martes, 30 de enero de 2024

La Mola Bloc - Zona Urbanització "Sector Els Diposits I ó de les Onze Hores", Matadepera (Barcelona).

Problema s/t, ?? (sit). Bloc U.F.O.

El Parc Natural de Sant Llorenç del Munt i l'Obac és un espai natural protegit de 13.694 hectàrees situat entre 12 municipis de les comarques del Bages, el Vallès Occidental i el Moianès. El Parc integra 2 conjunts muntanyosos, Sant Llorenç del Munt i la serra de l'Obac i el seu paisatge es caracteritza per un relleu escarpat, ple de cingleres, canals, monòlits, coves i avencs.
Aquí trobem que podem fer moltes activitats de muntanya com senderisme, barranquisme, espeleologia, alguna via ferrada i per descomptat l'escalada en gairebé totes les seves variants. En aquesta ocasió estem intentant redissenyar o donar informació sobre algunes zones i sectors per a la pràctica en bloc o bouldering. Desitgem que sigui del vostre interès i gust.

Carrer Cavall Bernat, Matadepera.

Ubicació i localització de les Zones d'Estacionaments i Sectors d'escalada en Bloc Zona urbanització - La Mola Bloc, Matadepera (BCN).

1.- Sector Cavall Bernat. (Possiblement desaparegut).
2.- Sector Els Diposits II ó Cavall Bernat (Algun bloc en terreny o jardí privat).
3.- Sector L´Esquirol.
4.- Els Diposits I ó de les Onze Hores (Algun bloc en terreny o jardí privat).
5.- Sector El Bacallà. (Algun bloc en terreny o jardí privat).

Aproximació:

Des de Barcelona, agafarem la C-58 direcció Terrassa, Manresa, etc. Sortirem per la sortida 12, cap a Sabadell Centre / Nord - St. Quirze V. Sud / centre. Seguirem les indicacions Sabadell Nord per la C-58c. Després agafarem la Ctra. De Matadepera la BV-1248 Arribant al municipo de Matadepera, pujarem fins al carrer Vista Alegre i estacionarem el vehicle

Un cop estacionat el vehicle, estarem dins de la zona de la Urbanització, des d'aqui podrem accedir a diverses zones amb les seves diferents sectors dins del que hem decidit anomenar respectant els aperturista "La Mola Bloc". En les ressenyes que disposem estan dins de Sant Llorenç de el Bloc.

Cap de Mort i les Gaites - Pista Forestal per sobre del Carrer Vista Alegre, Matadepera (BCN).

Zona d'Iniciacion a l'Escalada Esportiva.

Accés:

Un cop estacionem el vehicle al carrer Vista Alegre de la població de Matadepera. Ens dirigirem als diferents sectors anant a dreta (carrer Cavall Bernat) o esquerra (cap a Masió Blanca) del carrer segons el sector que haguem escollit. Pel sector Diposits I o de les Onze Hores (anomenat així segons altres ressenyes) d'aquesta ressenya ens dirigim, cap al final del carrer Vista Alegre a buscar el pàrquing Nawat o de la Mansió Blanca o intentar aparcar amb el vehicle en aquesta zona. També és on s'inicia el "Camí dels Monjos" per pujar al cim de la Mola, pal indicatiu vertical "Camí dels Mojons / Carrer Vista Alegre de Dalt i prop es troben el dipòsit d'aigües de Matadepera".

Un cop estiguem al costat de la Masió Blanca, pujarem o ens direm cap a una pista forestal que està per sobre o parela del carrer Vista Alegre, al fons veurem els Cingleres de les Onze Hores, la Roca de l'esquirol, les Gaites i al final el Cap de Mort.

Bloc Truglud.

Bloc Truglud.

Girarem a mà dreta per continuar caminant per aquesta pista vorejant les tanques de limitació dels terrenys de les edificacions i gairebé en arribar a la zona boscosa, a peu de pista podrem veure el primer bloc del Sector Diposits I o de les Onze Hores "Fanguitull ". Seguint rectes veurem el bloc U.F.O. al costat del Truglud. La resta de blocs haurem de remuntar cap a les parets de les Onze Hores per un senderet no gaire evident, trobant gairebé de seguida el bloc Pla, el Zulo, la Perruca, el Rampell ia dalt de tot el Clerc.

Problema s/t, V. Bloc U.F.O.

Problema s/t, V. Bloc U.F.O.

Bloc U.F.O.

