domingo, 25 de octubre de 2020

Escalada Esportiva a Gorros-Sant Joan "Sector Txoto d´en Chaman", Monistrol de Montserrat (Barcelona).

Totxo d´en Chaman.

A la zona de Gorros trobem a demas de llargs itineraris d'vies clàssiques, alguns sectors per practicar l'escalada esportiva.
El Totxo d'en Chaman, és molt semblant a l'Totxo de l'Camí ubicats aquests en el mateix camí de Sant Joan.
Amb un excel·lent conglomerat i una bona equipació és un bon sector per iniciar-se a l'escalada.

Pla de les Tarantules - Sant Joan.

Aproximació.-


Des de Barcelona, agafarem primer la C-58 direcció Manresa, buscarem i sortirem a la Sortida Manresa, Montserrat, Andorra cap a la C-55 i des d'aquí fins a Monistrol de Montserrat. Passem el municipi de Monistrol i continuarem per la carretera amb força revolts fins a l'aparcament de l'Monestir de Montserrat (estacionament de pagament !!!). Un cop tinguem estacionat el vehicle. Tenim dues opcions la fàcil però una mica cara econòmicament o la llarga i cansada però barata econòmicament, jejeje.

La Barata és pujar pel conegut camí de Sant Miquel fins al Pla de les Taràntules, juntament l'estació superior de l'Funicular de Sant Joan.

L'opció còmoda i cara, és agafar el funicular cap a l'estació superior de Sant Joan (descomptes a els i federad @ s). Un cop hàgim baixat a l'estació superior del funicular de Sant Joan. Sortirem a al Pla de les Taràntules i continuarem per camí de Sant Joan que es dirigeix cap a l'ermita amb el mateix nom. Després de caminar uns metres veurem les vies equipades a la nostra dreta el Totxo de el Camí, si continuem alguns metres mes pel camí en direcció a l'Ermita de Sant Joan, també a la dreta donarem amb el Totxo d'en Chaman.

Camí de Sant Joan.
Totxo d´en Chaman.
Via Mafalda, V.


Al Totxo d'en Chaman tenim sol quatre itineraris amb una mitjana de dificultat en el Vè grau. Vies tècniques i una mica difícils en una paret lleugerament tombada.
Preses més petites i amb una bona equipació a força de químics. Aquesta van ser reequipadas per J. Guerrero i M. Sugranyes en l'any 1.986.
Quedant amb la equipacio original a força de burins la Via Gunga Gan.

Via Positrón, V+.
Camí de Sant Joan (Ermita de Sant Joan al fons).
Via Tintín, V+.
Tot i que les equipacions de les vies són bones i estan en molt bon estat, volem recodar la importacia per a major durabilitat de les desvinculacions.
Si feu Top Rope o amb la corda per dalt, posar el vostre material i així evitem el desgast prematur de les reunions.
I per últim esteu en un lloc públic i natural no perdre de fem i mantenir el lloc net.
Gràcies.

Via Tintín, V+.
Via Gunga Gan, 6a.
Resenyes Escalada Esportiva Totxo d´en Chaman, Gorros/ Sant Joan - Montserrat (Barcelona).-Via 1.- Mafalda, V.Via 2.- Positrón, V+.Via 3.- Tintín, V+.Via 4.- Gunga Gan, 6a. Equipada amb burils.Material: 8 cintes exprés i baga d'ancoratge. Alçada màxima uns 15 metres.
Croquis i resenyes Escalada Esportiva Totxo d´en Chaman, Gorros/ Sant Joan - Montserrat (Barcelona).
Peus de Vies - Totxo d´en Chaman.

No hay comentarios:

Publicar un comentario