martes, 3 de abril de 2018

Escalada Esportiva a La Gotera, Vilafranca del Cid (Castelló)

Pont vell de la Pobla de Bellestar.
Aquests dies de vacances de Setmana Santa, ens hem deixat veure per la zona de l'Alt Maestrat a la província de Castelló gairebé al límit amb la de Terol. On hem estat visitant alguns pobles i viles fent rutes. Recollint informació ens van parlar d'una paret en la qual es practicava l'escalada esportiva molt propera al municipo on ens allotgem, Vilafranca del Cid.
I clar vam decidir realitzar la pertinent visita i tastar alguns dels seus itineraris d'escalada.

Senyalització vertical Sender Local CV 18.1 a La Gotera.

SL - CV 18.1
Aproximació.-

En vehicle:

Sortim des de Vilafranca del Cid, cap al municipi de Anglesola per la carretera CV-15 direcció a la Pobla de Ballester. Sortint del poble "Vilafranca" passant una mica el punt Km.71 de la CV 15. A la nostra dreta just acabant un dels murs de pedra seca típics de la zona. Neix un sender "SL - CV 18.1". Agafarem aquest sender i a pocs metres on s'eixampla podrem estacionar. Procurarem no destorbar altres possibles usuaris, el lloc és molt petit i amb prou feines hi caben dos vehiculos.
Com a zona d'estacionament alternativa per la mateixes carretera CV-15, Si no hi ha lloc en pàrquing seguiu uns 200 metres i a mà esquerra teniu un pàrquing opcional. Després tornarem caminant fins a l'inici del sender SL - CV 18.1 senyalitzat amb una indicació vertical al costat del mur de pedra seca.

SL - CV 18.1, sender limitat per parets de pedra seca.

 Molí Dolç,
A peu

Un cop estacionat el vehicle i en l'inici del sender local SL - CV 18.1. Seguirem per aquest seguint les indicacions i marques de pintura verda i blanques. El sender tindrà lleugera tendència descendent sempre anirem seguint aquest rectes després de passar una barraca on es guardaven les eines per a les tasques agrícoles trobarem una altra indicació vertical seguir sempre la que ens indica a La Gotera evitant les bifurcacions a la dreta o esquerra. Aviat veurem el Molí Dolç i una impressionant vista d'una gran gola de pedra. Un altre senyal vertical i ja arribem a la rambla del riu de les truites a uns 100 metres a la dreta donarem amb el gran i preciosos circ rocós de La Gotera amb uns majestuosos exemplars de pollancres

Circ rocos La Gotera.

Riu de les Truites.

La Gotera
La Gotera és un circ rocós, que es troba als peus del riu o rambla de la Truites. És una gran formació de roca calcària envoltada d'un preciós bosc amb al·lucinants exemplars de pollancres pràcticament enganxats a la paret. Alguns itineraris d'escalada estan situats entre aquests, jejeje.Aqui podrem trobar vies bastants verticals, amb caigudes. Però sobretot l'inici de gairebé totes les vies és un pas gairebé de bloc, això li afegeix un altre al·licient i fins i tot podreu practicar boulder o fer algunes travesses laterals.
És una zona pràcticament d'estiu ja que amb la gran vegetació que l'envolta i la seva orientació cara al nord fins ben entrada la tarda gairebé no entra la llum del sol.
Lloc adequat per portar a la família i les mascotes. Molt tranquil i assossegat.
Si visiteu la zona no dubteu en anar a provar aquesta escola d'escalada de la zona.


Sector dreta d´escalada esportiva La Gotera.

Circ de La Gotera.

Petit Cau a la paret de La Gotera. Peu de Via Tuti Fruti, 6a+.

La Gotera.
La nostra sensacions amb la paret de La Gotera han estat molt bones. Roca calcària de qualitat poc sobada, una equipació molt encertada a bases de parabolts amb xapa i reunions amb anelles algunes amb cadena i mosquetó pàra els descensos.
Vies des de 10 metres fins a uns 30 metres d'alçada amb dificultats des de V / V + fins 7a.
L'únic aixi negatiu però alhora interessant és que molts itineraris estan situats entre els buits de pollancre i pollancre jajaja.
Primers passos de les vies molt bloqueros.

Dir que ens vam quedar amb ganes de tornar a provar més itineraris en aquesta divertidíssima escola de la zona de l'Alt Maestrat.

Via Per a tu, V+.

Via Per a tu, V+.

Ja poc us podem explicar més, si podeu anar a visitar és encantador lloc i gaudir d'un gran dia d'escalada lluny del calorosos sol a l'estiu.
Us deixem amb les ressenyes i croquis de la zona que hem aconseguit atraves del bloc de l'.Esperamos que us agradi i sigui del vostre gust aquesta ressenya.

Marieta & Guti.


Via Deidro, V+
Croquis i ressenyes La Gotera Escalada esportiva vies de la part dreta extret de.- http://balamutam.blogspot.com.es

Ressenyes zona d'escalada esportiva La Gotera, Vilafranca del Cid (Castelló) .-

Numeració de dreta a esquerra.

Via 1.- Ginebre, 6a+.
Via 2.- No toques el Chop, 6a+.
Via 3.- Kakolat, 6a+.
Via 4.- Deidro, V+.
Via 5.- Per a tu, V+.

Via Deidro, V+.

La Gotera.
Via 6.- Mirateo be, 6a.
Via 7.- Nenuco, 6a.
Via 8.- Jardin Gris, 6a.
Via 9.- Ficat les Piles, 6b.
Via 10.- Sirdata, 6a.
Via 11.- Dartañan, 6a.

Via Ginebre, 6a+.

Via Ginebre, 6a+.
Via 12.- Control amb xolec, 6a+.
Via 13.- Butifarra Integral, 6b.
Via 14.- Tuti Fruti, 6a+.
Via 15.- Plaquitu, 6a+.
Via 16.- Gruyer, 6a.
Via No toques el Chop, 6a+.

Via No toques el Chop, 6a+.
Via 17.- La Bali, 6b.
Via 18.- Quercus, 6a.
Via 19.- Rigos Mortis, V+.
Via 20.- Kansonsillos, 6a+.
Via 21.- Llastra, V+.


Txiki.


La Gotera.


La Gotera.
Material: 15 cintes exprés, baga d'ancoratge i casc. Alçada màxima uns 28 metres.

Nota: A la zona s'estan obrint més itineraris. És possible que aquestes ressenyes es puguin veure modificades i ampliades. Consultar i informar a la zona. Gràcies.

Croquis i ressenyes La Gotera (Escalada esportiva) extret de.- http://balamutam.blogspot.com.es

No hay comentarios:

Publicar un comentario