viernes, 18 de octubre de 2013

Zona d´Escalada Urbana "El Campillo" Pça. Salvador Puig Antic, (Roquetes - 9 Barris). Barcelona.

Paret Central Parking Pça. Salvador Puig Antic.

Vam començar una mica a reactualització d'algunes de les nostres ressenyes, especialment dels Rocodroms i boulder urbans.
Doncs amb el pas el temps alguns van patint trasnformaciones i alguns canvis.

Com és el cas de l'est rocòdrom urbà situat al barri de Roquetes de Barcelona. Que en un principi va partir d'una idea per a la creacció de diversos espais dedicats per a la pràctica de l'escalada i la seva variants. I fomentar així aquesta activitats entre les persones dels barris mes perifèrics de la ciutat.
Amb pocs rescursos econòmics i amb prou feines un consentiment per part de l'regidor d'urbanismes i cultura de l'ajuntament.
Es va crear una interessant zona amb diverses vies d'escalada i en projecte quedo una muret per muntar un boulder i noves vies en llops sostres.
Quedant parat durant força temps a causa de la manca econòmica sense rebre cap subvencion per part de l'area de cultura etc.


Boulder Pça. Salvador Puig Antic.

Boulder Pça. Salvador Puig Antic.

Rocodrom Pça. Salvador Puig Antic.

Rocodrom Pça. Salvador Puig Antic.


Sorpresa que després del canvi de mandat a l'ajuntament. Es van precipitar esdeveniment i es va demanar la realització d'aquest projecte a l'empresa Gecko Walls.
Realitzant una bona feina de des-equipament i reequipament de tota la zona. Encara que amb un caràcter més lúdic i menys esportiu.

En l'actualitat ha quedat una zona accessible per escalar amb tota la família. Tant per escalar amb corda o simplement fer travesses de boulder.

De fons encara es conserva algunes de les vies que en antany es equiuparon en els sostres.

A seguir gaudint !!!!

Boulder i Rocodrom Pça. Salvador Puig Antic.


Boulder Pça. Salvador Puig Antic.


Bulder Pça. Salvador Puig Antic.
Rocodromo "El Campillo" Pça. Salvador Puig Antic.Como much@s ya conoceis, estos es el proyecto que esta realizando la gente de BCN Free Climbing + CAM Nou Barris + Boulder Rocodrom a Barcelona (The Climbers Group). Con la colabaracion de muchas mas personas, grupos, clubs,etc. que se han animado a ayudarnos en dar vida a este proyecto. Gracias a tod@s, jejeje Soy l@s mejores.Todavia por acabar, os explicamos un poco lo que hay y posiblemente intetaremos que termine siendo,esta nueva zona de escalada en la ciudad de Barcelona.Constara de dos zonas de Boulder,con desplomes,techo,etc. + Dos zonas con vias de escalada deportiva. Una de inciacion/ escuela que contara con vias de IVº a 6b+. con unos 10 metros de altura. La otra zona sera techos, vias de empotramiento,etc. tambien con diferente dificultad de grados y practicamente la misma altura. jejeje. Actualmente ya hay unas 10 vias equipadas + parte de un boulder (en las fotos os dejamos entre ver los grados). Vamos que vais a disfrutar de la zona a base de bien. Siempre que la respectemos,ya habido algun destrozo y robo. Se agradece colaboracion y respecto por el trabajo que estamos realizando.Es para tod@s, gratix y de libre acceso.Sin mas os dejamos con algunas instantaneas para que veais como va la cosa.jejeje.Como llegar.- Zona d´Escalada Urbana "El Campillo". Pça. Salvador Puig Antic s/n (paredes del parking). Barcelona.Metro: L-3 Roquetes. Busses: 11, 127, 32,80.

Boulder "El Campillo" Pça. Salvador Puig Antic

Via de la esquina,6b.


Via Arista, 6a.

Via Arista, 6a.

Via la Bicha, 6a+/6b.

Rocodromo "El Campillo" Pça. Salvador Puig Antic. Via Antoni Benaiges (El Mestre que Va Prometre el Mar), IV+.

Via Arista, 6a.

Via de Romos a Riglos, 6a+

Viaa de Romos a Riglos, 6a+.


Via Arista, 6a.

Rocodromo "El Campillo" Pça. Salvador Puig Antic.

Rocodromo "El Campillo" Pça. Salvador Puig Antic.


De Izquierda a Derecha.-

Via 1.- Miki, V....
Via 2.- Escuela II, IV+.
Via 3.- Antoni Benaiges (El Mestre que Va Prometre el Mar), IV+.
Via 4.- La Bicha, 6a+/6b???.
Via 5.- Ivan III, 6a.Rocodromo "El Campillo" Pça. Salvador Puig Antic.


Techos, 
Rocodromo "El Campillo" Pça. Salvador Puig Antic.


Vias de escalada zona techo.-

Via 1.- Aristas, 6a+.
Via 2.- ¿?, 6b.

Boulder "El Campillo" Pça. Salvador Puig Antic.


 Traete tu slackline y entrena!!!!

Rocodromo "El Campillo" Pça. Salvador Puig Antic.


Rocodromo "El Campillo" Pça. Salvador Puig Antic.


Rocodromo "El Campillo" Pça. Salvador Puig Antic.
"Presa Gormiti".

4 comentarios:

 1. Escalada urbana, esperemos que se extienda como la espuma.
  Buena escalada y saludos de Eclipse Presas de escalada.

  ResponderEliminar
 2. hola hay alguna web donde esten recogidos estos lugares para escalar gratis en Barcelona?? conozco en nou barris pero necesito conocer en sant marti, gracias

  ResponderEliminar
  Respuestas
  1. https://laidbackplaces.com/urban-climbing-in-barcelona/

   No se si estan todos però hay bastantes

   Eliminar
 3. Hola Toni!!!! Hace unos años se edito una guia con gran parte de los rocodromos y bulder gratuitos de la ciudad. Actualmente esta agotada fue atraves del CAM Nou Barris, Boulder Rocodrom a BCN y el Casal de Joves de Catalunya.

  Si quieres la lista entera ponte en conctacto en https://www.facebook.com/boulderrocodrom.abarcelona/?eid=ARCrWc6pxadl2NEAhN_liDYxmSBfIj_KNvjspmgiQjSAVUa1na4mLQJ_6oA5f6NqDdLLcaX3i8UBE1GD

  ResponderEliminar