sábado, 1 de noviembre de 2014

RE "Recorregut Equipat" Canal del Cavall (PD), Sant Jeroni/ Montserrat. (Barcelona).


Canal equipada de la cara nord i descens habitual d´escalador@s. Es troba equipada en gairebé la totalitat de la seva longitud. Grimpades abans, les vistes i la proximitat al Cavall Bernat són per si mateix un motiu més que suficient per gaudir de la canal.Croquis i resenyes RE "Recorregut Equipat" Canal del Cavall (PD), Sant Jeroni /Montserrat. (Barcelona).-

Fitxa Tècnìca.-

Dificultat: PD.
Aproximacio: 50 minuts.
Durada: 30 minuts.
Tornada. 1h. 10 minuts.
Desnivell /Cota máxima: de 600 metres a 1.050 metres.
Equipament: Cordas fixes e instalacions per rapelar.Grimpada am la posibilitat de puja amb nens (mes de 8 anys). Espai protegit d´interes Natural.
Material: Disipadora, arnes, casc i baga de seguretat. Opcional corda (40 metres) i rapelador.


Aproximació: Agafem la A2 fins Monistrol de Montserrat, pujem fins a l´ermita de Santa Cecilia. Aparquem, des de el refugi, pel GR-172, anirem en direccío al monestir, passant per sota del serrat del Moro, la paret de l´Aeri, la paret de Diables i, finalment el Cavall. Un cop superat l´esperó del morral del Cavall, ens endisarem per la primera gran canal que trobem. Alerta, perque pocs metres abans de la canal trobarem una altra torrentera amb menys restes de pas, que porta a les vies de la dreta del Cavall.

Descripcio.-

Iniciem la torrentera grimpant en refleixos curts fins que aviat trobem les primeres cordes. Un continu d´aquestes ens portaran gairebé fins al final; primer superant murets, després per una canaleta caracter´´istica, i finalment, a la part superior, en el tram més espectacular per superar unmur cap a l´esquerra i enllaçar amb una altra fissura herbosa. Val la pena detenir-se per gaudir de la majestuositat del Cavall, sentinella omnipresent en tot el recorregut. Després d´un tram boscós, el recorregut marxa a l´esquerra per trobar la sortida. En aquest tram, trobem una de les clássiques cintes planes negres (estil cinturò de seguretat) que abans adornavem la majoria del recorregut.Tornada. Podem tornar pel mateix lloc (Corda de 40 metres) per rapelar. o utilitzar quealsevol de les altres canals equipades per baixar. Una bona opció és aprofitar per visitar la balma de SAnt Antoni i baixar per l´ombrivola i propera canal dels Avellaners.