - Zona El Faraó "Sector Cap del Faraó", Matadepera (Barcelona).



Problema s/t, ??. Bloc El Diamant.

Continuem amb el nostre afany recopilatori de zones i sectors per a la pràctica d'escalada en bloc o bouldering, en anglès.
En aquesta ens hem acostat fins al Parc Natural de Sant Lorenç de Munt, als voltants de la Mola, podem trobar força blocs i sectors molt interessants. Que estem intentant rescatar de l'oblit i fer conèixer el seu estat actual.
Ens centrem en aquesta ressenya a la Zona del Faraó i al Sector Cap del Faraó. Com sempre esperem que us agradi.

Cinglera del Cap del Faraó.

Cap del Faraó.

Carrer del Rajant, Matadepera (BCN).

Aproximació.-

Des de Barcelona, agafarem la C-58 direcció Terrassa, Manresa, etc. Sortirem per la sortida 12, cap a Sabadell Centre/Nord - St. Quirze V. Sud/centre. Seguirem les indicacions Sabadell Nord per la C-58c. Després agafarem la Ctra. De Matadepera la BV-1248 arribant al municipi de Matadepera. Seguirem per Ctra. Matadepera/BV-1248, agafarem el Passeig d'Àngel Guimerà, Passeig del Pla i Av. de Can Marcet cap a Carrer del Rajant a Matadepera.

Podem estacionar al final del carrer, el sector el tenim just davant una tanca de fusta que tanca el pas.

Sector Cap del Faraó.

Croquis i Ubicació La Mola Bloc - El Faraó "Sector Cap del Faraó" extret de.-

Sector Cap del Faraó.

Accés

Un cop hem estacionat el vehicle, pràcticament serà agafar els nostres bartols (crash pad, peus de gats, bossa de magnesi), tancar el vehicle i posar-nos a escalar en bloc. Aquest sector només compta amb pràcticament un gran bloc central anomenat "El Diamant" i altres més enganxats o adossats a aquest, creant un interessant conjunt on poder realitzar un bon nombre de problemes de blocs.

Ubicat al mateix Torrent del Rajant, només haurem de saltar o traspassar la tanca de fusta i decidir perquè cara comencem a gaudir d'aquest bonic sector.

Bloc El Diamant.

Problema s/t, IV. Bloc El Diamant.


Problema s/t, IV. Bloc El Diamant.


Bloc a l´Esquerra del Bloc El Diamant..


A prop tenim el Cap del Faraó és l’esperó més elegant de tota la primera cinglera de la Mola. El mirem des d´on el mirem ens recorda l´esfinx d´un faraó, i per tant el nom no podia ser més encertat.
En aquest indret ens proposa diverses activitats a realitzar des d'espeleologia (Avenc del Club), descens de barranc (Torrent del Rajant) i escalada tant classica, com esportiva i per últim en bloc.

Problema s/t, ??. Bloc El Diamant.


Problema s/t, ?? Sit (Desploms). Bloc El Diamant.


Problema s/t, ?? sit. (Preses artificials). Bloc El Diamant.


Problema s/t, ??. Bloc El Diamant.


Dir que és difícil trobar informació d'escalada en bloc al parc natural de Sant Llorenç de Munt, tot just uns comentaris i gràcies a veure aconseguit un gran manual "Sant Llorenç del Bloc" editat per eburgada@eresmas.com, ja en fa més de 20 anys.
Ens ajuda a fer conèixer aquests sectors i zones.
En aquest cas no hem pogut trobar cap dada de les línies o problemes del sector Cap del Faraó.
Si dir que hi ha alguns problemes que es fan amb ajuda d'assegurances (spits) i algun problema de caiguda on s'han col·locat preses artificials.
Segurament el grau de dificultat pot variar des del IIIº a possibles 7c+, potser algun 8.

Problema s/t, ??. Bloc El Diamant.


Problema s/t, ??. Bloc El Diamant.


Problema s/t, ?? (amb Spits). Bloc El Diamant.


Problema s/t, III+. Bloc El Diamant.


Per descomptat sobra dir, que sigueu respectuosos i totes aquestes coses que sempre es posen a les guies i els blocs amb zones noves. Si és possible també evitar de deixar rastres o marques de magnesi a la roca.

L'escalada en bloc és en roca conglomerada, com gairebé tot el massís de Sant Llorenç de Munt i l'Obac. I deixem la porta oberta que ens feu arribar tota la informació de noves obertures, línies o problemes que ens vulgueu fer arribar. Gràcies.

Problema s/t, IV. Bloc El Diamant.


Problema s/t, IV. Bloc El Diamant.


 

No hay comentarios:

Publicar un comentario