jueves, 18 de julio de 2019

Progresió Serrat de la Garrafa "Cresta de Clarella, IV+ - 200 m." Vidra (Girona).

Croquis i ressenyes Cresta de Clarella, Vidrà (Girona). extret de.- http://www.sefm.cat
Fitxa Tècnica:

Via: Cresta de Clarella.
Zona: Cresta de Clarella - Serrat de la Garrafa.
Dificultat: IV +.
Dificultat obligada: IV +.
Grau d'exposició: Mitjà.
Compromís: Mitjà.
Longitud: 200 metres.
Equipament: Via semi-equipada algun químic. Reunions a muntar sense possibilitat de rapelar.
Material: 6 cintes exprés (algunes llarga), bagues savineras, joc de friends i reunions. Es pot realitzar amb una corda simple d'uns 20 o 30 metres  si la cordada és de dues persones.
Orientació: Sud-oest.

Carretera de Ciuret, GIP - 5227.

Inici Camí de Milany.
Vidrà és un municipi de la província de Girona, situat al nord de la comarca d'Osona en el límit amb les del Ripollès i La Garrotxa. Inclou el nucli de Ciuret. Envoltat de boscos i muntanyes, on la natura es mostra en el seu estat més pur. A més de realitzar boniques excursions i si tenim temps compta amb un curiós itinerari a la Serrat de la Garrafa. Es tracta d'una petita progressió per la Cresta de Clarella. Només per a col·leccionistes i gent que li agradi aquests embolats. I si esteu per la zona. Anar expressament no val la pena !!!. Sense mes us deixem amb la descripció d'aquesta curiositat.

Cresta de Clarella.

Corba desviament " Riera de la Clarella" per a accés a l'inici de la Cresta de Clarella.
Apropximació:

Des de Barcelona agafarem la C-17 direcció a Vic. Sortirem a la sortida núm 81 cap a Sant Quirze de Besora. Creuem el poble seguint les indicacions cap a Vidrà, passarem per un pont després un pas a nivell i continuarem per la carretera GIP 5227. Arribarem al municipi de Santa Maria de Besora que també el creuarem per la mateixa carretera. Gairebé arribant a Vidrà a la nostra esquerra s'inicia el Camí de Milany. Aquest és només per a veïns i serveis per la qual cosa està prohibida la circulació d'altres vehicles. Podem estacionar a la dreta en una petita esplanada. Lloc per a 2 o 3 vehicles.


Sender d'accés, esplanades de Mas El Roure.

Collet de Llop
Un cop estacionat el vehicle a l'esplanada de la dreta a la carretera GIP - 5227. Ens acostem fins a l'inici del Camí de Milany, indicat amb cartells i senyals de trafic. Veurem tambien un pal vertical indicador, hem de seguir per aquesta pista cap a "Castell de Milany - Ermita de la Cau"
Començarem a caminar per aquesta pista, que també coincideix un tram amb la Riera de Clarella. Seguirem caminant passant una primera corba a l'esquerra, en direcció a al Mas El Roure. A meitat de l'ascensió veurem un cartell amb aquest nom "El Roure". Arribarem fins a un revolt cap a la dreta molt tancada "El Revolts de Clarella". És aquí on ens desviarem cap a uns de prats d'herba voltats per un filferro elèctric Si ens fixem bé veurem un sender on tenim un pas. Procurar deixar-ho col·locat en passar !!!. Ja només haurem d'anar seguint aquest caminet més o menys fins apropar-a l'inici de la Cresta que es veia des de la pista per la qual hem pujat.

Arribarem fins a una primera lloma que podem anar grimpant és el "Collet del Llop". Després d'aquest ja vam arribar a peus de la Cresta de Clarella.

Collet del Llop.

L1.

L1.
L1 (IV+).-

Trobem l'inici de la Cresta de Clarella en una zona una mica boscosa i amb un bon peu de via (Un bonic prat). L'inici té dues possibilitats cap a la dreta és una grimpada fins a la carena de la cresta. Nosaltres tirem per la part mes de l'esquerra amb passos mes verticals i amb roca una mica descomposta. Vam muntar la R1, en un petit roure. R1, Reunió a muntar amb bagues savineras. Reunio no rapelable o tret que pre-veieu un cordino i mallon per a això. Tirada neta uns 8 metres.


R1.

L2.

L2.

L2.
L2 (II/III).-

Sortim des de la R1, caminant per la carena bastants metres i fins arribar a un primer tram que haurem de desgrimpar amb compte. Després desgrimpar al primer coll, farem reunió aquí, R2. El tiratge la fem a emsamble. Dos químic en uns 92 metres.


R2.

L3.

L3.
L3 (II/III).-

Sortim des del primer collet grimpant. Remuntant de nou per la carena fins arribar a l'extrem d'un segon collet molt semblant a l'anterior. Aqui tornem a descrimpar veurem algun segur per ajudar-nos. Un cop al segon coll vam decidir realitzar en aquest la R3. Aquesta tirada també és a acoblament. Dos químics en uns 60 metres.



R3.

L4.

L4.

R4. 
L4 (IV+).-

Arribem a la bitxo del pastís !!! Sortim des de la nostra R3, improvisada al segon collet. I ens posem a escalar per un curt muret mes vertical, sense assegurances (podem col·locar alguna autoassegurança, Friends - mitjans i grans-) amb alguns passos bonics. Després d'uns 10 metres la dificultat mingua i tornarem a resseguir la carena fins arribar a una creu de ferro, on podrem muntar la R4. Aqui s'acaba aquest curiosos itinerari. Tirada neta uns 40 metres.


R4. Cim Cresta de Clarella.

Descens.

Sender de descens.
Descens:

Un cop arribat a la creu seguim la carena una mica més i baixem per l'esquerra per un sender estret i amb força vegetació que ens deixés a la pista per la qual hem pujat al iniciuo de la carena. Veurem una tanca de filferro que traspassarem i anirem descendint per aquesta vorejant la Serrat de la Garrafa i desfent el camí de subnida fins arribar al nostre vehicle a la carretera d GIP 5227.

Nota: Cresta només per a col·leccionistes i si esteu per la zona. !!!

Pista Camì de Milany.

Serrat de la Garrafa.

No hay comentarios:

Publicar un comentario