miércoles, 23 de septiembre de 2015

Ascensió L´Esperó d´Olesa "Via Facilonga, V- - 165 m." Zona Camping/ Montserrat. (Barcelona).


Pitxona i Jota.

Serra Llarga i Sta. Cova.
A la zona del Càmping prop del Monestir de Montserrat, es situa la Serra Llarga i Sta.Cova. Una impressionant paret on entre altres trobem la Granota, L'Esperó d'Olesa, Fra Gari, La Agulla de Serra Llarga, Cota del Castell Otger, etc.
Aqui ens trobem amb una via "Facilona" al costant de L'Esperó d'Olesa, amb un grau senzill, a l'ombra i d'aproximacion gairebé nul·la des de la zona d'aparcament del Monestir. Amb un ambient cada vegada més espetacular, conforme anem fent llarg després de llarg de la via. Per la seva situació i vista la recomanem. Que gaudiu d'ella.

Monestir de Montserrat.

Camí de Sant Miquel.
Acces a la via.

Aproximació.-

Des de Barcelona ens dirigim al poble de Monistrol de Montserrat, i d'aquest a l'aparcament del Monestir de Montserrat (descompte per federad @ s).
Un cop haguem estacionat, ens dirigim cap a la zona del càmping pel Torrent de Sta. Maria, agafem el camí de Sant Miquel (Estació del Funicular a Sant Joan), en dirrecció a la Creu de Sant Miquel. Passada l'entrada del Càmping uns metres despres arribarem a una tanca o reixa sense passar-la. Des d'aquí començarem a grimpar per una canal que comença al costat d'una papelera, ascendint per ella fins arribar a la R0, marcada amb un punt verd i més amunt veurem tambe un spit també pintat de verd inici d'aquesta via.




Entrada al Camping Montserrat.

Esperó d´Olesa.

Camí de Sant Miquel. Tanca

Acces a la Via. Canal.

L´Esperó d´Olesa.

Peus de via. (spit verde).

L1.

R1.

L1 (III) .-

Un cop localitzada la marca verda de la R0, una mica més amunt veiem la primera assegurança també de color verd, continuem recte amunt trobarem un burí molt oxidat. Cal fixar-se bé ja que ens passarem aquesta assegurança i potser fins a la reunió R1 que aquesta situada a la roca al costat d'uns arbustos. 20 metres, un spit i un buril amb xapa.

L2.

R2.
L2 (II) .-

Llarg de trànsit, per arribar a la R2, continuem un xic cap a la dreta i seguim recte fins a la reunió amb tres punts d'ancoratge, dos espits amb anella i un parabolt. 25 metres, tirada neta.

L2.

L3.

R2. (Jota).

Vall del Llobregat.

L3.

L3.

R2.

L3 (III) .-

Des de la R2, continuem en diagonal a la dreta, fins arribar a R3. També situada a la paret al costat un arbre. També amb tres ancoratges de spits amb anell. Aqui veurem la corda fixa, utilitzada com passamans, per arribar a la via Monolitic Groc en L'Esperó d'Olesa. 20 metres, 3 assegurances

L3.

R3.

Passamà Via Monolitic Groc a l´Esperó d´Olesa. R3.

L4.

R3. (Pitxona, Guti i Jota).Equipo!!!!

L4.

L4.
L4 (IV) .-

La vista de la Vall del Llobregat són genials des de aqui. La cosa ja es posa una mica més vertical. Continuem amb tendència a la dreta, passant uns ressalts, fins a arribar a R4 situada gairebé on es ajuntan la zona boscosa. La roca ja comença a estar mes compactada però no ens podem anar de lleugers, Vigilar sempre !!! La R4 és una reunió amb dos parabolts amb anella per rapelar i cordino d'unió. 20 metres, 5 assegurances.


R4.

L´Esperò d´Olesa.

Serra Llarga i Sta. Cova.

L4.

L4.

L4.

R4.

L5.

L5.

L5.

Vall del Llobregat.
L5 (V-).-

El llarg clau de la via, encara que per a nosaltres gairebé diríem que va ser el penúltim (L6), Aquesta vegada ja mes vertical però amb molt bones preses, sempre temptejant on i com ens agafem per evitar caigudes de pedres als companys. En arribar a una bona lleixa en zona boscosa a bem la reunió. Amb tres punts d'ancoratge parabolts units amb cadena i anella. 27 metres, 6 assegurances.

