lunes, 27 de julio de 2020

Ascensió Paret de la Codolosa "Via Diedre, V - 95 m." Collbató (Barcelona).

Paret de la Codolosa.
Sempre és un bon recurs anar fer una visita a aquest preciós lloc al municipi de Collbató.
La Paret de la Codolosa, és una destinació per iniciar-se a vies clàssiques o de diversos llargs, la majoria d'itinerari que recorren la seva vessant estan pràcticament equipats, alguns semi per també començar a col·locar assegurances flotants (friends, tascons, tricams, etc.).
La Paret, compta en la seva majoria amb molt bona roca, potser la zona o sector mes a la dreta és el que de pitjor qualitat la té.
En aquests últims anys la part mes a la dreta s'han acabat obrint bastants vies, potser massa per a aquest espai. Creiem que no cal acaparar i massificar aquest lloc, ja de per si amb moltíssims itineraris per a la pràctica de l'escalada.
Sense mes o deixem amb la nostra visita a la Paret de la Codolosa i l'ascensió per la Via Diedre. Salut !!

Zona d'estacionament "La Salut"

Paret de la Codolosa.
 Aproximació:

Sortim des de Barcelona per l'A2, fins al municipi de Collbató. Continuarem per la carretera B-112, de Collbató a Monistrol de Montserrat i ens dirigirem a l'Àrea d'esbarjo Ermita de la Salut / Cova de Salnitre. Hi ha zones adaptades per estacionar el vehicle al costat de la zona de pícnic, aqui estacionarem el vehicle.

Després estacionar el vehicle, ens dirigirem cap al Torrent de la Salut, també conegut pel de la Font Seca o de Santa Caterina. Remuntem per aquest fins pràcticament arribar a la base de la paret, vam sortir de l'torrent cap a l´esquerra buscant el sender més evident ull amb relliscar hi ha força pedres soltes. Després de passar una canal bastant erosionada en una marcada V i entre dues esperons haurem arribat a peus de via.


Torrent de la Font Seca.

Cova de la Codolosa.

L1.
L1 (V).-

Un cop a peu de vies, per localitzar l'inici haurem de mirar cap a l'esquerra i localitzar algun pont de roca que pugen per una canal entre les Vies Alimera i Via Reincidents.
Remuntarem per un gran bloc on de seguida trobarem la primera assegurança "una falca de fusta encastada en una fissura". Ens encanta veure que encara hi ha gent que sol equipar les vies a el pur estil més clàssic. jejeje.
Després de remuntar uns metres pels blocs, arribem a una paret més vertical, vam passar abans una assegurança en una savina, veurem tambien un piton, i així fins que la dificultat torna a disminuir. Sortim de la part mes vertical per un terreny amb algunes pedres soltes, a vigilar de no arrossegar amb les cordes. Arribem a una zona vegetativa en una lleixa ia la paret hi ha la R1, una mica més amunt podem veure la R1, de la Via Alimera, la qual al de l'inici hem compartit algun tram. R1, Dos parabolts amb xapa i una anella units per un cordino. Reunió rapelable. Un spit, 3 falques de fusta, dues pitons, un savina i dos ponts de roca a uns 30 metres.


R1.

L1.

Cabres de Montserrat, Paret de la Codolosa.

L2.

L2.

L2.
L2 (IV+).-

Abans de sortir de la R1 tenim una visita per la nostra sorpresa d'unes cabres que s'aturen uns moments davant nostre, però de seguida marxen. Bé, vam sortir rectes des de la R1 a la recerca d'un primer segur (1 spit). Continuem ascendint mpor la paret amb tendència a la nostra esquerra per anar a buscar una canal. A meitat de paret podrem veure un cap de burí si porteu alguna xapa recuperable podeu aprofitar-lo com segur o en el seu lloc escanya.li un cordino o Tascó. Seguirem remuntant per la canal fins que torni a disminuir la dificultada i trobarem la R2, al costat d'un gran caiguda a l'esquerra en una zona amb diversos arbustos. R2, dues parabolts amb xapa i una anella units per un cordino. Reunió rapelable. Un spit, 3 parabolts, dos pitons, un cap de burí, un savina i dos ponts de roca a uns 33 metres.

R2.

Jota.

Guti.

L3.
L3 (IV+).-

Sortim des de la R2, cap a la dreta a la recerca d'un primer segur en una savina, després de remuntar la savina, vam començar a escalar per una placa amb preses alguna cosa petites però ben assegurada. Quan baixa la dificultada arribarem a una zona sorrenca que pot relliscar, després d'un parell de cordinos ens ajudaran a arribar a la R3, després d'unes arbustos. R3, un spits, 1 parabolt amb mallo units per un cordino i un pont de roca. Reunió rapelable. Tres savines, dos ponts de roca i dues parabolts en uns 27 metres.

R3.

L3.

Cim Paret de la Codolosa.

1er Rapel.
Descens:

Després de fer unes fotos i gaudir d'un descans després de l'ascensió. Vam muntar el primer rapel per baixar de la via. El decenso es realitza per la mateixa via amb tres ràpels per evitar que sigui molt engoroso recuperar les cordes. Fem un primer ràpel des de la R3 a la R2 d'uns 25 metres, locs des R2 a R1 d'uns 30 metres i per últims des de R1 a la base de la paret d'altres 30 metres.
Un cop a la base de la paret només ens queda desfer el camí per on hem vingut o realitzar un altre itinerari per la zona.

2nd Rapel.

Collbatò.

Paret de la Codolosa.
Fitxa Tècnica:

Via: Diedre.
Dificultat: V.
Dificultat obligada: V - / IV+.
Longitud: 95 metres.
Grau d'exposició: Baix.
Grau de compromís: Baix.
Equipament: Via completament equipada amb espits, ponts de roca i burí, falques de fusta i algun dinabolts.. . Reunions rapelables.
Material: 9 cintes exprés (algunes llargues) i reunions. Opcional jocs de friends, tascons, cordinos per reposar i una xapa recuperable.
Orientació: Sud.


Croquis i Ressenyes Paret de la Codolosa "Via Diedre" extret de .- https://www.rocjumper.com/

Ubicació i localització Vies o Itineraris Paret de la Codolosa, costat extrem dret extret de.- https://jaumegrimp2.blogspot.com/

Via Groga.- Delinqüents, IV+ - 87 m. (Equipada).
Via Blanca.- Reincidents, IV+ - 95 m. (Semi-equipada).
Via Gris.- Lloveras - Martín, V+ - 90 m. (Equipada només les reunions).
Via Vermella.- La Cabra de Collbató,
Via Violeta.- Diedre, V - 95 m. (Equipada).
Via Verda.- Alimera, V - 105 m. (Equipada).
Via Blava.- De les Cabres, V - 100 m. (Equipada).
Via Negra.- Esperó Blocaire, V+ - 90 m. (Equipada).
Via Rosa.- C.D.R. "Comites de Defensa de la Republica", V+ - 100 m. (Semi-equipada).
Via Verd Fluorescent.- T.E.J. , (Sense dades).

No hay comentarios:

Publicar un comentario