miércoles, 24 de febrero de 2021

Boulder - Murs Castell de Ca l´Alemany i altres, Badalona (Barcelona).

Masia de Ca l´Alemany any 1.984.

Ca l'Alemany és una antiga masia de barri de Canyet de Badalona (Barcelona), situada a la Vall de Betlem o de Sant Jeroni, a prop del turó de Montigalà, a mig camí entre la ciutat, marcada per la B-20, i el monestir de Sant Jeroni de la Murtra. Actualment només queden ruïnes, la part més ben conservada  són el safareig del pati i els arcs que l'acompanyen. Malgrat el seu estat, actualment està protegida com a Bé Cultural d'Interès Local. Una excavació arqueològica va constatar la presència d'una vila romana anterior, que hauria deixat pas, posteriorment, a la masia. Malgrat el seu estat, segueix sent un element característic de l'paisatge de la vall de Sant Jeroni.

Entre aquestes ruïnes podem practicar l'escalada en bloc, tant en els seus murs exteriors com en alguns dels seus arcs a l'interior de la Masia.
Problema Arcs, 6a.

Pont - Tunel de la B-20.
Com arribar.-

Per la B-20, a Badalona haurem d'agafar la sortida nº 20, Badalona Oest / Montigalà. Continuarem pel carrer Dinamarca fins a l'Avinguda de la Comunitat Europea, després girarem el 1ª carrer a la dreta "Carrer Grècia", tornarem a gira a la dreta per carrer Belgica i per últim un altre gir a l'esquerra pel carrer Suïssa. Estacionarem el vehicle sota el pont de la B-20 o carrer properes.

Molt a prop de la zona comercial de Montigalà i el magatzem de Cerveses Daam.

Ca l´Alemany.

Ca l´Alemany.
Acces.-

Després estacionar el vehicle, anirem caminant cap a les ruïnes de Ca l'Alemany, passarem per sota de el pont de la B-20 i seguirem per una pista ampla de terra.
A pocs metres ja veurem les ruïnes de la Masia de Ca l'Alemany. 
Just al passar el pont veurem una senyals de l'inici de la senda local SL-C 144. Si les seguim ens porta gairebé directament a la Masia de Ca l'Alemany.

Murs Ca l´Alemany.

Arcs Ca l´Alemany.

Una mica d'història sobre la Masia de Ca l'Alemany.-

Situada sobre una vila romana, excavada inicialment el 1.975, on és van trobar restes iberiques i romanes. Era un edifici benestant d'època de l'Alt Imperi; constava de nou habitacions, tenia una piscina adossada que contenia restes de pintures amb Motius de dofins i unes sals termals. Entre la fi de l'segle II i mitjan segle III, s'inutilitzen els sals termals i s'instal·la un forn metal·lúrgic, corresponent a la transformació de la part de la vila residencial a productiva.

La masia va quedar abandonada a finals del segle XX. Víctima de diversos actes vandàlics, en primer lloc fou arrasat su interior i mobiliari, Després fou destruïda la teulada i el sostre s'enfonsà. Poc Després l'edifici era cremat totalment i el celler también en quedava afectada. L'Ajuntament aconseguí salvar unicament una premsa de vi datada de l'any 1.830, que fou desmuntada i traslladada a al Museu

Arcs del Pati del Safareig, Ca l´Alemany.

Boulders Ca l´Alemany. Trave 1er Mur.

Boulders Ca l´Alemany. Trave 1er Mur.

Des de fa bastants anys després del seu abandonament i deteriorament posterior.
Tant els seus murs perimetrals com algunes parts del seu estructures internes, ha dia d'avui solen ser ultilizadas per a la pràctica de l'escalada en bloc.
Majoritàriament els murs exteriors per fer travesses d'un costat a un altre.

Comptem amb tres zones de murs, un vertical i els altres dos alguna cosa aplomats. On hem marcats alguns problemes de bloc.
A l'igual que en alguns dels seus arcs de la zona interior.
Per això recomanem l'ús de crash pad i uns bons portadors.

Estem en previsió de realitzar els croquis i ressenyes d'aquestes línies. Que properament publicarem. Gràcies.

Boulders Ca l´Alemany. Trave 1er Mur.


Boulders Ca l´Alemany. Trave 2ond Mur.

El lloc en segons quina zona està bastant brut i degradat. Ull!!!
Procurar mantenir netes les zones on practiquem boulder.

I si voleu fer-nos arribar els vostres problemes o línies de boulder marcades us ho agrairem. Moltes Gràcies.

Boulders Ca l´Alemany. Trave 2ond Mur.


 

No hay comentarios:

Publicar un comentario