martes, 3 de noviembre de 2020

Ascensió Serrat Foradat del Camí de les Bateries "Via Juli Font Sierra, 6a - 45 m.", Collbató (Barcelona).

Croquis i resenyes Serrat Foradat del Camí de les Bateries "Via Juli Font Sierra", Collbató (Barcelona). Extret de.-  http://www.kpujo.com


Via: Juli Font Serra.

Zona: Serrat Foradat d'al Camí de les Bateries / Collbato / Montserrat Sub.

Dificultat: 6a.

Dificultat obligada: V -.

Longitud: 45 metres.

Grau d'exposició: Baix.

Grau de compromís: Baix.

Equipament: Via equipada amb spits i un clau. Reunions a muntar (savines o amb auto proteccions). No rapelables.

Material: 4 cintes exprés, baga d'ancoratge, R's, bagues, cordinos, joc de friends o tascons. Opcional: Pot venir bé algun clau.

Orientació: Sud-est.

Carrer Els Graus, Collbató.

Camí de Collbató a la Vinya Nova.

El Serrat Foradat de Camí de les Bateries, practicament pot passar desapercebut, és una petita roca situada a costat de el mateix camí que porta de Collbató a el Monestir de Montserrat.
Aqui trobem un itinerari curt amb algun pas interessant oberta pels germans Oscar i Albert Masó.
Aquesta està dedicada al seu company, amic i escalador canari Juli Font Serra.

Camí de les Bateries.

Jota & Guti.
Aproximació:

Des de Barcelona agafarem l'A2 dirrecció Lleida / Tarragona i sortirem a la sortida de Collbató. Un cop estiguem al municipi de Collbató pujarem fins a la part alta d'aquest i intentarem estacionar el vehicle al carrer dels Graus o confrontants. Hi ha un petit pàrquing per a uns 6 cotxes al carrer Pau Bertran.

Un cop hem estacionat el vehicle, ens dirigim al carrer Pau Bertran i anirem a buscar la pista que va des de Collbató a la Vinya Nova. Arribant a una primera bifurcació veurem un senyal indicatiu vertical seguirem defrente cap a la Vinya Nova, a molt pocs metres neix un sender "El Camí de les Bateries", creuarem unes tanques de fusta i seguirem unes marques de pintura de color groc. Anirem ascendint pel Camí de les Bateries, després de la primera pujada i quan aquest es decanta cap a la dreta i s'endinsa en una petita vall, trobarem a la nostra esquerra el Serrat Foradat de el Camí de les Bateries. L'Inici de la via es troba a la part de paret més compacta de la dreta. Veurem un spit sobre nosaltres a uns 4 o 5 metres de terra, és l'únic itinerari que s'observa a la paret.

Serrat Foradat del Camí de les Bateries. Peus de Via.

L1.

L1.

Jota a la R1.

L1 (6a).-

Localitzem l'inici de la via, al mateix camí de les Bateries. Per dur a la primera assegurança remuntem uns metres per la paret d'una banda una cosa arbustiva, que ja ens deixa a la paret neta i a menys de mig metre de la primera assegurança. La roca és molt compacta i bona qualitat. Cal buscar una mica les preses però les que trobem són generoses tant per a les mans com per als peus.
Seguim escalant rectes en vertical fins arribar a un ressalt desplomat on trobem el pas mes dificil de la via encara que molt ben assegurat. Premem una mica, després d'aquest la paret tomba i gairebé caminant arribem a una lleixa on podem muntar la R1 en una savina o bé en un forat a la paret amb auto-proteccions. R1, Muntem amb dos totem cams (Negre i Verd). Reunió no rapelable. 4 espits en uns 30 metres.


R1.

L2.

Pot de registres. Cim Serrat Foradat del Cami de les Bateries.

R2.
L2 (V-).-

Sortim des de la R1, cap a la dreta buscant un muret vertical on ja veiem un primer segur, després ascendero el muret la paret torna a tombar uns metres fins arribar a un nou ressalt on vam realitzar un passet i ja vam arribar al cim per muntar la R2 , en una savina. Prop d'aquesta trobarem el pot amb la llibreta de registre que solen col·locar els germans Masó. R2, Vam muntar amb bagues en una savina. Reunió no rapelable. Un espits i un clau (que no hem localitzat !!!) en uns 15 metres.


L2.

Cim Serrat Foradat del Camí de les Bateries.

Descens. Arista Serrat Foradat del Camí de les Bateries.

Descens:

Després de pujar la cordada al cim, fem fotos per donar constància i vam signar a la llibreta. Tornem a col·locar el pot amb la llibreta al seu lloc. I vam decidir començar el descens, que és bastant molest.
Seguirem remuntant per l'aresta cap a l'Est, fins a trobar uns pendents molt arbustives que ens permetran anar descendint, cap a una canal o torrent que ens deixés de nou en el Camí de les Bateries. Des d'aquí bé podem fer una altra via per la zona per completar la jornada o desfer el camí per on hem pujat fins arribar de nou a el vehicle.


Serrat Foradat del Camí de les Bateries.

Serrat Foradat del Camí de les Bateries.


Collbató (Totxos CAM Nou Barris + Els Graus).

 

No hay comentarios:

Publicar un comentario