martes, 9 de agosto de 2016

Rocodroms de Dom Bosco "Casa de Colonies", Castellnou de Bages (Barcelona).

Castellnou de Bages.
 Castellnou de Bages ha estat un poble dedicat a l'agricultura, fonamentalment en la vinya i l'oli. L'arribada de la fil·loxera a terres franceses, va suposar una reanimació econòmica molt important per al poble, però quan aquesta malaltia que afectava mortalment les vinyes va arribar al nostre poble, va suposar la fi de la seva economia. La gran majoria dels habitants de Castellnou van anar del nucli del poble per començar una nova vida aprofitant l'esclat de les colònies tèxtils a les conques del Cardener i el Llobregat, molt properes al poble.
el casc antic del poble va quedar pràcticament abandonat, degradant-se ràpidament.

El 1.963, va ser abatut en el terme del poble l'últim maqui català, al Caracremada, enterrat al cementiri del nostre poble. Actualment el museu dels Maquis, ubicat a l'antiga rectoria, ens farà reviure una part de la nostra història.

A la dècada dels anys 60 del segle passat, la congregació Salesiana adquireix les diferents cases i part de les seves finques que componen el nucli antic del poble, restaurant-les i convertint-les a poc a poc a la casa de colònies que és avui dia.

Entrada a Casa de Colonies Dom Bosco.

Rocodrom Pça. de Simon Trench i Antonia Xandri.
 Aquesta extraordinària i peculiar Casa de Colònies, conserva tot l'encant dels pobles. Integrada en plena natura interacciona amb aquesta amb les seves instal·lacions esportives i d'oci, especialment amb el Parc d'aventura, tirolines i rocòdroms, tot dirigit i coordinat per un excel·lent equip de monitors. Les seves sales de treball, barbacoes, carpa polivalent i piscines, permeten gaudir d'una estada que compleix perfectament amb totes les expectatives dels grups d'oci, escoles i grups familiars durant les seves vacances, celebracions o colònies. El personal de la casa, ha fet del tracte proper i familiar seu ressenya. Tots junts farem de la seva estada una experiència inoblidable.

Rocodrom Pça. de Simon Trench i Antonia Xandri

Rocodrom Pça. de Simon Trench i Antonia Xandri
 Disposen d'aquestes instal·lacions.-

Camp de futbol
pista poliesportiva
Pista de futbol 7
Pista de Quads infantil
Activitats programades amb monitors especialitzats (rocòdroms, parc d'aventura, tirolines de 50 i 100 metres, quads infantils, tir amb arc, orientació i tota mena d'activitats, tant educatives com lúdiques)
2 zones d'acampada
Tennis de taula
Rutes a peu i en BTT
3 sales de treball i reunió
Carpa Polivalent de 240 m2
3 menjadors independents de 80, 45 i 25 persones
194 places en habitacions des de 8 fins a 30 places, totes amb bany. Inclou un apartament especial tipus suite amb TV, nevera i terrassa, i la casa de l'Hostal, del segle XVII amb 28 places en habitacions d'1 a 6 places, llar de foc i TV, especial per a famílies.

Rocodrom Pça. de Simon Trench i Antonia Xandri

Rocodrom Pça. de Simon Trench i Antonia Xandri
 Tirolines de 50 i 100 metres, ponts, 3 rocòdroms, tir amb arc, quads infantils, orientació i moltes més sorpreses, tot dirigit pel excel·lent equip de monitor/es.

Una trobada enmig d'emocions, naturalesa i diversió.

Al cor del bosc farem un recorregut d'altura, sense tocar en cap moment el sòl, per sobre de ponts penjants de diferents estils:

Pont de Mico.
Pont Tibetà.
Palanca de troncs.
Rocodrom Pça. de Simon Trench i Antonia Xandri

Rocodrom Pça. de Simon Trench i Antonia Xandri

Rocodrom Carrer del Arqte. Tecnic Juan Miras.
 Els rocòdroms aquesta ubicats per diverses parets de les cases del poble (Pça. De Simon Trench i Antònia Xandri o Carrer Juan Miras), amb una altura d'uns 10 metres. Equipats amb preses de resines, parabolts amb xapes i reunions amb mosquetons. Una Capana per fer sonar quan hàgim realitzat amb èxit les nostres ascensions. El grau de les vies de escalada és baix, ja que aquesta encocado a els i les més menuts. I per a la iniciació al l'escalada en roca.
Tot i així qualsevol mur de les cases ens pot servir com a improvisat boulder per practicar, jajaja.

Rocodrom Carrer del Arqte. Tecnic Juan Miras.

Rocodrom Carrer del Arqte. Tecnic Juan Miras.
 Com arribar.-

Casa de Colonies Dom Bosco.

Plaça de l'església, s.n., Castellnou de Bages, (Barcelona).

Telèfon: 938 32 01 40

http://www.castellnou.org/




Rocodrom Carrer del Arqte. Tecnic Juan Miras.

Rocodrom Carrer del Arqte. Tecnic Juan Miras.
RENFE: R4 Direcció Manresa parada Sant Vicent de Castellet.
i després camina a peu agost minuts fins a Manresa Pl. Espanya.

Busos: Autobús Manresa-Santpedor-Cardona (ALSA).
  Direcció a Castellnou De Bages, parada Castellnou De Bages.y després camina a peu agost minuts fins a Castellnou de Bages.


  En Vehicle particular des Barcelona.-

A 74,5 km. de Barcelona a través de l'Autopista C-16, sortida 57b per incorporar-se a C-25 direcció Solsona / Lleida. Sortida 140 fins Navarcles / Santpedor / Barcelona / E-9 / C-16 / Berga / Puigcerdà.
Agafar Ctra. Navarcles i després la Ctra. De Castellnou de Bages i seguir indicacions.

Rocodrom Carrer del Arqte. Tecnic Juan Miras.
Rocodrom Pça. de Simon Trench i Antonia Xandri

No hay comentarios:

Publicar un comentario