jueves, 10 de diciembre de 2020

Boulder a l'Ermita de Sant Climent, Santa Coloma de Gramenet (Barcelona).

Boulder Ermita de Sant Climent.

La manca d'instal·lacions esportives per a la pràctica de l'escalada al municipi de Santa Coloma de Gramenet a la comarca de Barcelonès. Fa que agudicemos l'enginy i busquem llocs on poder realitzar la nostra activitat.

Un d'aquests llocs trobats o mes bé on és possible practicar alguns moviments i fer travesses és l'Ermita de Sant Climent molt a prop del jaciment arqueològic del Puigcastellar, també molt conegut com el Turó del Pollo.

Traves Ermita de Sant Climent.

Ermita de Sant Climent - Serralada de Marina.

Aproximació:

Des de Barcelona ens incorporarem per la Ronda Litoral / B-10. Sortirem a la sortida per B-20 en direcció Montgat / Sta. Coloma / Badalona / C-32 / N-II, després cap a la sortida nº 19 cap a Sta. Coloma de Gramenet. Sigueremos per Av. Pallaresa i girarem cap a l'esquerra a l'Avinguda Santigo Rusiñol, després cap a la dreta per Carrer Aragó i per últim girem de nou a l'esquerra ascendint fins al final de l'Avinguda Ramon Berenguer IV. Estacionarem el vehicle prop de la coneguda Font del Drapet o Torrent de les Bruixes. O carrers adjacents "Carrer de Garcilaso de la Vega o Carrer Castellar". Evitar d'estacionar on fa el gir dels autobusos.

Practicant Boulder a l´Ermita de Sant Climent.

Ermita de Sant Climent - Serralada de Marina.

Accés.-

Un cop estacionat el vehicle, anem a buscar l'inici del Torrent de les Bruixes, molt a prop de la Font del Drapet. On aquesta la parada d'autobús veurem que comença una pista de terra, aquesta ens acosta a la Font i a l'inici del Torrent de les Bruixes. Remuntem tot el Torrent de les Bruixes, bé seguint algun recorregut senyalitzat o pels trams més evidents en direcció Font de la Bota, fins a sortir a una pista més ampla coneguda com a Camí de la Font del Torrent de les Bruixes que ens deixa molt a prop del poblat ibèric Puigcastellar o Turo del Pollo.
Continuem per la pista cap a la dreta fins veure les indicacions de l'Ermita de Sant Climent, que s'arriba atraves d'una pista amb Xiprers als costats.

Boulder a l´Ermita de Sant Climent.

Boulder Ermita de Sant Climent.

L'Ermita de Sant Climent és un petit edifici de planta rectangular amb capçalera semicircular, volta arrodonida per l'exterior i coberta de rajoles de terrat. A la façana principal té la porta d'entrada, rectangular amb pedres de emmarcat lateral i llinda de fusta. A sobre hi ha un petita obertura rectangular gairebé d'espitllera. La finalització de la façana és en forma de frontó rodó amb els extrems rectes amb conjunció de la recta i la corba. Enmig, i de fàbrica de maó vist, hi ha un cos que segueix la tipologia superior de la façana per a la ubicació de la campana. El parament de l'ermita és de pedres sense treballar ben disposades fins a omplir tot l'espai de el mur, fins i tot utilitzant l'ús de l'farciment.

Boulde Ermita de Sant Climent.

Ermita de Sant Climent.

Aprofitem aquesta façana exterior per realitzar en la seva majoria travessies al voltant de l'Ermita de Sant Climent. Encara que també es pot obrir problemes de boulder.
La col·locació de les pedres de diferents formes i tipus la fa ideal per a practicar la nostra activitat. Que a més ens ofereix unes vistes increïbles de Barcelona, Badalona i les costes de la Mar Mediterrani. Lloc entre setmana molt tranquil i afable.
Molt a prop es troba el Dolmen del Cau d'en Genis, on també es pot realitzar alguns problemes de bloc.

Boulder Ermita de Sant Climent.

Boulde Ermita de Sant Climent.

 

No hay comentarios:

Publicar un comentario