martes, 1 de octubre de 2013

Ascension a Els Graus "Via L´Avi Joan, V - 150 metros", Collbató (Barcelona).

Resenyes Els Graus "Via L´Avi Joan", Collbato (Barcelona).-

Via: L´Avi Joan....
Zona: Els Graus - Montserrat.
Dificultat: V.
Dificultat obligada: IV+.
Llargària: 150 metres.
Grau d´exposició: Baix.
Grau de compromís: Baix.
Equipament: Equipada amb parabolts i Claus. (R6, parabolts amb chapa i anella per rapelar).
Material: 10 cintes exprés (alguna de llarga fregament de corda,etc), baga y mosquetons per les R´s.
Orientació. Sud.

Aproximació.- Sortim de Collbató i amb la ressenya a la mà cerquem la nostra via. Prenem el camí de la drecera dels Graus. Abans d'arribar a Jardinet abandonem el camí i anem a la dreta a buscar la placa tombada per un puja la via. Cal cercar la R0 encara que podem començar a escalar des d'un parell de metres avall.

L1 (III).- 30 metres - 5 parabolts. Pugem per una placa tombada sense gaire dificultat. Anem pujant amb tendència a la dreta.

L2 (IV) .- 30 metres - 2 parabolts i un clau. Pugem per una fissura on hi ha un clau i anem pujant per terrasses. Acabem caminant. Podem abandonar la via anant per l'esquerra a cercar el camí de la drecera dels Graus.

L3 (V+/A0) .- 30 metres - 5 parabolts i dos claus). Comencem amb una placa llisa (V+/A0) tot fent un flanqueig ascendent a l'esquerra - en alguna ressenya hem llegit dreta - poc cantillo que cal saber aprofitar. Dos parabolts. A la tercera assegurança - un clau - cal posar una cinta llarga ja que girem a la dreta i cal evitar el fregament. Pugem per una fissura on hi ha un altre clau i un parabolt. Anem a la dreta a muntar la reunió.

L4 (IV).- 30 metres - 4 parabolts. Tirada de transició. Pugem per una placa amb una certa tendència a la dreta. acabem caminant. La reunió està molt a la dreta al peu d'un mur. Escapatòria a l'esquerra anant a buscar la drecera dels Graus.

L5 (V+/A0).- 30 metres - 9 parabolts. Els tres primers parabolts són exigents i cal agafar les poques preses amb carinyo. Encara que també es pot Azerar ... Més amunt van apareixen més preses i el grau va disminuint fins acabar caminant. Atenció que hi ha alguna pedra solta que pot caure al company de sota. A la reunió hi ha un llibre de registre.

Descens.- Hi ha dues opcions.
Muntar un ràpel (30 metres) i descendir la darrera tirada. Des d'aquí anar a l'esquerra, uns 150 metres, i trobem el camí ample de la drecera dels Graus per on baixem còmodament passant per davant de la via. En 15 minuts arribem a Collbató.
També podem continuar grimant amunt fins trobar el camí de Collbató a Montserrat i baixar per l'esquerra. Dóna més volta. 30 minuts.
Ver más

Cami Drecera Els Graus.

Els Graus (Via L´Avi Joan).

L1.

R1.

L3.

R4.

L5.
Video Via L´Avi Joan .- http://youtu.be/cXgmlyETrCM

L4.

R4.

Bote de Piadas.

La Taca Blanca.


L2.

R2.

R4.




Sector La Taca Blanca (Els Graus).


No hay comentarios:

Publicar un comentario