lunes, 25 de octubre de 2021

Ascensió Miranda de Sant Joan "Via 40è Aniversari del Centre Excursionista de Sant Feliu de Codines, V - 60 m." Monistrol de Montserrat (Barcelona).

Croquis i ressenyes Miranda de Sant Joan "Via 40è Aniversari del C.E. de Sant Feliu de Codines", Monistrol de Montserrat (Barcelona) extret de.- https://masogarcia.com/

Fitxa Tècnica.- 

Via: 40è Aniversari de Centre Excursionista de Sant Feliu de Codines.
Zona: Sant Joan / Magdalenes / Gorros - Montserrat.
Dificultat: V.
Dificultat obligada: IV +.
Longitud: 60 metres.
Grau d'exposicions: Baix.
Grau de compromís: Baix.
Equipament: Via equipada amb espits i un pitó. R 's no són raperables, R1 cal muntar-la en una alzina.
Material. 5 cintes exprés + R 's, Baga d'ancoratge i bagues o cordinos per savines.
Orientació: Sud-est.

Miranda de Sant Joan (vessant Sud).

Camí de Sant Miquel.
Aproximació:

Un cop estacionem el vehicle en el Pàrquing de el Monestir de Montserrat. Tenim dues opcions una barata i llarga però agradable aproximació o una altra mes cara però curta també agradable. Totes dues ens deixessin prop del Pla de les Taràntules.
La Primera seria pujar caminant seguint el camí de l'Ermita de Sant Miquel, fins al Pla de les Taràntules i la Segona agafar el Funicular de Sant Joan, fins a l'estació superior que et deixa al Pla de les Taràntules.

Camí de Sant Miquel, al fons Reg. Tebaidas - Sant Salvador - Sant Benet.

Camì Ermita de Sant Joan, al fons Reg. Les Magdalenes - Tebes - Gorros.

Vanessa.

Des de l'estació superior del funicular de Sant Joan vam sortir a al Pla de les Taràntules i ens dirigim cap a l'ermita de Sant Joan. Seguim fins a les ruïnes de l'ermita de Sant Onofre, just abans d'un revolt cap a la dreta, molt pronunciada i en forta pujada. En aquest punt prenem un corriol que baixa per l'esquerra amb marques blaves. Anem baixant fins a un coll Vasal dels Gats entre la Miranda Xica i la Miranda de Sant Joan. Ara deixem el camí i baixem pel vessant Sud-est de la Miranda de Sant Joan per una pedregosa canal. Propers a peu de la Miranda ens acostem fins a l'inici de la via, gairebé enganxat a la Agujita de la Miranda de Sant Joan on veurem en una roca el nom i inici de la via.

Marca de pintura blava.

Miranda de Sant Joan.

La Miranda de Sant Joan, és una de les Roca o Agulles de la zona de Sant Joan, on trobarem pocs itineraris d'escalada. Encara curts en la seva longitud, però no et deixen indiferent i ens ajuden a completar o acabar la jornada d'escalada si realitzem altres vies per la zona. O simplement fer una excursió i pujar fins al seu cim, la qual és un excepcional mirador. Porsu ubicació ens allunya de l'enrenou que es genera dels visitants que sobretot els caps de setmana s'aventuren pel camí de Sant Joan i la Miranda de la Santa Magdalena.

Guti & Vanessa. Peus de Via.

Inici de la Via 40è Aniversari del C.E. Sant Feliu de Codines.

Tornem a realitzar una altra ascensió oberta pels germans Masó i Roc Sulé, aquesta decicada a Centre Excursionista de Sant Feliu de Codines en el seu 40 aniversari, via amb l'equipació justa i com a curiositat la seva obertura va ser retransmesa en directe atraves de ràdio Ona Codinenca 107.2 FM. Us deixem amb la descripció de la nostra ascensió.

Ag. de la Miranda de Sant Joan, L1.

R1.

Guti, R1.
L1 (V).-

Localitzem el peu de via, després d'anar vorejant la base de la Miranda i ja gairebé enganxats a la Agulleta de la Miranda de Sant Joan. Veurem el nom gravat en una roca amb les inicials de Centre Excursionista de Sant Feliu de Codines.
Gairebé des de l'inici ja albirem els dos únics assegurances que hi ha en aquest primer tram.
Ens equipem i comencem a escalar ascendint rectes fins arribar a un ressalt on trobem un primer segur. Remuntem aquest amb un parell de passos verticals i tibando una mica, encara que amb bones preses.
Continuem per una rampa ja mes tombat però amb força pedra solta a vigilar una amb una llastra a la nostra esquerra i les possible pedres que puguem tirar amb el frec de les cordes. Podem assegurar vorada alguna savina. La R1 la muntarem en una petita alzina a l'arribar a una lleixa. R1, muntar amb bagues a un arbre petit. Reunió no rapelable. Dos espits en uns 25 metres.


L1.

L1.

L2.

L2.

L2.
L2 (V).-

Sortim cap a la nostra esquerra flanquejant uns metres des de la R1 muntada a la una petita alzina. Fins arribar a una cornisa o sortint, on trobarem un primer segur alguna cosa amagat (un clau), una mica mes amunt el següent segur. Haurem de fer un pas bastant atlètic, després d'aquest la dificultat minva molt i pujarem per una rampa tombada, pràcticament fins al cim de la Miranda de Sant Joan, uns metres abans trobarem la R2. R2, Dos parabolts amb xapa color groc. Reunió no rapelable. Un pitó i un espits en uns 35 metres.


R2.

Sant Joan.

Vanessa & Guti, Cim Miranda de Sant Joan.
Descens:

Acabem de pujar fins al cim de la Miranda de Sant Joan, recollim equip, mengem alguna cosa i fem foto de rigor.
Per realitzar el descens tenim una senzilla desgrimpada per l'aresta Nord-oest, aquesta ens deixa al coll de Vasal dels Gats entre les dues Mirandes i des d'aquí seguint unes marques blaves tornarem fins a la pista que ens porta a l'ermita de Sant Joan i al Pla de les Taràntules . Des alli ja baixarem amb Funicular, o camí de Fran Gari o Escales dels Pobres, això ja va a gust i economia de cadascú, jejeje.

Miranda Xica & Ermita de Sant Joan.

 

No hay comentarios:

Publicar un comentario