domingo, 15 de septiembre de 2024

Escalada Esportiva a Vinya Nova "Sector El Kiwi", El Bruc/ Collbató (Barcelona).



Sector El Kiwi - Vinya Nova.

ATENCIÓ.- ZONA O SECTOR D'ESCALADA AMB PROHIBICIÓ PERMANENT.

Ens endinsem a la coneguda zona d'Escalada de la Vinya Nova, al vessant sud. Coneguda per la cara amable, el Restaurant-Masia de la Vinya Nova. Un lloc molt recomanable per anar a dinar i fer algunes tapes després de realitzar alguna activitat a l'aire lliure o simplement perquè ens ve de gust, és un lloc entranyable, amb fàcil accés en vehicle.

Vinya Nova també és coneguda pels seus itineraris d'escalada tant de clàssiques com més d'esportiva. Tot i que gran part de l'any compta amb una legislació que regula aquesta activitat.

Masia - Restaurant Vinya Nova, El Bruc.

Masia - Restaurant de la Vinya Nova, Collbató.

Aproximació:

Des de Barcelona, ​​agafarem la Ronda de Dalt fins a la sortida cap a Lleida/A-2/Tarragona. Continuarem per la B-23 cap a St. Feliu de Llobregat/St. Joan Despí, ens mantindrem als carrils esquerres per agafar la rampa en direcció A-2. Sortirem per la sortida 575 cap a Collbató, continuarem per una pista paral·lela a la A-2, fins arribar a la zona o centre comercial (Bon Preu i Restaurant La Cassola). Girem a la nostra dreta per l'avinguda Principal, passem una petita rotonda i continuem a l'avinguda Principal fins al final que empalma amb el carrer Lleida. A l'alçada del carrer Puigcérda preguem a la nostra esquerra, per aquest carrer fins arribar a l'avinguda de la Vinya Nova, que ja no deixarem fins arribar a la Masia-Restaurant de la Vinya Nova, a trams afaltats i altres trams pista de terra . Un cop allà podem estacionar a la zona d'aparcament conegut com a Parking Nubiola.

Pas Tancat a Vehicles - Pista Forestal a la Bassa.

Pista Forestal a la Bassa.

Acces:

Un cop haguem estacionat el vehicle, ens dirigim cap a l'entrada del Restaurant-Masia de la Vinya Nova. Agafarem una pista de terra en direcció al Bruc, vorejant els límits del restaurant i després passant a uns camps de cultius d'oliveres. Just abans d'arribar a la zona boscosa i l'inici d'un PR. A la dreta veurem que neix una pista forestal tancada amb una barrera al pas de vehicle. Creuem aquesta barrera i seguim uns metres per la pista forestal, deixant a l'esquerra la zona boscosa ia la dreta els camps d'oliveres. De fons veurem Els Pollegons, aquesta pista porta fins a una bassa de recollida daigua i voreja la Masia-Restaurant de la Vinya Nova per la part posterior. A meitat gairebé de pista a la nostra esquerra al bosc si ens hi anem fixant, veurem unes grans roques, aquest és el Sector El Kiwi. L'accés traves del bosc no està gaire definit, haurem d'anar-nos apropant com millor vegem fins a la base d'aquestes roques.

Un cop a peus de la roca només hem d'anar enganxats a aquestes vorejant cap a la dreta, fins trobar el sector, on veurem algunes assegurances de les vies d'escalada.


Acces al Sector d´Escalada Esportiva El Kiwi.

Via Ets un mite,6a.

Via Ets un mite, 6a.

Després de localitzar el sector El Kiwi, ens col·loquem l'equip i distribuïm el material per començar a fer alguns dels itineraris de la zona.

Si aconsellem, si podeu portar algun tipus tisora ​​de poda, ja que la base de les roques està força tapada per arbustos i esbarzers, així esbrossar o podar algunes branques per aclarir l'accés a l'inici d'aquestes. Per la seva orientació hi ha part del sector on trobarem ombra al matí, les vies més a la dreta i que no és a la zona tan arbustiva.

Peus de Vies Sector El Kiwi.

Via Testículs, V+.

Via Testículs, V+.

Via Testículs, V+-

Aquest Sector va ser obert i equipat pels germans Albert i Oscar Masó per l'any 2.000, són vies molt curtes de tot just uns 6 o 7 metres. L'equipació és amb spits i moltes o gairebé totes compartint desvinculacions, algunes ja se li comença a veure òxid.

El grau de dificultat varia des de IV+ a 6a amb sortides molt explosiva, proper a dificultat d'escalada en bloc o boulder amb assegurances.

Via Afèresi, IV+.

Via Afèresi, IV+.

Peus de Vias Sector El Kiwi.

La roca en si és de molt bona qualitat, però cal netejar i sanejar, ja que s'hi acumula molta pinassa ja que sembla ser una zona molt poc freqüentada.

Nota: Buscant informació sobre aquest sector ens hem trobat que actualment està prohibida la seva escalada!!!.

ATENCIÓ: Les vies amb una restricció total s'han indicat amb “Prohibida actualment”. Aquesta informació pot estar obsoleta i el lector és l´unic responsable d´informar-se adequadament de la situació de cada via abans d´anar-hi i de les conseqüències que se´n poden derivar si no compleix les regulacions.

Via Xarop de pal, V.

Via Xarop de pal, V.

Pista Forestal a la Bassa.

Pista Forestal a la Bassa - Vinya Nova.

La Palleta i Pollegó Est.

Croquis i Ressenyes Escalada Esportiva a Vinya Nova "Sector El Kiwi", El Bruc/ Collbató (Barcelona).- de Esq. a Drta.

Via 1.- Xarop de pal, V. (equipada amb Spits).

Via 2.- Ballatine´s, V+. (Equipada amb Spits).

Via 3.- Afèresi, IV+. (Equipada amb Spits).

Via 4.- Testículs, V+. (Equipada amd Spits).

Via 5.- Ets un mite, 6a. (Equipada amb Spits).

Via 6.- Compte amb el conte del conte, IV+. (Equipada amb Spits).

Material: 5 cintes expres, casc, arnes, baga d´ancoratge, peus de gat i corda d´uns 20 metres. Opcinal: Bossa amb magnesi, malló per abandonar i pot venir bé algun cordino per reforçar les desvinculacions. Alçada màxima de les vies uns 6 ó 7 metres.

ATENCIÓ.- ZONA O SECTOR D'ESCALADA AMB PROHIBICIÓ PERMANENT.

Croquis i Ressenyes Escalada Esportiva a Vinya Nova "Sector El Kiwi", El Bruc/ Collbató (Barcelona).

No hay comentarios:

Publicar un comentario