martes, 23 de agosto de 2016

Ascensió La Portella Petita "Via GAM, 6a+ ó V/A0 - 100 m.", Agulles/Montserrat (Barcelona).

Zona d´aparcarment Can Maçana.

Portella Petita i La Portella Gran, Agulles.

La Portella Petita.
L'Agulla de la Portella Petita, és una de les entrada a la part sud de la regió de les Agulles a Montserrat. Al costat de la seva germana gran la Portella Gran., On trobem el pas de les Portellàs i on comencen moltes excursions a Montserrat. Així com l'accés a la majoria d'Agulles de la zona. La via GAM de la Portella Petita és un clàssic de l'escalada a Montserrat, i 100% recomanable l'feu en lliure com en artificial, us deixés amb unes bones vibracions.

Guti, Peu de via.

L1.
 Aproximación.-

Estacionarem el vehicle, a la zona d'aparcament de Can Maçana (en l'actualitat és de pagament, caps de setmana i festius). Que s'arriba des de la població de l'Bruc (BCN).
Quan haguem aparcat, passarem la barra de ferro que limita l'accés al trànsit rodat. Ens dirigirem cap al Refugi Vicenç Barbé i Coll de Guirló. Un cop estiguem a la explanadita del Coll de Guirló, continuarem per la dreta del PR (marques de pintura groga i blanques), cap al Refugi de Vicenç Barber. Una mica abans del pas de Las Portelles, ja sota de la Portella Petita, buscarem un corriolet a la nostra esquerra que ens deixés a peu de via.

L1.

R1.
 L1 (III+).-

La via comença en una semi-rampa, amb molt bones preses i baixa dificultat, però no us confieu ja que no té d'assegurances. Suposadament hauria que a veure una assegurança a meitat del llarg, nosaltres no ho hem vist. I la R1 costa trobar-la una mica, aquesta mes o menys localitzada pujant per la dreta quan arribeu a la primera lleixa buscar bastant cap a l'esquerra gairebé per sota d'aquesta lleixa. R1, dos parabolts i un spit amb xapes. Tirada neta uns 35 metres.

L2.

R1, Guti & Paolo.

La Portella Gran.

L2.

L2.
 L2 (6a ó V/A0).-

El pas de 6a, és just en sortir per la nostra esquerra, que si no ho veiem clar el podem fer en A0. Després continuarem per un mur força vertical però amb molt bones preses. Després de diversos passos verticals arribarem a la R2, situada en una típica bauma de Montserrat. R2, 2 parabolts amb anella i un spit amb xapa. Trobarem 5 parabolts en uns 25 metres.


L2.

R2.

L3.

L3. Reunió intermitja??.

L3.

L3.

L3.
 L3 (6a+ ó IV/A0).-

Des de la R2, sortirem cap a la izquirda de la bauma, el pas de la via (6a +), aquesta bé assegurat amb un parabot just a la sortida i una mica més amunt veurem uns claus que ens ajudaran si volem fer-ho en A0. Ja que el pas aquesta bastant suat i és gairebé pas de bloc, bastant dur, jajaja. Un estrep no be malament per aquest pas !!!. Un cop realitzat el pas la dificultat baixa (hi ha com una mena de reunió inter mitjana d'un parabolt i un spit sense xapa ??) i conforme anem ascendint va baixant encara més. Tindrem molt bona roques i increïbles preses. Fins arribar a R3 d'aquesta al cim hi ha pocs metres. R3, dos parabolts amb cadena i anella (instalacion d'ràpel). 3 parabolts i clau en uns 40 metres.

La Portella Gran.

R3.

Cim de La Portella Petita.

L3.

Cim de La Portella Petita.

Guti & Paolo, Cim de La Portella Petita.

Agulles.

Intalació de rapel.
 Descens.-

Per al descens, des del cim buscarem una instal·lació de ràpel per la cara Est. Dos parabolts amb cadena i anella central. Des d'aquí farem un ràpel fins peus de la Portella petita d'uns 25 metres + o -.
Després només hem de buscar un corriol que baixa cap al Pas de la Portelles i des d'alli fins a Can Maçana. Si se'ns fa curt ja que podem anar a fer una altra via per les Agulles de la zona.

Rapel.

Final del rapel.

Croquis de la Via Gam, La Portella Petita.
Fitxa Tecnica.-

Via: GAM
Zona: Montserrat - Agulles
Dificultat: 6a +.
Dificultat obligada: V / Ao
Grau d'exposició: Baix.
Compromís: Baix
Longitud: 100 metres
Equipament: Equipada amb parabolts i algun spit. Reunions, algunes amb anelles (R2 i R3) però cal reforçar en R3 si pretenem rapelar per la mateixa via, R1 no Rapela.
Material: 6 cintes i un estrep si fem el pas d'artificial (opcional, cordinos i mall per reforçar R's si volem rapelar per la via).
Orientació: Sud

No hay comentarios:

Publicar un comentario