domingo, 28 de septiembre de 2014

Ruta a peu a Sa Talaia "475 metres", Sant Josep de Sa Talaia. (Eivissa).

Sa Talaia.

Us hem preparat una nova ruta de senderisme per un dels llocs més emblemàtics de Sant Josep de sa Talaia. Pujar al cim de Sa Talaia, el pic més elevat d'Eivissa amb els seus 475 metres, que ens permetrà gaudir de les increïbles vistes del municipi i una gran part de l'illa d'Eivissa i la costa de Formentera. Una excursió molt recomanable en els dies més clars.

Pista.

Descripció Ruta a peu a la Talaia "475 metres", Sant Josep de Sa Talaia (Eivissa) .- 

Fitxa Tècnica: 

Grau de Dificultat: baix.
Temps / Horari: 2 hores (només anada).
Desnivell / Quota màxima: 475 metres.
Ús: si.
Ús actual: si.
Senyalització: Molt bona.
Llocs de Valor: Església de Sant Josep de sa Talaia i vistes increïbles de la meitat de l'illa, costa de Foirmentera i dies clars València.
Època: Tot l'any.

Bosc.

Encara que sigui una caminada de pujada, no heu de preocupar-vos. La ruta que us proposem és tranquil · la amb poc desnivell, al final, només trobareu una zona una mica més empinada al final. A mesura que es vagi pujant, es recomana fer petits descansos, càmera en mà ia gaudir del paisatge que ens envolta.

Cim de Sa Talaia 475 metrtes.





El passeig s'inicia des des de la mateixa plaça de l'església, es pren el carrer Sa Talaia, passant davant de Can Jeroni, un centre cultural que ofereix periòdicament exposicions sobre pintura, escultura i fotografia. Al poc temps el carrer es converteix en un camí amb vegetació autòctona a banda i banda i un bosc de pins. El sender és de fàcil accés, discorre per la falda de les muntanyes confrontants a la Talaia, amenitzat per unes fabuloses panoràmiques, perquè el recorregut sigui més suportable. En un dia de sort, hi ha la possibilitat que se us creui en el vostre camí una "Geneta". El mamífer més exòtic d'Eivissa. Són animals molt tímids i esquius que poques vegades es deixen veure. 

Cala Jondal al fondo Isla de Formentera.
En el primer tram, aquestes són les vistes que podreu gaudir, un bonic paisatge rural, cases eivissenques disperses entre bancals formats per murs de pedra, camps llaurats i els boscos de la zona. Seguim la caminada fins arribar al cim, on trobaràs dos increïbles miradors que domina gran part de l'illa i poder prendre les millors fotos.

Si ens situem al costat de l'antena i mirem cap al nord contemplarem: La badia de Sant Antoni, el perfil del poble de Sant Antoni, el Cap Nonó i la zona turística de Cala de Bou i Port des Torrent. L'hora més interessant és al vespre i així poder veure la posta de sol. 
En canvi si mirem al sud, podràs visualitzar la impressionant badia de Porroig, Cala Jondal i la costa de l'illa de Formentera al fons. Increïble !!


Cala Bou y la bahia de Sant Antoni.


Cim de Sa Talaia.



Illots de Ponent.

 Per gaudir d'altres vistes, has de tornar el camí principal, deixant l'antena a la teva esquena i al costat de l'esplanada (pàrquing) veuràs un petit sender que puja a un monticle on podràs gaudir de les vistes més impressionants de la costa oest de Sant josep: Des de la platja de Cala Bassa a les Platges de Comte, i albirar la Reserva Natural dels Illots de Ponent. Sense paraules !! En els dies molt clars fins podràs veure la costa de la península (València).

I hora de tornar! Un d'aquests passejos que la teva retina no oblidarà en molt de temps ...

Resenyes de la ruta per.- http://www.santjosep.net/una-ruta-al-punto-mas-alto-de-la-isla-de-ibiza-sa-talaia-en-sant-josep/
Sargantana Pitiusa.


Esglesia medival de Sant Josep de Sa Talaia.

No hay comentarios:

Publicar un comentario