martes, 25 de septiembre de 2018

Ascensió Roques Bessones "Via Gavinódrom, V+ - 75 m." Solius - Santa Cristina d´Aro (Girona).



Una altra vegada per Solius, buscant fer alguna via de caràcter més clàssic. A la zona de Roques Àligues trobem alguns i interessants itineraris, llevandose el major nombre de vies més llargues la Roques Bessones. Ens fixem en uns dels seus itineraris més clàssics i potser amb mes metres per escalar la Via Gavinòdrom. Ens aparegut una bonica via amb varietat de llargs en cadascú fem servir algun tipus de tecnica per progressar fins al cim de les Roques Bessones.

Pista Acces Roca Ponça.



Roques Bessones.
Aproximació.-

Sortim des de Barcelona per l'Autopista, l'AP-7 fins a la sortida 9. Hi ha dos peatges. és factible pujar per la C-17 i empalmar amb l'AP-7 després del primer peatge.
Arribeu els i a la Sortida 9, cal escollir la sortida 9A, és més directa. Però si et confons i esculls la 9B tampoc tens problemes. Circulem per la C-35 direcció Platja d'Aro.
  Més endavant, a l'altura de Llagostera, s'ajunta amb la C-65.
Aquí ja cal estar atents. Poc després de passar el punt quilomètric 100 de la C-35 o el km 8 de la C-65, a mà dreta hi ha una desviació a una carretera lateral, a l'altura d'un edifici de color blanc de venda de mobles.
A pocs metres neix en perpendicular, a la dreta, una carretera asfaltada, senyalitzada amb el rètol de Mas Patxot. Al davant nostre s'observa una gasolinera.
Si ens passem aquest desviament és factible retornar al punt de partida per un pas baix carretera que hi ha uns 200 metres més endavant.

Circulem per aquesta carretera deixarem a la nostra esquerra el Dipòsit Controlat de Santa Cristina d'Aro.
Més endavant i quan ja planeja i es desvia cap a la nostra dreta hi ha dues esplanades, una a cada costat de la carretera. Això és la zona on devem estacionar el vehicle.
En esplanada de l'esquerra, clavat en un pi hi ha un cartell que posa Roca Ponça, aqui neix el camí que ens dóna accés a la Vall de Solius i Agulles
Si us passegeu de lloc us adonareu que us heu passat ja veureu que us alejáis de la zona.


El Gos. ??.


Roques Bessones. Cara Oest.

Acces.-

Un cop estacionat el vehicle com sempre procurant no molestar la resta d'usuaris. Anirem en direcció a les Agulles de Roca Ponça. Després de passar sobre un promontori rocosos, on veureu un punt geodesic, seguirem caminant per un sender cap a l'Agulla del Pi (reconeixible per un gran pi que creix en el seu cim), vorejarem la seva cara Nord fins arribar a peus de via d'aquesta agulla. També podem anar en direcció a la Roca de l'Elefant, seguint pel camí que ens portarà fins aquesta roca, quan l'agulla del Gos ens quedi a la nostra esquerra agafarem un corriol a la dreta amb un fort pendent cap avall. Seguirem fins arribar a una pista forestal, la creuarem per seguir pel mateix camí. Passarem per una zona una mica boscoses i en sortir d'aquest tindrem dellante nostre les Roques Bessones. Acabarem l'aproximació baixant una mica més a la dreta on veurem un caminet que ja ens deixés en peus de via (Un arbre sec de peu és l'inici de la Gavinòdrom).

L1. Peu de Via.

L1.

L1.
L1 (III+).-

A la apropar-nos a peus de via, veiem que la zona a patit incendis forestals, però aquesta ressorgint amb energia de nou la seva part mes arbustiva. El inic de la via ho localitzem gràcies a un arbre cremat que encara es manté en peu. Aquest primer llarg és l'ascensió per un va esperar amb una amable i senzilla dificultat. La roca és un granet ataronjat i una mica descompost, escalem per aquest espero que ens va portant cap a l'esquerra fins a trobar la R1, pel camí trobem molt bons segurs i algun cordino encintando un arbust. La R1, la veurem gairebé a la meitat d'aquest va esperar. R1, dos parabolts amb anelles. Reunion rapelable. 6 parabolts i un cordino en un arbust en uns 20 metres.

R1.

L1.


L2.

L2.
L2 (IV+).-

Sortim des de la R1, remuntant primer uns pocs metres pel espero alguna cosa ple de molsa sec i gris. I de seguida vam començar a realitzar un flanqueig totalment cap a la dreta. La dificultat és senzilla però ull amb relliscar en aquest llarg tot just trobarem assegurances. La roca és de qualitat un granet afilat tipus Roquissar. Després xapar el segon segur baixem una mica i amb un petit impuls arribarem a la R2, que tenim gairebé davant de la R1. però uns quants metres a la seva dreta. R2, dues parabolts amb xapes units per un cordino + maillo. Reunió rapelable. Dos parabolts en uns 15 metres.

L2.

R2.

L3.

L3.

R3.
L3 (V+) .-

Arribem al llarg mes interessant de la via. Sortim des de la R2, rectes una mica cap a l'esquerra. Escalarem per un diedre amb tècnica de X, bastant bé assegurat, però ull amb relliscar poc a poc i amb molt bona lletra, jajaja. Anem pujant els metres confiant en els nostres peus i en l'adherència que ens facilita aquest granet de les agulles de Solius. Trobarem molsa també sec i algun arbust, acabat de sortir del diedre arribarem a la R3. R3, dos parabolts amb xapa i anelles. Reunió rapelable. 7 parabolts en uns 20 metres.

L3.



L4.

R4.
L4 (IV).-

Sortim des de la R3, aquest cop remuntant per la carena de les Roques Bessones, els primers passos són de major dificultat i després baixa considerablement. Gairebé arribant al cim de la roca veurem una línia de vida que seguint-la ens portés a la R4, que comparteix amb la R2 de la Via Piany's power aquí vam muntar la R4 de la Via Gavinòdrom. Dos parabolts amb xapes units amb cadena + anella (instal·lació de desvinculació d'escalada esportiva). Reunió rapelable. 5 parabolts + cable de vida en uns 20 metres.

R4.

Vanessa, R4.
Descens:

El descens el farem des de la instalacion de l'R2 de la Via Piany's power. Muntant un sol ràpel d'uns 30 metres que ens deixés a peus de vies de la cara Sud de les Roques Bessones. Un cop aqui podem donar per conclosa la sortida o continuar escalant realitzant altres itineraris a la zona o les Roques Bessones. A gaudir !!!.

Descens, Rapel.

Peu de via.
Fitxa Tecnica.-

Via: Gavinòdrom.
Zona: Roques Àligues - Solius.
Dificultat: V +.
Dificultat obligada: V +.
Grau d'exposició: Baix.
Grau de compromís: Baix.
Desnivell: 75 metres.
Equipament: Via equipada amb parabolts, algun cordino en arbust. (Al cim trobarem una línia de vida "Cable d'acer", que comunica les diferents reunions).
Material: 10 cintes exprés (algunes llargues) i reunions.
Orientació: Oest.

Croquis i ressenyes Roques Bessones "Via Gavinòdrom", Solius.

No hay comentarios:

Publicar un comentario