L5.

L5.

R5.

R5.

L6.

R5.

L6.

L6.

L6.
L6 (IV +)

No parem de gaudir de la vista que tenim ja de tot el Monestir, la Vall del Llobregat, etc. És brutal !!!. jejeje. Bé ara entrem en el llarg per a nosaltres mes complicat per fer. Primer tirem cap a la dreta una mica i després cap a l´esquerra, aquest llarg té la roca bastant descomposta i la seva entrada a la reunió es fa per l'esquerra d'un arbol.Aqui vigilar moltíssim la caiguda de pedres. La reunió es trobes de després d'aquest arbre. El frec de la corda també arrossegués pedres cap avall. molt, molt de compte. La R6, 2 parabolts sense anella ni unió Ok. !!! 27 metres. 5 assegurances.

R6.

R6.

L7.

L7 (IV).-

L'últim llarg, si decidim rapelar per la via. Remuntem per la paret, aquesta vegada cap a l'esquerra fins arribar a passar un ressalt. on trobarem la R-7, potser la pitjor de la reunions, molt incomoda per mes de dos persones.
Nosaltres vam decidir concloure la via per arriba.R7, dos parabolts amb anella units per un cordino. 20 metres, 4 assegurances.

L7.


R7.

R7.

L8.

R7.

R8. (Savina + Pont Arrel!!!)
L8 (III).-

Sense pensar-ho massa, vam decidir sortir per dalt de la via, abans que rapelar. Ja que la via és molt boscosa i amb força pedres soltes. Encara l'alternativa de sortir per dalt tampoc ens salva d'algunes caigudes de pedres. En fi !!! jajaja.
El que s'ha dit, sense pensar-ho molt remuntem uns ressalts fins a trobar algun arbre o arbust per muntar la R8 reunió. Nosaltres, la vam fer amb una savina i un pont arrel. jajaja !!!. Des d'aquí fins al cim ens queda grimpar una mica per unes roques. 30 metres, tirada neta. Aprofita per tirar bagues a les savines com assegurances.

L9

R8.

R9. Cim Esperó d´Olesa.

Cim Esperó d´Olesa.

Cim Esperó d´Olesa.

Cami de Sant Miquel.

Ermita de Sant Miquel.

Descens o Retorn.-

La via és raperable, però té el inconvenient que rapel després ràpel sempre cauran pedres. la qual cosa nosaltres desaconsellem. Però expliquem aquesta opció d'desdecenso. Des de la R7 rapelaremos fins a la R5, perquè a la R6 no hi ha instal·lació de ràpel. Uns 50 metres (ull no us ho assegurem, recordar-vos de fer nusos als extrem de la corda !!!). De R5 a R4, 25 metres; de R4 a R3, 20 metres; R3 a peu de via 45 metres. 4 ràpels en total

L'altra opció és sortir per dalt des de la R-7, muntant reunió en algun arbre o savina i continuar grimpant una mica fins a sortir al camí de Sant Miquel al costat de l'estació superior del funicular a Sant Joan. També poden caure pedres a els i les companys !!! Vigilar !!! Gràcies.
I aqui o agafar el funicular al monestir o baixar tranquil·lament fent una passejada pel camí de Sant Miquel fins al Monestir.

Ermita de Sant Miquel.

Mel i Mato. Guti, Pitxona i Jota.

Acces a la Via Facilonga.


Fitxa Tecnica.-

Via: Facilonga.
Zona: Mistic Drú (L´Esperó d´Olesa)- Montserrat.
Dificultat: V-.
Dificultat obligada: V-.
Llargària: 165 metres fins R7 ó 195 metres fins cim R8 (Cami de Sant Miquel).
Grau d´exposició: Mitjà.
Grau de compromís. Baix/Mitjà.
Equipament: Variant parabolts, espits i buril. Reunions raperables menys R6.
Material: 10 cintes expres. i reunions (Aniram bé bagues savineres per L8)
Orientació: Est.

No hay comentarios:

Publicar un comentario