martes, 8 de diciembre de 2020

Ascensió Agulla de la Font de Jacob - Cota 407 "Via Montse-Montserrat, 6a - 80 m." Monistrol de Montserrat (Barcelona).

Zona d'estacionament de el Monestir de Montserrat.

L'Agulla de la Font de Jacob - Cota 407, de vegades mal nomenada com la Miranda de Sant Joan. Situada al mig de la Gorra Marinera i la Roca Christian Déu en la Regió de les Magdalenes. Ens ofereix alguns i interessants intinerios de diversos llargs en la seva cara Sud-est. Zona especialment equipada pel Patronat de Montserrat i la FEEC, per a la iniciació a l'escalada tant esportiva com vies de mes envergadura.
Ens endinsem en aquest sector i vam decidir realitzar un d'aquests itineraris més llargs. La Via Montse-Montserrat, us deixem amb la nostra descripció. Desitgem que us agradi.

Monestir de Montserrat.

La Placacaca, Vies El Disgusto de Augusto i Diedre Pepelú (RIP).

Aproximació:

Des de Barcelona C- 58 anirem fins a Monistrol de Montserrat i des d'aquest municipi accedirem fins a l'aparcament (de pagament) de el Monestir de Montserrat.
Un cop estacionem el vehicle, ens dirigirem fins a l'estació de l'Funicular de Sant Joan que ens puja fins a l'estació superior i des d'alli sortirem a al Pla de les Taràntules.
També podem pujar pel Camí de Sant Miquel posar uns 40 minuts. A l'arribar a al Pla de les Taràntules, agafarem la pista que ens porta cap a l'Ermita de Sant Joan.

Gorros - Montserrat. ( de Esquerra a Dreta Roca Christian Dios, Ag. de la Font de Jacob, El Gorro Mariner a sota Roca Sobre l´Estacio Sup. del Funicular).

Cami de Sant Joan.

Primer passarem diverses roques primer a la nostra dreta veurem el Totxo de l'Cami i després el Totxo d'en Chaman amb vies d'escalada esportiva, després d'aquestes passarem al costat la Roca sobre l'Estació Superior de el Funicular i després d'uns pocs metres mes ja veurem l'Agulla de la Font de Jacob - Cota 407, amb unes baumes o cavitats i rapisas ataronjades que la caracteritzen. La via escollida es troba a la cara Sud-est. Veurem un corriolet a la nostra dreta que ens endinsa per una zona una mica boscosa entre l'Agulla de la Font de Jacob i el Gorro Mariner. La Via té l'inici gairebé a la fi de la paret de l'Agulla, veurem alguns parabolts platejats molt enganxats a el principi.

Agulla de la Font de Jacob.

Agulla de la Font de Jacob (Cara Sud-Est).

L1.

L1 (IV).-

Localitzem l'inici de la via gairebé a la fi de la paret de l'Agulla de la Font de Jacob, on creixen uns arbustos, a la seva dreta sobre els arbust estan els inicis dels itineraris Dhalia i Ariadna.
Vam començar a escalar i de seguida trobem els primers assegurances. Aquest primer tram és com una rampa amb alguns passos a mirar però no passen d'una dificultat més enllà de l'IVº, a més la via compta amb una molt bona equipació per anar mes que tranquils. Seguyimos pujant seguint la línies d'assegurances veurem una instalacion / reunió per rapelar, però la primera reunió aquesta situada en una llarga lleixa on hi ha instal·lada una línia de vida que uneix a totes les reunions de les vies de caràcter esportiu.
Arribem a la R1, a la lleixa. R1, Dos parabolts amb xapa units per una cadena mes doble-anella. Reunió rapelable. 12 parabolts en uns 30 metres.


L1.


R1.

R1, Checo.

El Gorro Mariner.

L2.

L2(6a).-

Sortim des de la R1, en un petit flanqueig a la dreta per buscar la línia d'assegurances. Ens acostem a una altra reunió i des d'aquesta vam sortir rectes, realitzant uns passos bastant mes verticals, que és la màxima dificultat de l'llarg, molt ben assegurats. Ens agafem a uns bons condols, premem una mica i de seguida la paret tomba i baixa la dificultat. A l'igual que l'L1 continuem per una paret una mica tumnbada i amb molt bona roca fins arribar a la R2. R2, dues parabolts sikados amb xapa i anelles. Reunió rapelable. 10 parabolts en uns 30 metres.


L2.


R2.

R2. Checo & Guti.

L3.
L3 (IV).-

Sortim des de la R2, amb tendència a l'esquerra, seguint la línia d'assegurances. Per una paret una mica tombada i amb fàcil dificultat, bona roca. Veurem algunes assegurances antics (burins amb xapa), anem assegurant-en les diferents assegurances fins gairebé arribar a un sostre on trobem la R3 i el final d'aquesta via que no arriba fins al cim de l'Agulla de la Font de Jacob. R3, Dos parabolts sikados amb xapa i una instalacion per rapelar amb dos parabolts amb xapa i anelles. Reunió rapelable.
12 parabolts en uns 25 metres.


L3, Guti.


R3.
Descens:

Després de fer unes fotos per donar testimoni de la visita. Vam començar a muntar les maniobres per baixar. Nosaltres vam muntar un sol ràpel d'uns 60 metres molt justos fins peus de via. Encara que el millor és realitzar dos, un des de la R3 fins a la R1 a la lleixa amb la línia de vida uns 40 metres i un segon des de la R1 fins peus de via d'uns 20 metres.
Després o bienm realitzem alguna altra activitat o tornem fins al vehicle baixant bé pel Camí de Sant Miquel o cap a l'ermita de Santa Anna i després per les escales dels Pobres fins al Monestir de Montserrat.


Croquis i Ressenyes Ag. de la Font de Jacob "Via Montse-Montserrat" Gorros-Montserrat.

Fitxa Tècnica:

Via: Montse-Montserrat.
Zona: Gorres - Montserrat.
Dificultat: 6a.
Dificultat obligada: V.
Longitud: 80 metres.
Grau d'exposició: Baix.
Grau de compromís: Baix.
Equipament: Via equipada amb parabolts. Reunions rapelables. A la R1 trobarem una línia de vida.
Material: 12 cintes exprés, baga d'ancoratge i R 's.
Orientació: Sud-est.

No hay comentarios:

Publicar un comentario