A Sant Llorenç de Munt també trobem zones i llocs per a la pràctica de la modalitat d'escalada en bloc.
El boulder o escalada en bloc ha seduït molts escaladors i molt personal que s'està iniciant en aquest estil d'escalada. I és que aquesta modalitat d'escalada és potser la manera més natural d'escalar de l'ésser humà. A més el boulder és una estupenda manera de començar a escalar en principi només necessitareu de les vostres mans i peus. El cos és la base. Si ja sé que uns bons peus de gat o una mica de magnesi ajuden molt, però a escalada en bloc és això, resoldre els problemes obrint vies sense necessitat de cordes, cintes, arnesos i tota la resta de l'equip clàssic.

Bloc U.F.O.

Problema s/t, III+. Bloc U.F.O.

Problema s/t, III+. Bloc U.F.O.

En aquesta ens hem acostat de nou a la zona coneguda com la Urbanització, nom donat ja que la majoria de sectors estan molt a prop o enganxats als límits de les finques o jardins. I fins i tot alguns d'aquests blocs han quedat dins d'aquestes finques o han estat eliminats per culpa del boom immobiliari voraç, que va amenaçant i cada vegada menjant-se part del Parc Natural de Sant Llorenç de Munt i l'Obac. Esperem que ara amb la categoria d'Espai Protegit, aquesta activitat estigui més censurada i regulada.
Alguns sectors afectats o desapareguts en aquesta zona són Els Dipòsits I i II (també coneguts segons altres ressenyes com Cavall Bernat i de les Onze Hores) aquest últim és potser un dels que menys afectat. Sector Bacallà i un antic sector Cavall Bernat molt a prop del carrer amb el mateix nom, el qual només queda un bloc que està molt enganxat als límits d'una finca i la carretera.

Problema s/t, III+. Bloc U.F.O.

Problema s/t, V (sit). Bloc U.F.O.

Problema s/t, V. Bloc U.F.O.

Problema s/t, V. Bloc U.F.O.

L'escalada en bloc a Sant Llorenç de Munt sol ser en petits i grans blocs de roca conglomerada. Que un cop netejades té una gran qualitat. Al ser gairebé una pràctica encara poc donada a la zona, donen molt de joc a noves obertures o realització de nous problemes i travessies.
En si us anim fer arribar totes aquestes noves obertures, així mateix tota la informació d'anteriors per intentar donar la màxima i actualitzades ressenyes. Gràcies.

Podeu escriure'ns a: bulderenbcn@hotmail.es

Problema s/t, V. Bloc U.F.O.

Bloc Fanguitull.

Bloc Fanguitull.

Bloc Zulo.

Ressenyes La Mola Bloc - La Urbanització "Sector Els Dipòsits I o de les Onze Hores", Matadepera (Barcelona).-

Bloc 1.- (Fanguitull).

Problema 1.- "Verd" s/t, V+ (Travessa d'esquerra a dreta).
Problema 2.- "Verd" s/t, V+ (sit).
Problema 3.- "Blau" s/t, 6a/6b (sit).

Bloc 2.- (U.F.O.).

Problema 1.- "Blau" s/t, 6a/6b (sit). Travessa d´esquerra a dreta.
Problema 2.- "Negre" s/t, 7b/7c+ (sit). Travessa d´esquera a dreta.

Bloc 3.- (Truglud).

Problema 1.- ""Gris" s/t, Proyecte (Travessa d´esquerra a dreta).

Bloc Zulo.

Bloc La Perruca.

Bloc 10.- (Pla).

Problema 1.- "Verd" s/t, V/V+ (sit).

Bloc 11.- (Zulo).

Dos problemes per classificar.

Bloc 12.- (Dodots).

Un problema per classificar.

Bloc El Rampell.


Bloc Clerc.

Bloc 13.- (La Perruca).

Problema 1.- "Verd" s/t, V/V+.
Problema 2.- "Verd" s/t, V/V+.

Bloc 14.- (El Rampell).

Problema 1.- "Groc" s/t, IV/V.

Bloc 15.- (Canalla).

Bloc per explotar.
Bloc Clerc.
Bloc 16.- (Petit).

Bloc per explotar.

Bloc 17.- (Clerc).

Problema 1.- "Groc" s/t, IV+/V.
Problema 2.- "Groc" s/t, IV+/V.
Problema 3.- "Verd" s/t, V/V+.

Nota: Les ressenyes són orientatives, extretes de la recopilació realitzada per eburgada@eresmas.com. En principi els blocs de les fotos com els ressenyats poden no ser els mateixos. En esperar de poder donar unes ressenyes més actualitzades i precises. Gràcies.


Ubicació i localització La Mola Bloc - Zona Urbanització "Sector Els Diposits I o de les Onze Hores", Matadepera (BCN) extret de.-  Sant Llorenç del Bloc eburgada@eresmas.com

 

No hay comentarios:

Publicar un comentario