lunes, 7 de octubre de 2013

Ascensió a La Rampa de l´Esfinx "Vies Aton, V - 130 metres + Argos, IV+ - 60 metres" Ecos-Montserrat. (Barcelona).


Jejeje, Tras dos intentos por fin la realizamos La Rampa de l´Esfinx. Con no muy buen tiempo como podréis observar en las fotos,jajaja. Pero nos la llevamos!!!!Fem Via!!!! En si es mas la aventura y disfrutar de una gran dia en Montserrat con buena compañía. Dura y larga aproximación eso si!!! Las Vias un paso de V+ muy muy interesantes aprovechar y mirar bien los agujeros ó huecos (es una pista!!)jejeje.Nada como siempre esperamos que os guste esta otra opción de pasar un buen rato,Bueno gran ratazo!!!!jajaja. Ideal para días de sol en Invierno ó Otoño. No hagáis como l@s presentes en coger esos días con viento y amenaza de lluvias,jajaja. Quina poc!!!!.







Resenyes La Rampa de L´Esfinx "Via Argos, IV+ - 60 metres" Ecos - Montserrat. (Barcelona).-

Via: Argos....
Zona: Ecos - Montserrat.
Dificultat: IV+.
Dificultat obligada: IV.
Llagaria: 60 metres.
Grau d´exposicio: baix.
Grau de compromis: baix.
Equipament: Via equipada amb parabotls ( 8 mm). R´s Parabolts amb anelles.
Material: 4 cintes expres ,baga i mosquetons per R´S.
Orientació: Oest.

Aproximacíó: Via de continuación per arriba al cim de la Rampa de L´Esfinx. Desde la R3 de la via Aton (resenyada amb aquet álbum de fotos). Caminem fàcilment per la roca desde la R3 (Via Aton) hacia la cara Oest passant per un petit bosc que ens deixara a peu de via.

L1 (IV).- Comencem el llarg assegurats d'un arbre i ens enfilem per la roca, que es molt bona i semblant a la de Gorros, fixant-nos prou en trobar els tres parabolts del llarg. Llarg plaent de IV i molt homogeni. 3 parabolts. 30 metres.

L2 (IV+).- Llarg de les mateixes característiques que l'anterior però un xic més bonic per que som més a munt i amb una mica més d'ambient. La reunió la trobem just al final de la via i tants sols ens quedarà grimpar uns metres fins el petit cim de la roca. Amagat dintre la fita del cim trobem un pot amb un petit llibre registre on només hi ha una piada de l'Aresta Brucs i ara la nostra. (Ah!! Nosotr@s no lo vimos bueno no miremos,jajaja). 4 parabolts. 30 metres.

Descens: La baixada la farem per la mateixa via ARGOS amb un sols ràpel de 55 metres fins el peu de via. I despres tornem hacia la Via Aton. Per la matexia Via Aton. Desgripem fins la R2 i fem un rapel de 55 metres. Fins la canal oests que dona al Cami dels Naps de Dalt, busquem una fita de pedras i una mica mes a baix una taca blava la seguim fins agafa el cami que hem fet per aproximació i tornem per aquet mateix cami. Es una mica perdedor, vigileu!!!!.


Resenyes La Rampa de l´Esfinx "Via Aton, V+ - 130 metres" Ecos- Montserrat (Barcelona).-

Via: Aton....
Zona: Ecos - Montserrat.
Dificultat: V.
Dificultat obligada: V.
Llargària: 130 metres.
Grau d´exposició: Baix.
Grau de compromis: Baix.
Equipament: Via equipada amb parabolts ( 8 mm.),spits, chapas amb anella. Excepte R3.
Material: 7 cintes exprés, baga i mosquetons per R´s. (opcional algún friends).
Orientacio:Sud Oest.

Aproximació: Es trata de una aproximació molt llarga uns 90 a 120 minuts. a peu de via Aton. Prenem el camí dels Francesos fins al Coll de l´Ajeguda. Desde aquí baixen per el nord al Torrent de Migdia. Pasem per sota de La Cajoleta i seguirem les marques grogues del camí dels Plecs del Llibre. Cami poc evident i penos de pujar peró que seguim les marques grogues ens dura a un coll a prop del camí dels Naps de Dalt. En aquest cami tenim el Montgros i davant, La Rampa de l´Esfinx. Seguirem al Oest,unes marques blaves per cami definit que ens dura a peu de via Aton.

L1 (IV).- Inicem l´escalada en tendencia a l´esquerra a cercar el primer parabolts que no està lluny del terra. Seguirem controlant la roca i trobant les assegurances justes i distants per plaques en adherencia fins un ressalt abans d´entrar a la reunió en un comede replà d´una petita balma. Llarg interessant amb roca a controlar per placa tombada i adherencia. 4 parabolts, R amb un Parabolt amb anella i 3 spits. 45 metres.

L2 (V+) .- Aquest llarg, diferent en el seu principi a l'anterior, es força vertical i amb roca molt bona i per arrampar-se i tornar-se molt fàcil en el seu final. Sortim de la reunió a l'esquerra per cercar el primer parabolt. Aquest es un pas de bloc força difícil on uns forats a la roca ens seran providencils. Seguirem recte a munt on anirà decreixent la dificultat. Tot això amb roca molt bona. Després seguirem per rampa molt fàcil intentant trobar els dos parabolts que resten per arribar a la reunió. Si no els trobem, realment tampoc fan falta dons es una escalada molt fàcil on si volem, podem posar algun friends o merlets al gust. 6 parabolts, R Parabolts amb anelles. 55 metres.

L3 (II).- Aquest llarg, realment, es de tràmit i molt fàcil que es ajudarà a arribar a la zona final on veiem el cap pròpiament dit de la roca.
En aquest punt tenim dos opcions. Una es anar a buscar la via ARGOS a la vessant oest o seguir a la nostra dreta per l'aresta Brucs. Llarg net. 30 metres.

Descens: Per la matexia Via Aton. Desgripem fins la R2 i fem un rapel de 55 metres. Fins la canal oests que dona al Cami dels Naps de Dalt, busquem una fita de pedras i una mica mes a baix una taca blava la seguim fins agafa el cami que hem fet per aproximació i tornem per aquet mateix cami. Es una mica perdedor, vigileu!!!!.

Resenyes extretes.- http://elcoleccionistadevies.blogspot.com.es/.








No hay comentarios:

Publicar un comentario