martes, 21 de abril de 2015

La Mola de Sant Llorenç de Munt,1.102 m.Ruta a Peu El Camí dels Monjos, Matadepera. (Barcelona).

Aquest cim, tot un clàssic, forma part de la serralada de Sant Llorenç del Munt, un gran conglomerat oligocènic d’uns 6 quilòmetres de llargada, orientada de Nord a Sud, entre les comarques del Bages i del Vallès i separant les conques del Llobregat mitjançant la Riera de Les Arenes a ponent i el Besos mitjançant el riu Ripoll, a llevant. La Mola és molt característica per la seva forma que li dona nom i les seves cingleres.


Cami dels Monjos.
La muntanya forma part del Parc Natural de Sant Llorenç del Munt i de l’Obac i per pujar-hi hi ha diverses rutes d’accés. Una d’elles és la del camí dels Monjos que prové de Sant Cugat del Vallès i que està tota indicada, ara bé aquest camí és un dels més turístics i sempre el trobem farcit de gent.
L’excursió és senzilla i fàcil i permet, entre altres punts d’interès, gaudir de l’església romànica de Sant Llorenç, aixecada dalt del cim a l’any 957 i consagrada al 1064. Aquesta església declarada monument Nacional conté, en les seves dependències, un restaurant que funciona per les nits del caps de setmana.

Roques de les Onze Hores.

Com arribar: Per arribar al punt de sortida hem d’entrar a Matadepera per la segona entrada i pujar pel passeig del Pla fins a la plaça de del Pla de Sant Llorenç per agafar el carrer Cavall Bernat fins al carrer de les Belles Roques a la dreta. Seguirem per aquest carrer fins al carrer de Vistalegre que agafarem a la dreta. Continuarem fins al final d’aquest carrer on podem aparcar el cotxe.



Itinerari:

Després de deixar el cotxe al final de tot del carrer, agafarem un camí que surt a la dreta i voreja una casa blanca. Dalt d’aquest camí, trobarem a mà dreta un dipòsit. Nosaltres hem d’agafar el camí a mà esquerra on de seguida trobarem una marca blanca i groga i una placa que ens indica “El Camí dels Monjos”. Començarem a pujar per un camí que encara té restes de l’empedrat que hi havia antigament. Seguim els senyals blanc/grocs i els del parc amb la roca de les onze hores al nostre davant. Entrem a la canal dels Monjos on el camí continua amb una forta pendent. Arribem en un petit mirador, on ens trobem davant els Plecs del Llibre i seguim amunt a la dreta per tornar a buscar el corriol petit que caraneja. Arribem a un altre mirador, on trobem una cruïlla. Hem d’agafar el camí que puja a la dreta (està marcat amb una pedra). 



Roques de les Onze Hores.

Parc Natural de Montserrat.




Caminem seguint recta. Trobem una cruïlla, amb un corriol petit a la dreta, nosaltres hem de seguir el camí gran que puja tot recta (hi ha pintada una fletxa verda pintada en una pedra). Seguirem pujant fins arribar a un senyal de parcs que ens indica agafar el camí de l’esquerra que ens porta a la cruïlla on s’uneix el camí que puja de Can Pobla amb el camí dels Monjos. Hem de seguir punt direcció la Mola. Mentre pugem veurem a baix Can Pobla i davant el Monestir. Ens endinsarem en un bosc i a mà dreta trobarem una cova anomenada Hort dels Monjos. Rodejarem la Roca Colom i només ens quedarà una forta pujada per arribar ja pràcticament a l’esplanada que ens portarà al cim.

La Mola de Sant Llorenç de Munt.


Monastir de La Mola de Sant Llorenç de Munt.

Monastir de La Mola de Sant Llorenç de Munt.

Monastir de La Mola de Sant Llorenç de Munt.

Monastir de La Mola de Sant Llorenç de Munt.

Retorn: Tornarem pel mateix cami d´anada.

Resenyes extretes de.- http://www.turismematadepera.cat/

Guti. Esplanada de la Mola.

La Mola de Sant Llorenç de Munt, 1.102 m.

La Mola de Sant Llorenç de Munt, 1.102 m.
Fitxa Tècnica: 

Grau de Dificultat: baja
Temps / Horari: 1 h. 45 minuts
Desnivell / Quota màxima: 710 metres a 1.104 metres.
Ús: Si.
Ús actual: Si.
Senyalització: bona
Llocs de Valor: Roca de les Onze Hores, La cAnal dels Monjos, Cova Horts dels Monjos, Plecs dels Llibre, Monastir de Sant Llorenç.
Època: Tot l'any.

No hay comentarios:

Publicar un comentario