sábado, 5 de diciembre de 2020

Blocs Cau d'en Genis - Puigcastellar, Santa Coloma de Gramenet (Barcelona).

Puigcastellar ó Turo del Pollo.


La cova de Genís, també coneguda com el cau de Genís, és un jaciment que es troba al municipi de Santa Coloma de Gramenet. Està situat al parc de la Serralada de Marina, a la vessant sud-oest del turó de l'Pollastre, prop de l'ermita de Sant Climent i a pocs metres de l'jaciment arqueològic del Puig Castellar.

La nostra història, a causa de les diverses restriccions de mobilitat per la pandèmia de l'Covid-19. A la fin hem decidit donar llum aquest projecte mini projecte.

I marques unes línies o problemes de bloc en aquestes roques i poder fer una petita ressenya. En si és més l'afany de poder realitzar una mica de la nostra activitat esportiva.

Volem remarca que es tracta sobretot el Bloc Cova que forma part de el patrimoni municipal.

I encara que no indiqui que està prohibida l'escalada, és bo recordar que cal respectar tota la zona i no deixar empremtes del nostre pas ni escombraries.

Problema - Proj.??? (sit). Bloc Cova.

El Cau d´en Genis.

Aproximació:

Des de Barcelona ens incorporarem per la Ronda Litoral / B-10. Sortirem a la sortida per B-20 en direcció Montgat / Sta. Coloma / Badalona / C-32 / N-II, després cap a la sortida nº 19 cap a Sta. Coloma de Gramenet. Sigueremos per Av. Pallaresa i girarem cap a l'esquerra a l'Avinguda Santigo Rusiñol, després cap a la dreta per Carrer Aragó i per últim girem de nou a l'esquerra ascendint fins al final de l'Avinguda Ramon Berenguer IV. Estacionarem el vehicle prop de la coneguda Font del Drapet o Torrent de les Bruixes. O carrers adjacents "Carrer de Garcilaso de la Vega o Carrer Castellar". Evitar d'estacionar on fa el gir dels autobusos.

Problema la Senzilla, IV. Bloc Esquerra.

Marieta & Txiki.
Acces.-

Un cop hem estacionat el vehicle, anirem a buscar l'inici del Torrent de les Bruixes, molt a prop de la Font del Drapet. On aquesta la parada de l'autobús veurem que comença una pista de terra, aquesta ens acosta a la Font i a l'inici de l'Torrent de les Bruixes. Remuntem tot el Torrent de les Bruixes, bé seguint algun recorregut senyalitzat o pels trams més evidents en direcció Font de la Bota, fins a sortir a una pista més ampla coneguda com a Camí de la Font del Torrent de les Bruixes que ens deixa molt a prop del poblat Ibèric Puigcastellar o Turo del Pollo.
Continuem per la pista cap a la derechahasta veure les indicacions del Dolmen / Cau d'en Genis i seguint un corriolet ens anirem acostant fins a la zona.

Problema la Senzilla, IV. Bloc Esquerra.

Problema per Escalfar, III ó IV (sit). Bloc la Cova.

Comentar alguna cosa sobre aquest projecte. La idea va sorgir després de trobar-nos fent una passejada per aquesta zona i la necessitat de falta de llocs per poder realitzar la nostra activitat esportiva en aquesta ciutat.
Així que vam decidir donar llum a aquest projecte marcant alguns problemes de blocs en aquestes pedres, que tornem a dir són part de el patrimoni municipal. Que encara que no posi expressament prohibida l'escalada. si estaria bé respectar-ho màxim possible i fer-lo servir molt puntualment per a aquesta activitat i només dies entre setmana. Doncs els caps de setmana sol ser un lloc de visites de molts excursionistes.

Problema Lo flipas en Santako, 7a+ ó 7b (sit). Bloc la Cova.

Problema Ja Pica, V/ V+. Bloc Esquerra.

Per últim, dir que els graus de dificultat són aproximats. Ens podeu fer arribar les vostres conclusions atraves de la nostra pàgina a Facebook o Twitter "Els Cinc Peus a el Gat".
Aconsellem l'ús de l'crash-pad, i sobretot anar amb un / a bon portador.
Un cop hagueu finalitzat amb un raspall, si us plau eliminar marcasde magnesi i no deixeu res d'escombraries.
Només així podrem anar fer aquesta activitat en aquest lloc. Gràcies.

Problema per Escalfa, III ó IV (sit). Bloc la Cova.

Croquis i ressenyes Blocs Cau d'en Genis - Bloc Cova, Santa Coloma de Gramenet (Barcelona).

Resenyes Blocs Cau d´en Genis - Bloc Cova.-

Problema 1.- Projecte s/n, ??? (sit).
Problema 2.- Lo Flipa Santako, 7a+ (sit) posible 7b (sit).
Problema 3.- Per Escalfar, III ó IV (sit).

Croquis i ressenyes Blocs Cau d'en Genis - Bloc Esquerra, Santa Coloma de Gramenet (Barcelona).

 Resenyes Blocs Cau d´en Genis - Bloc Esquerra.-


Problema 1.- Ja Pica, V /V+.
Problema 2.- La Senzilla, IV.

No hay comentarios:

Publicar un comentario