jueves, 3 de octubre de 2013

Ascension a La Mamelleta," Via La Paciència del Sioux IV+, - 75 m." Montserrat (Barcelona).


Hay que ver lo que queremos a nuestra Montse, jejeje. Tiene tantas vias para todos los gustos e incluso una zona de bloques que mas adelante os comentaremos.
Ahora es el turno de La Mamelleta, por la zona de" La Plantación "detras de "Gorros". Via La Paciència del Sioux IV+, 75 metros de altura. Es una buena via para iniciarse en vias de varios largos bastante bien asegurada, aunque siempre vigilar nunca os confieis lo que hoy esta muy bien mañana puede estar mañana fatal, jajaja. Lo realmente durito es su aproximacion y descenso por la canal la cual tenemos que ir. Sino ya nos contareis...!!!.
Por lo demas vais a disfrutar de una buena ascension y unas vistas formidables de la Vinya Nova, La Plantacion,Gorros, Sant Jeroni,etc.
Como siempre hay os dejamos la reseña y como llegar a la via,etc. Deseamos que os guste. Lo dicho a tivar!!!!jejeje











Ressenyes de La Mamelleta, Via La Paciència del Sioux IV+, 75 m. Montserrat (Barcelona).

Via: La Paciència del Sioux
Zona: Montserrat – La Plantació
Dificultat: IV+ (BD+) ...
Dificultat obligada: IV
Llargària: 75 metres
Equipament: Via equipada amb parabolts
Material: 8 cintes exprés i una baga encintar una savina
Orientació: Sud-oest
Valoració: **

Aproximació.- Des de l’aparcament del Clot de la Mònica, prenem el corriol que puja cap a Sant Joan (marques blaves). El seguim, deixant la Pastereta enrere fins que guanyem un collet. En aquest punt prenem el corriol de l’esquerra (marques grogues i blanques). El seguim fins que un cop passat un torrent trobem unes fites a mà dreta que ens marquen un nou corriol. Seguim pel corriol que mena a una canal equipada amb esglaons metàl·lics. Un cop passada la primera secció d’esglaons prenem el camí de l’esquerra (fites) passant pel peu de via de la Infinity. Seguim remuntant per la banda esquerra de l’Agulla dels Col·leccionistes (trobarem una corda fixa) fins arribar a una clariana just davant de la vessant oest de la Roca de Sant Cugat (on comença la via Territori Dakota).
Seguim amunt i quan estiguem entre la Mamella i la Mamelleta ens desviem cap a l’esquerra vorejant el vessant sud de la Mamelleta fins trobar el peu de via, una mica canal amunt.

Veure l’aproximació amb Google-Maps.

L1(IV+)
Localitzar el peu de via és el més complicat de tota l’ascensió. L’itinerari s’inicia al principi de la canal que fan ‘La Triple’ i ‘La Mamelleta’; la primera assegurança es troba una mica amunt i costa veure-la.

Un cop localitzada només ens hem d’enfilar a la paret i començar a gaudir de la bona roca que ens acompanyarà quasi tota la via. La tirada és fàcil, sempre amb preses agraïdes. Només ens haurem d’assegurar d’anar seguint el camí correcte, ja que les assegurances, col·locades amb molt bon criteri, mai són a tocar. A la segona meitat del llarg la placa es va rampant fins arribar a la reunió. 40 metres.

L2(III+)
Sortim de la reunió recte amunt i de seguida trobarem un parabolt (l’únic del llarg).

Un cop encintat seguim recte fins una savina, que podrem llaçar amb una baga, que ens protegirà la superació d’un llavi. Un cop sobre el llavi seguim per una fissura amb roca discreta fins una bona alzina on farem la reunió. 20 metres.

L3(II)
Tirada de tràmit per arribar al cim de l’agulla. Assegurarem al segon de corda a esqueneta. 15 metres.

Descens:
El descens el fem des-grimpant la via normal (vessant nord) fins un collet, on baixem cap a l’est fins arribar a la canal entre La Mamella i La Mamelleta i desfem el camí de pujada.

Nota.- Ressenyes extretes de htpp://escalatronos.wordpress.com/
Gracias por vuestro gran trabajo.

No hay comentarios:

Publicar un comentario