domingo, 14 de octubre de 2018

Zona de Blocs a Santa Coloma de Farners " Sector de la Roca de l´Avi - El Dofi", Santa coloma de Farners (Girona).

Riera Major. Parc de Sant Salvador.
 Us mostrem una interessant zona per practicar l'escalada en bloc a la comarca de la Selva concretament al municipi de Santa Coloma de Farners. Situada al Parc de Sant Salvador a la Serra de l'Rocar i la riera Major. En aquesta zona d'oci amb precioses zones ombrívoles, grans arbres hi ha diversos sectors per passar unes bones jornades resolent problemes de blocs. Petites zones però molt encantadores vam començar amb la Roca del Dofí en el sector anomenat Roca de l'Avi per l'aproximació a una roca propera amb aquest nom.

Pont - Entrada Parc de Sant Salvador.


Caseta de la Resclosa Popular. Parc de Sant Salvador.
Com arribar-hi:

Sortim des de Barcelona agafant l'AP-7 (autovia amb peatges) direcció França / Girona. Ens mantindrem a la C- 33 i sortirem a la sortida 10 cap a Hostalric / Blanes continuarem per la carretera GI-555 i C-63 cap a Santa Coloma de Farners per la BV-5122, fins arribar a una rotonda. Seguirem rectes per la BV-5123 agafarem la primera sortida cap a la C-35 i seguirem després d'una altra rotonda de nou per la GI-555, una rotonda mes tercera sortida a la C-63, continuarem per la carretera a Sils i acabarem agafant la carrer Salvador Espriu, fins al poliesportiu Els Saioners, al costat de l'entrada del Parc de Sant Salvador amb l'entrada restringida a vehicles de gran tonatge.

Creu a la bifurcació de la Pista a Castell i Ermita de Farners.


Roca de l´Avi.
 Creuarem el pont de la Riera Major i seguirem per la pista forestal en direcció Castell i ermita de Farners dins ja del parc de Sant Salvador. Per arribar fins al sector de la Roca de l'Avi, seguirem la pista primer veurem una bifurcació amb una creu, girarem a l'esquerra. La pista va ascendint deixarem a la nostra esquerra la Capella de Sant Pere Petit, després de diverses corbes (Unes quatre) i ja quan planeja la pista veurem a la nostra dreta la Roca de l'Avi, aqui buscarem uns metres més endavant una petita esplanda per estacionar ni entorpir la circulació d'altres usuaris. Hi ha dues esplanades una una mica abans de llegar a la Roca de l'Avi i un altre en una cruïlla de sender una mica després les dues estan al costat dret de la pista en sentit de la nostra marxa (Castell i Ermita de Farners).

El Dofi, Sector de Blocs de la Roca de l´Avi.


Problema El Hombre Cerilla, IV+.
Accés al Sector de la Roca de l'Avi (Roca el Dofí):

Una hàgim estacionat el vehicle, pujarem o retrocedirem segons on estiguem estacionats, fins a la mateixa Roca del Avi situada a un costat de la pista forestal. Veurem un cartell informatiu que ens parla d'aquestes formacions rocoses i les seves curioses formes quye són les que acaben donant-li el nom per la seva semblança a coses, persones o animals. En aquest cas la forma sembla el semblant d'un home gran o un avi.
Si mirem a l'altre costat de la pista veurem sobre nosaltres un altre conjunt de roques on destaca una amb forma de cap de Dofí. Aquest és el sector de la Roca de l'Avi. Només hem de buscar algun corriolet per la seva banda esquerra que ens porta fins aquest sector enganxat gairebé a la pista forestal.

Problema El Hombre Cerilla, IV+.

Problema Mis Tetas, 6b+.
El Sector està compost per bastants blocs baixos i alguns una mica més grans. Amb alguns buits per realitzar alguns problemes amb caiguda. Algunes roques muntades sobre una altra i altres recolzades o partides. La Majoria són blocs plutonìques de granit de bastant bona qualitat.

Problema Pablito pegó un clavito, IV+ (sit).

Problema Pablito pegó un clavito, IV+ (sit).
La majoria dels materials són silicis, amb el domini del granit que són els que formen aquesta aglomeracion dins el conegut El Rocar. Aquestes roques han estat utilitzades com a refugi, per rituals i una infinitat d'opcions. Ara la ultima doncs per aprofitar i fer unes pràctiques d'escalada amb crash pad. Gaudir amb els amics d'un bon entorn.

Problema Gilipollas, IV+ (sit).



El sector Roca de l'Avi (El Dofí), tindrem problemes de grau baix a mitjà (IV + a 6b +). Amb alguns desploms la majoria amb bon aterratge, però s'ha de vigilar amb algun problema bastant exposat "Venerofonte" i alguns altres amb exposició mitjana. Com és normal en aquest tipus de problemes a tirar cigronets, fissures, regletes. Alguns slap, etc. Disfruitar molt i com sempre no està tancat les noves obertures. Imaginació i prémer !!!. jejeje.

Problema Conan el paralítico, 6a (sit).

Problema Conan el paralítico, 6a (sit).
Ressenyes "Sector de la Roca de l'Avi (El Dofí)" Zone de Blocs a Santa Coloma de Farners.-

Problema 1.- El hombre cerilla, IV+.
Problema 2.- Mis tetas, 6b+.
Problema 3.- Jonny for president, 6b+.
Problema 4.- 23 F, 6a+ (sit).
Problema 5.- Conan el paralítico, 6a (sit).
Problema 6.- Pablito pegó un clavito, IV+ (sit).
Problema 7.- Minoria absoluta, IV+ (sit) expo.
Problema 8.- Kimera, ¿?. expo.
Problema 9.- El rollo del pollo, ¿?.

El Dofi, Sector de la Roca de l´Avi.

Capella Sant Pere Petit.

Plànol d'ubicació sectors de Blocs Santa Coloma de Farners. extret de.- santablocona@yahoo.es
Problema 10.- Morcillón,¿?.
Problema 11.- Slapman, IV.
Problema 12.- Rampage, IV+ expo.
Problema 13.- Un mal dia, ¿?.
Problema 14.- Venerofonte, V+ molt expo.
Problema 15.- Gilipollas, IV+ (sit). expo.
Problema 16.- Legendaria, 6a+ (sit) expo.
Problema 17.- Agente naranja, 6b (sit).

Croquis i ressenyes Bloc Santa Coloma de Farners "Sector de la Roca de l'Avi", extret de.- santablocona@yahoo.es

No hay comentarios:

Publicar un comentario