miércoles, 27 de julio de 2016

Escalada esportiva a Margalef "Sector El Tobogan", Margalef (Tarragona).

Zona d'esbarjo i aparcament costat de la presa
Margalef de vegades també anomenat Margalef de Montsant, municipi situat al Priorat, Tarragona. Situat a l'extrem nord de la comarca limitant amb la Ribera d'Ebre i les Garrigues.
És un terme muntanyós, ja que la meitat del seu territori és el Massís del Montsant. La meitat nord està formada per tots els contraforts de la Serra de la Llena. Entremedia d'aquests dos massissos avanca el riu Montsant, que forma un pantà en la part oriental del terme.
En els últims anys Margalef s'ha consolidat com l'escola més freqüentada del Montsant. El ritme incessant d'equipaments i encadenaments l'ha convertit a més en un dels epicentres de la dificultat catalana i en una escola de referència internacional, el que no treu que els novens convisquin amb sectors més "humans".

Cami d´acces als sectors.

2ond estacionament a la presa
L'Ajuntament de Margalef ha creat les àrees de lleure El Pont i La Presa per atendre degudament l'increment de turisme al poble. Aquestes àrees possibilitaran que els visitants gaudeixin de serveis fins ara absents i ajudaran a conservar el medi ambient en suprimir l'abocament descontrolat de deixalles.
A les àrees d'El Pont i La Presa es podrà pernoctar amb tendes de campanya, furgonetes o caravanes i disposaran d'instal·lacions sanitàries de lliure accés.
L'àrea d'El Pont estarà equipada amb un servei de bar-cafeteria amb informació sobre escalada, bbt i excursions al Parc Natural del Montsant i wifi gratuït. També disposarà de dutxes, de buidatge de caravanes i recollida selectiva d'escombraries.
L'àrea de La Presa disposarà de barbacoes de lliure accés la major part de l'any i recollida selectiva d'escombraries. Els usuaris de les àrees podran utilitzar tots els equipaments indistintament de l'àrea en la qual pernoctin.
Les noves instal·lacions obliguen a cobrar per utilitzar-les una tarifa que cobreix exclusivament el seu manteniment.
Entre tots cuidem el poble i els seus voltants.

Cartell informatius de diferents sectors d'escalada

Presa del Pantà de Margalef.
Aproximació.-

Des Reus prendrem la N-420 direcció Riudecols. Per prendre la C-242 cap a les Borges del Camp, Alforja, Venta del Pudill, Cornudella de Montsant, Albarca i Ulldemolins. Des d'Ulldemolins continuarem per la C-242 direcció Bellaguarda fins trobar-nos a la nostra esquerra el desviament a Margalef per la carretera T-713.
Des Margalef agafarem la carretera T-713 direcció la Granadella o Ulldemolins (camí de vinguda). A la nostra dreta agafarem la carretera del pantà direcció a l'ermita. Al llarg d'aquesta carretera i fins arribar al pantà, podrem veure els diferents sectors.

Sector El Tobogan.

Sector El Tobogan.
Accés al sector El Tobogan, podem estacionar el vehicle a la zona d'esbarjo de la Presa o bé continuar per un camí formigonat creuant el riu Montsant i aparcar costat de la presa (zona amb espai limitat).
Un cop haguem estacionat el vehicle pujarem per un camí cap a la Presa, de seguida veurem uns cartells que ens indiquen on aquesta els sectors i els seus noms. Primer arribarem al Sector Ca la Marta, continuem a la dreta passarem Can Mansettes, Totxo del Vi i per fi el Sector El Tobogan.
Via Ave Remix, V.

Via Jamacuca, V+.
A El Tobogan tindrem ombra fins a les dues de la tarda però a la part esquerra el sol fa acte de presència molt abans. Curiosa paret que com el propi nom indica té una forma que recorda a un gran tobogan. Perfecta per fer sisens de grau mitjà. Totes les vies tenen un llarg inici tombat i guanyen en verticalitat a l'última secció, on comencen les dificultats. Això fa perdre punts a la qualitat de les vies però es compensa per la bona qualitat de la roca i escalar en un tipus de paret diferent.
Via Jamacuca, V+.

Via Mamacuques, 6a.

Guti.

Via Malaestrugansa, 6a+.

Sector Totxo de Vi.

Paolo.

Sectors Ca la Marta, Can Mansettes, Totxo de Vi i El Tobogan  
Plànol general d'ubicacion dels diferents sectors d'escalada a Margalef.
Sector 1.- Can Pesafigues. Sector 2.- Can Verdures. Sector 3.- Cova Soleiada. Sector 4.- Cingles del Molí. Sector 5.- Punta Espadelles. Sector 6.- Raco de les Espadelles. Sector 7.- Ca la Mainadera. Sector 8.- La Cova del Cavall. Sector 9.- Espadelles extensión. Sector 10.- Can Torxa. Sector 11.- Flipadín. Sector 12.- Can Tafarroe. Sector 13.- Totxo del Fredi. Sector 14.- El Laboratori. Sector 15.- Can Llepafils. Sector 16.- Can Lolo. Sector 17.- Can Gueli. Sector 18.- El Medendero. Sector 19.- La Granota. Sector 20.- Can Nan ´3. Sector 21.- Totxo Poruc. Sector 22.- La Braseria . Sector 23.- Totxo Petit. Sector 24.- L´Espantafrares. Sector 25.- Can Si fot o no fot. Sector 26.- Balcó de la Penya Roja. Sector 27.- Cingles de la Taberna. Sector 28.- Ca la Marta. Sector 29.- Can Mansettes. Sector 30. Totxo del Vi. Sector 31.- El tobogan. Sector 32.- Cova de l'Obac. Sector 33.- Can Net. Sector 34.- Culample4. Sector 35.- Reggae. Sector 36.- Sector Fosc. Sector 37.- Chorreras. Sector 38.- El Purgatori. Sector 39.- Escut. Sector 40.- El Totxo de la Catedral. Sector 41.-  Racó de la Coma Closa. Sector 42.- La Visera. Sector 43.- La Catedral. Sector 44.- La Neuronal. Sector 45.-  Can Regino. Sector 46.- Can Dit Gros. Sector 47.- Can Dit Xic.

Croquis sector El Tobogan, escalada a Margalef.
Sector El Tobogàn.-

Via 1.- Ave remix, V.
Via 2.- Darknight i ceba tendre, V+.
Via 3.- Americo Prepuci, V+.
Via 4.- Escalabornant, 6b+.
Via 5.- Oreig de natges, 6b+.
Via 6.- Un roc a la faixa, 7a.
Via 7.- Vladimir Nabo Coix, 6c+.
Via 8.- Italo Calvillo, 6c.
Via 9.- Malaestrugansa, 6a+.
Via 10.- Manacuques, 6a.
Via 11.- Jamacuca, V+.

Material: 10 cintes expres, altura de 25 a 33 metres. Portar corda de 70 metres. (Nosaltres amb una de 60 metres ja vam fer, cal assegurar des les assegurances químics a la lleixa !!!).

No hay comentarios:

Publicar un comentario