domingo, 7 de enero de 2018

Escalada Esportiva Penya-segat La Falconera-Pedrera cara Sud, El Garraf (Barcelona).

Penya-segat La Falconera.
 A la cara sud del penya-segat de La Falconera, podem practicar l'escalada esportiva ja que trobarem un bon nombre d'itineraris creats o obert per a això juntament amb altres amb mes metres de desvinel. Ens referíem al la cara situada davant del mar sense arribar a estar sobre el i situada al costat del port esportiu del Garraf. Amb una aproximació gairebé mínima, podrem escalar en un gairebé excel·lent calcari, que en l'antiguitat va ser una pedrera i un cop en desús es va permetre l'obertura de vies aquest costat de la paret donant el resultat que ara podem gaudir. La majoria van ser obertes i reequipadas entre els anys 2.001 i 2.007.

Zona d´estacionament

Entrada Port Esportiu del Garraf.
  Aproximació:

Des de Barcelona agafarem l'autovia C-32 en direcció Castedefels / Sitges. Deixem la C-32 a l'alçada de Port Ginesta i prenem la Sortida que mena a la C-31 que porta a Sitges. Seguirem per les conegudes corbes del Garraf, fins a la població del Garraf, la sortida la veurem a la nostra dreta i des d'aquesta baixarem cap al seu port nàutic. Podrem estacionar en una esplanada a tocar de la paret i l'entrada del Port Nautic.
Des de l'esplanada ens dirigirem cap a l'entrada del Port Nàutic, on veurem un semiarc de ferro acerat amb una insígnia PN "Port Nautic", just a la seva dreta veurem un pontet amb un palafon explicatiu i el començament d'un sender que ens acostés fins a la paret. Seguirem pel sender, fins gairebé la meitat de la paret. Després ens anirem directes atraves de l'espessor de la vegetació fins a la mateixa paretTenim vies en tota la longitud de la cara sud. Però nosaltres aquest cop us ressenyem la part que està més a la dreta i equipada d'aquesta zona. Partint de la via de diversos llargs a la dreta dels itineraris "Sweet Home Buenos Aires, Mojito pal Nenito, El somni del Pibe i per últim ja ressenyada al croquis via El Boyer del Garraf".
Penya-segat de La Falconera-Pedrera cara Sud.(Dreta)


Croquis i ressenyes  de vies d´escalada esportiva del Penyat-segat de La Falconera-Pedrera Cara Sud. (Dreta)

Ressenyes de les vies d Escalada Esportiva del Penyat-segat de La Falconera-Pedrera Cara Sud (Dreta).- "de esquerre a dreta".

Via 1.- El Boyer del Garraf, 6a. (via llarga de dos trams, en l'inici pintat el nombre 19. L1, 6a i L2, IV +).
Via 2.- Jesgolá, V+.
Via 3.- Talibán, V+.
Via 4.- Bolets de Quars, V. (via llarga de dos trams. L1, V i L2, V +).
Via 5.- Amon mamón, V+.
Via 6.- El vuelo del canario, 6a.
Via 7.- El sindrome de Popeye, V+.  (via llarga de dos trams. L1, V+ i L2, V +).
Via 8.- Flor de loto, V.
Via 9.- Nerón moñón, V.
Via 10.- El muro, V+.  (via llarga de dos trams. L1, V+ i L2, V +).
Via 11.- La repisa maldita, V.

Material: 12 cintes exprés (alguna llarga per evitar fregament de la corda). Alçada màxima dels primers llargs és de 30 metres. Si volem fer les vies amb més llargs sense muntar reunions intermèdia l'altura màxima és uns 55 metres "Via El Boyer del Garraf".

Via Talibán, V+.

Via Talibán, V+.

Via Jesgolá, V+.
 Aquest sector compta amb vies de grau baix i mitjà. Però no cal fiar-se a 100% del reflectit en la ressenyes ja que hi ha vies amb una dificultat marca i poden exigir més del que el grau reflecteix o menys clar, jajaja. Com sempre segons equipador / a.
L'escalada es realitza en calcària grisa i vermella causa de l'explotació com a pedrera veurem algunes vetes amb quars blanc i rosa brillants. Sector ja assegurat per època de fred hivern. En època d'estiu aconsellem no anar és un pur forn.

Via Jesgolá, V+.

Via Jesgolá, V+.
 Les vies estan equipades amb material divers des espits a algun parabolt, Reunions amb mosquetó per desvinculació no totes. A causa de l'aproximació a la mar, intentar l'ho possible l'evitar el desgast més prematur del material i fer servir cintes o mosquetons propis per fer Tops. El tipus d'escalada és en plaques, rampes amb fissures i algunes regletes.

Via El vuelo del Canarió, 6a.

Via El vuelo del Canarió, 6a.

Via El vuelo del Canarió, 6a.

Penya-segat de La Falconera-Pedrera cara Sud. (Esquerra)
 En aquesta visita el nostre repertori van ser sols 5 vies.

Jesgolà, V + uns 25 metres.
Taliban, V + uns 25 metres.
El Vol del canari, 6a uns 10 metres. ( pas de placa).
Flor de lotus, V. uns 12 metres. (A vigilar si anem amb el Vº grau just)
Neró moñón, V. uns 12 metres.

Via Flor de loto, V+.

Via Flor de Loto, V+.

Via Nerón moñón, V+.

Via Nerón moñón, V+.

El Garraf.

No hay comentarios:

Publicar un comentario